If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pai nu prea folosesc la mare lucru ))
Doar ca trage o idee mai bine pe trepte inferioare (si ca sa-ti dai seama de diferenta, e bine sa faci un test 0-100 inainte si dupa remap).
La mine asta a fost prima senzatie, ca merge mai lejer, mai ''aerisit'' si ca depasesti tiru' ceva mai usor.
Daca avea rapoarte scurte va plangeati ca ia 8l la 120/h)
vitezele 2-3-4 sunt foarte ok, personal as fi vrut 1-a cev mai lunga...Prea trebuie s-o bagi imediat pe a 2-a
Ca tot vorbiti aici de ceva cai in plus, dupa remapare se vad acei ponei in plus, testat la liniuta, dar uneori se aud niste mici paraituri, mai ales cand calc pedala de acceleratie, e vorba de acele detonatii de la avansul marit? Face rau motorului? Si intradevar alimentez de obicei cu 95.
Pe parcurs o sa scade fiabilitatea motorului. Dar este ceva relativ . Depinde cat de puternica a fost remaparea motorului tau . In mod normal nu s-ar intampla nimic , dar din cate stiu nu prea ar trebui sa sesizezi puterea noua decat la pedala si reactii nu si auditiv . Ceva teste fa-i si tu sa vezi daca ai pe cineva care poate sa ti-o verifice .
Ceva cam aiurea daca a dat cu multe grade avansul. Daca stie cineva cam cate grade se da avansul in urma remaparii? Sa incerci si cu benzina de 99 sau de 100
................. Dupa remapare se vad acei ponei in plus, testat la liniuta, dar uneori se aud niste mici paraituri, mai ales cand calc pedala de acceleratie, ...............
Ar fi bine sa dezvolti un pic, ce paraituri? Face par par...?
Daca avansul e prea mare ar trebui sa scoata un zgomot ascutit, ca si cum ai ciocni doua inele metalice cu frecventa mare, atunci cand calci acceleratia. Baga benzina de 98 sa vezi daca mai auzi.
La a mea n-am auzit treaba asta, nici macar cu benzol de Petrom (in schimb am auzit la doua Golfuri de 1.4).
Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.
Pt SUPERCAR, inainte si dupa remap (editarea asta...Merge greu forumu).
Plecare in sec 1, 100/h in sec ~13,2.
Plecare in sec 1, 100/h in sec ~12,2.
Ar fi una sec, dar punem la socoteala ca primul clip nu a fost tocmai bine bine executat 0-100.
Deci vreo 0,7-0,8 sec diferenta. Una secunda e foarte mult la un 1.4 sa scoti numai dintr-o remapare. Oricum e bine zic eu
Da, aia a fost ''greseala'' care am facut-o ca nu trebuia sa o duc pana in 6000. La inceput am vrut sa vad unde taie injectia, asta a fost scopu clipului, apoi am zis sa o duc pana in suta (am mai facut un clip dusa numai pana in 5400-5500, dar e acelasi timp, pierzi pe o parte, castigi pe alta).
Interesant dupa remap (desi nu are logica) nu mai intra in rezonanta la 120-130 caroseria, e mai liniste in masina.
PS: ieri am mers la drum impreuna cu un dci 70 cp, vorbiti de la inceput sa nu o menajeze. Exceptand trepta 5, unde daca o dadeam prea devreme castiga un pic teren, api mergeam egal, in toate treptele ma duc mai bine. L-am depasit si pe 3 si pe 4 (regim 4000-5500).
Il lasam sa treaca in fata, apoi il luam , dupa ~130 se misca mai greu dizalu. La viteza de varf (desi el sustine ca a mers si cu 170, dar in alta zi...Pe portiunea respectiva) am avut un plus de ~5 km/h, pt ca ma departam de el incet. Nu e un versus, doar o constatare.
Cine ti-a facut remaparea la Logan ? Interesante rezultate daca sunt chiar asa . Mai ales pentru un 1.4 . S-o stapanesti sanatos . Va recomand tuturor celor care folositi motoare remapate cel mai bun combustibil (Efix 98+ sau 99+ petrom sau Carrera 100 pentru benzinare)
Da' de unde sa stiu ce mi-a facut ca n-am pus-o pe Dyno. ))
Daca ai bani e buna benzina de 98 sau 100, da' merge si aia de 95 (de la omv spre exemplu).
La ce am povestit nu mint ca n-am de ce.
E excelenta benzina de rompetrol. Face injectoarele rosii ca focul in rest, mi-a mers motorul ca un tractor in 3 pistoane. Execelanta benzina, eu de atunci numai de la ei NU bag ca idee, dupa remapare, ar fi indicat sa umblati cu benzina de 98. Dar la unele softuri merge si 95, daca nu e o remapare agresiva.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Uite am bagat acum de 98 de Petrom sau 99+ cum i-o zice.
Inainte de a baga desigur am avut de 95 (de omv) si am mers incet la drum lund 90-100/h vreo 70 km(o sg data am dus-o la 140 ca la 100/h un tir ma impingea tare de tot)
Eram pe rezerva cand am bagat de 98 (am bagat 24 de litri).
Am continuat sa merg tot asa incet 90-100, raspunde mai bine la acceleratie la mers asa incet, am simtit clar treaba asta.
La mers tare nu prea simti nici o diferenta - cand mergi in regim 4000-5000.
Oricum pe vremea asta racoroasa merge super bine pt un 1.4.
PS: traiasca detectoru de radar si cine l-a inventat, chiar te face sa mergi incet...adica sa nu ramai fara permis ))))))
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment