salut. vreau sa va intreb care este diferenta dintre motoarele 1.6 16v din gama Renault. 1.6 16v de pe logan are 105 cai, 1.6 16v de pe clio are 110 cai iar pe megane2 acelasi moror are 115 cai. care este diferenta intre ele? eu am un 16v si ma gandeam sa pun un calculator cu totu de pe un megane2 de 1.6 16v de 115 cai sau calculator de clio cu 110 cai. ma gandeam ca diferenta intre motoare este doar de soft. pot sa fac asta. da ti mi toate detaliile posibile va rog frumos. mai era si un megane 1 tot 1.6 16v ci 112 113 cai. cu ala ce mai e ? sunt la fel calculatoarele ?
Logan 1.6 16v Si Motorul De Pe Megane
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Din cate stiu eu motoarele de la Renault beneficiaza de tehnologia VVT (variable valve timing) ceva asemanator V-tech-ului sau Vanos-ului. Cel mai probabil nu e doar o diferenta de soft ci si de parte mecanica.sigpic
-
megane 1 are 107 cp...is curios cati bani dai pe un calculator avand in vedere ca sub 200 eur nu le gasesti alea de logan...Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Una dintre diferentele majore este tocmai absenta acestui dispozitiv, gen vvt, pe motorul de Logan. Vezi poza cu motorul de pe Megane, care ARE acest dispozitiv.
O alta diferenta ar fi catalizatorul - functie de norma euro acesta este diferit si, evident, puterea motorului este influentata. Adica, acelasi motor are puteri diferite in functie de norma euro.Attached Files
Comment
-
acel "dispozitiv" ... e distributia variabila ...si probabil de aici toata chiulasa si axele cu came diferite...Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
deci sa inteleg ca e motorul de pe megane 1 ?? cu o mica gatuire pe undeva asta e jocu 105 cai. si sa mai inteleg ca motoru de pe megane 2 are vanos dala ?distributie variabila ? ce face mai exact aia ? loganu nu are sigur ? nu e gatuit din alta parte ? si atunci calculatoru de logan ar trebui sa fie la fel cu ala de megane 1 . nu cred ca se mai potriveste de la megane 2 avand in vedere vvt u ala . ma iertati ca va bombardez cu atatea intrebari dar sunt tare curios ca vreau sa imi fac motoru cu mai multi cai fara sa ii fac un chip dasta de pe la noi ca imi e frica. multumesc
Comment
-
Nu minteai de loc. Diferentele fata de motorul de Megane 1 sunt cel mai probabil la nivel de soft. Am cautat codurile motoarelor pe net in speranta de a afla diferentele dar n-am dat de nimic elocvent.
Cat despre versiunile ce echipeaza Megane 2/3 diferentele evidente sunt la nivel de axe cu came si tacheti.
La Megane2 motorul prezinta tacheti mecanici si distributie variabila pe axa cu came ce controleaza supapele de admisie. La Logan sunt tacheti hidraulici cu autoreglare. Avantaj ca performanta pentru Megane... pana la 60.000km cand trebuie sa refaci distributia si te dai cu capul de perete de "bucurie" cand vezi cat costa la reprezentanta. Pentru distributia variabila, revizia de 60.000km e mult mai scumpa decat la Logan.
Per total, eu cred ca Renault a ales corect cand a decis sa echipeze versiunea mai slaba ca performante dar mai ieftin de intretinut pe Logan.sigpic^Logan turbat (WIP)^
Comment
-
cred ca la megane 1 e vorba de sonda lambda care era pentru alta norma (euro 2 cred )si softul probabil ca de acolo rezulta diferenta de 2 cai lesinati la megane fata de logan.vvti-ul de pe megane e cam plesneala ca au multi belele cu acel pinion defazor de la distributie(facut tot de delphi) si la care si softul e altul.daca vrei mai multi magari fa o resoftare si poti ajunge la puterea vvti-ului fara mari batai.poti sa mai umbli la sonda dar e beleaua la itp.nu prea ai ce face cu calculatorul de la megane pe logan.dai bani dijaba pe el.seba ar putea sa lamureasca faza cu ecu ca lucreaza in domeniu.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
-
Vanos - e denumirea de la BMW, la renault e VVT. Deschiderea variabila a valvelor se simte mai ales pe plaja de cuplu (nu e neaparat mai mare cuplul in schimb plaja pe care se intinde e mai mare) si mai putin in caii putere.
@ gaston_271 - ori schimbi calc ECU ori ii faci remapare cam tot aia e. Incearca sa gasesti mapele de la 16.16v de la reno si poa' se baga careva sa le puna pe ECU pe care il acum. Nu am idee daca mere, dar...sigpic
Comment
-
Originally posted by margelatu View Postcred ca la megane 1 e vorba de sonda lambda care era pentru alta norma (euro 2 cred )si softul probabil ca de acolo rezulta diferenta de 2 cai lesinati la megane fata de logan.vvti-ul de pe megane e cam plesneala ca au multi belele cu acel pinion defazor de la distributie(facut tot de delphi) si la care si softul e altul.daca vrei mai multi magari fa o resoftare si poti ajunge la puterea vvti-ului fara mari batai.poti sa mai umbli la sonda dar e beleaua la itp.nu prea ai ce face cu calculatorul de la megane pe logan.dai bani dijaba pe el.seba ar putea sa lamureasca faza cu ecu ca lucreaza in domeniu.
din cate am inteles s-a cam renuntat la vvt pentru megane...ca existau prea multe probleme ...deci corect again.
pentru restu ... mai terminati cu ideea asta ca masina e limitata...ca poate mai mult ...ca blabla ...
atata poate masina ...pui alt soft mai castigi 10% ... restu de performante se obtin din alte chestii care nu o sa faca masina prea placuta de mers cu ea ...Last edited by Cristi_Xp; 29 June 2009, 23:35.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
rezumat:
megane 107 = logan 105 cu o norma de poluare mai buna :0
megane 110 = logan 105 cu alta axa cu came, alt soft;
megane115= 1.6 vvt, la care s-a cam renuntat din cauza problemelor la distributia variabila.
vreti cai mai multi, chiptuning, evacuare, admisie, axe cu came (800 oiro) si din nou soft pt noile axe. va mai intereseaza?Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment