Putere in plus pt. 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu zic ca pe un motor de 1.4 75 CP....Merita sa pui un chiptuning...;)

Comment

• Atat SuperNova cat si Solenza sunt in primul rand mai usoare decat Loganu (~100 kg).
      E normal sa traga mai bine. Plus aerodinamica, cred ca e mai buna la Solenza si plus cutia de rahat pusa pe Logan (cred ca e aceeasi si pe Sol, pe SuperNova e de Clio, super rapoarte) care nu ajuta deloc motorul de 1.4.

Comment

• Ce sa zic chiar daca sunt 3 masini cu acelas motor,sunt total diferite,fiecare ere cate un avantaj sau mai multe.Dpdv al vitezei cu aceeasi motorizare:
        1 Sn
        2 solenza
        3 logan
        parerea mea.
        Daca vrem confort cred ca nu incape discutie Logan e primul.
        Daca vrem un compromis atunci e Solenza.
        deci...Daca sunte-ti corecti fiecare masina are ceva ce celalalte nu au
        aaaa si mai conteaza si soferul!
        Deci daca vreti putere in plus luati 1.6 16v
        daca vreti putere in plus pe 1.4 bani sa aveti de modificat si de adougat chestii la motor se poate !

Comment

• A incercat cineva sa modifice putin conducta de unde isi ia aer morotul? sa-si ia aer din partea de jos a masinii, nu de langa far
          Last edited by cristivsb; 15 June 2008, 00:06.

Comment

• Pai nu prea e ok sa traga de jos aer (baltoace, mizerie, praf).
            Multi si-au pus filtru sport, dar ca sa faci treaba buna e de lucru (am vazut destule facute nasol).

Ai o usoara imbunatatire cu filtru sport, dar admisia (foarte important) sa fie facuta cum trebuie, sa elimini pe cat posibil ca aerul tras, sa se incalzeasca de caldura degajata de motor.
            O simpla teava de inox (cum am vazut) in locul plasticului, NU rezolva treaba asta.

Comment

• El trage aer de langa far, unde practic isi trage aer cald, aerul degajat de la motor. Se poate pune o sita, un filtru ca sa nu traga mizerii. Intrebarea este: poate imbunatatii performantele motorului?

Comment

• Practic din locul ala nu trage aer cald, mai ales in deplasare, vine direct de ''afara''.

Doar cu modificarea traseului cum spui tu, nu se vor imbunatati performantele motorului.

Comment

• Eu cred ca nu a fost pus acolo degeaba! Daca va apucati si ai schimbati pozitia si ajunge prea mult aer sau prea multa mizerie in motor nu cred ca e bine,iar chiptuning as vrea sa imi fac(ca sa am si eu 75 cp reali) dar... Inca nu am incredere in xulescu ca sa imi remapeze el masina(fie chiar si firma e tuning).
                  Momentan daca vreu mai multa putere pun benzina mai buna si o tin mai sus in ture,poate in 2-3 ani daca o sa mai am masina apelez si la un chiptuning(in 2-3 ani cred ca o sa vad la astia care au deja chiptuning cum se comporta masina din pdv al fiabilitatii)

Comment

• Cum ziceam si pe alte topicuri, nu stiu pe nimeni care sa aibe chiptuning de 2 ani pe 1.4mpi. Si nu cred ca cineva care are isi va face user la noi pe forum ca sa ne impartaseasca experienta sau ca vreunul isi va face si asteapta 2 ani sa vada daca se strica sau nu motorul. Acum o sa zic ceva care probabil pe unii o sa ii faca sa se supere, dar cei care se gandesc la fiabilitatea (desi aceste motoare de pe logan si-u dovedit deja fiabilitatea pe megane1, clio si laguna1) sau la garantie (voi ati da garantie pe un motor nefacut de voi, la care doar ati modificat un soft? Puteti fi siguri ca motorul ala n-are un alt defect si ca nu va "crapa"?), sau la consum cat mai mic, lasati resoftarea deoparte. Fara suparare, putere fara consum si fara diminuarea fiabilitatii nu se poate. Sunt cateva riscuri ce trebuiesc asumate. Eu nu indemn pe nimeni sa faca sau nu resoftare, doar spun ca inca n-am cunoscut personal pe cineva care sa fi avut probleme cu motorul dupa resoftare. Desi au fost cazuri...Virtualmansorin, mareom, cristi_xp, astia au totila 60000km, cu motorul resoftat. Si le cam "dau in gura" motoarelor cu orice ocazie. Fara probleme pana acum.
                    apropo, kelemen, sa raspund unei intrebari legate de benzina de 98-99 ce-o recomanda chiptunerii dupa resoftare e din cauza ca se da avansul ceva mai mare si pt a impiedica detonatia, se recomanda folosirea benzinei cu CO ridicat. Daca n-ai incredere nici intr-un chiptuner si nici intr-o firma specializata, serios si fara suparare, lasa remaparea deoparte. Oricum nu vei simti cine stie ce explozie de putere, aia 7 cai in plus ii vei simti la 5500-5700rpm. In rest, vei simti o curba de cuplu ceva mai "generoasa" si o usoara lejeritate a motorului.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Mersi Csebalyn, nu o sa imi fac chiptuning ,cel putin nu inca.(din simplul motiv ca benzina se tot scumpeste,in Bv e diferenta de 6-7mii lei la litru intre 95-98 si...Nu sunt dispus sa alimentez numai cu 98.(sunt zgarcit na )

Comment

• Kelemen , vrei sa spui ca tu la 1.4 daca pui benzina 98/100 simti ca trage masina mai bine decat cu 95 ? Ai putere mai multa ? Adica un 3/5 % iti creste nm-ul masinii ?Aici te contrazic , eu la 1.4 nici stock nici resoftat nu simt diferenta , la 1.6 16v ( nu Logan ) la fel . Din contra , eu simt consum mai mare un pic . Nu te supara , totul cred ca tine de autosugestie nu de altceva .
                        B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Nu ma supar ,in priviinta consumului nu am facut calcule cu care consuma mai mult.
                          Dar sincer mie asa mi se pare ca ,cu cea de 98 fuge mai bine, ma repet e parerea mea si nu am m-am cronometrat sa pot sustine lucrul asta.Daca tu poti dovedi ca nu trage mai bine cu cea de 98 e ok.
                          Dar daca si la tine poate e tot autosugestie ca merg la fel ...Atunci ce facem?
                          Din cate stiu la cele 2-a difera cifra octanica deci difera si arderea .

Comment

• Uita-te pe site-ul petrom sa vezi ca toate benzinele noastre produc prin ardere aceeasi cantitate de caldura. Cifra octanica mai mare ajuta la ardere completa si la eliminarea detonatiilor. Aditivii fac diferenta intre benzine.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by FLORIN77 View Post
                              Kelemen , vrei sa spui ca tu la 1.4 daca pui benzina 98/100 simti ca trage masina mai bine decat cu 95 ? Ai putere mai multa ? Adica un 3/5 % iti creste nm-ul masinii ?Aici te contrazic , eu la 1.4 nici stock nici resoftat nu simt diferenta , la 1.6 16v ( nu Logan ) la fel . Din contra , eu simt consum mai mare un pic . Nu te supara , totul cred ca tine de autosugestie nu de altceva .
                              aici te contrazic eu. Am testat cu benzina Carerra100 inainte cand masina era stock si acum cand masina e remapata: in ambele cazuri SE SIMTE o diferenta. Nu e senzationala dar simti cum raspunde mai bine cand ai nevoie de tractiune ... (adica in accelerari)

La consum in mod normal cu benzina buna ar trebui sa fie mai mic, dar dat fiind ca ai tendinta sa ii dai ca lumea (ca ai benzina buna) e normal sa creasca.

Acum sunt in Italia. Am facut un drum de 1600km. Pe drum am bagat de 98 si mergea bine. Acum cat stau in Roma am pus de 95 (sa vad cum e) si se simte ca merge putin mai prost. In plus motorul face mai "urat" la relanti. (trepidatii mai multe)

Deci nu e chiar autosugestie este si o mica diferenta. De multe ori benzina CO95 la noi e proasta rau, o simti ca abia se chinuie sa traga, iar cand bagi mai buna simti o diferenta. Repet nu mare da exista.

S.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Originally posted by csebalyn View Post
                                Uita-te pe site-ul petrom sa vezi ca toate benzinele noastre produc prin ardere aceeasi cantitate de caldura. Cifra octanica mai mare ajuta la ardere completa si la eliminarea detonatiilor. Aditivii fac diferenta intre benzine.
                                Doamne ajuta!Mai vad si eu pe cineva care stie ce inseamna cifra octanica!
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google