Rodaj Motor 1,6 16V Ph2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Rodaj Motor 1,6 16V Ph2

Salutare la toata lumea,

Thread-ul asta vine mai mult ca o intrebare.

Cum se face corect rodajul la un astfel de motor?
    La ce zgomote trebuie sa fim atenti?, ce benzina se foloseste? (oare conteaza?), oare daca punem benzina buna sau slaba, 98 sau 95, fara plumb evident, se invata asa de "mica"?

Cam la ce numar de kilometrii se considera ca rodajul este efectuat?

Rog pe cei cu experienta sa isi expuna ideile legate de cum ar trebuii efectuat un rodaj corect, ca la carte.

Detin un astfel de motor, are 1200 km (facuti cam intr-o luna jumatate), mers 75 % afara, la drum normal intre 2000 si 3000 rpm turatia, viteza maxima aprox 110, 120 km/h.

Sa-l folosesti sanatos si mult. Daca respecti ce scrie in cartea tehnica a masinii si ceea ce ti s-a spus cand ai luat masina e suficient. De foarte multe zgomote nu ar trebui sa ai parte daca nu faci off-road cu masina. Eu merg pe ideea ca la fiecare zgomot pe care nu il cunosc ii stresez pe cei de la service de le sar capacele (de-aia am garantie), dar citesc si topicurile de pe forum. Nu ar fi rau sa citesti si tu diferitele topicuri, pentru ca multe probleme le gasesti tratate in ele si te scuteste de emotii. Daca mergi la fel cu masina cum ai mers in rodaj, ai sansa sa te tina motorul mult si, nu in ultimul rand, ai o constanta rezerva de putere, fiindca e un motor nervos si te ajuta atunci cand ai nevoie. Bafta.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

exista topic special de rodaj...dar ca rezumat: se face la orice motor pe benzina, maxim 3000-3500rpm in primii 1500km. ulei de care are de la mama din fabrica si fara accelerari bruste.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Multumim pentru sfaturi,

La ce va ganditi cand spuneti accelerari bruste, de exemplu o plecare de la semnafor cu 1, 2, 3 treapta max 2500 fiecare, toate acestea in 10, 15 secunde se considera plecare brusca? Acest scenariu apare cand stai la semafor, te cam clacsoneaza cei din spate daca nu demarezi mai repejor.

Incerc sa fac zilnic drumuri mai lungi cu viteza - turatie constanta, 90km/h 2500 rpm cam 25 x 2 km pe autostrada - in drum spre casa, ocolesc intentionat orasul - prin oras inevitabil, franari dese, plecari de la semafoare, gropi etc.

Momentan am aprox 1250 de km, stilul meu de condus este constant - cam cel de mai sus.

La ce numar de km credeti ca pot depasii 120 km/h, pe autostrada evident?

La 3000?

Intr-adevar am vazut ca mi exista un topic pe tema rodajului, am vrut sa deschidem unul pentru acest tip de motor.

Cu stima

Comment

Dupa rodajul de 1500 km, poti merge cu masina cum vrei.
          Performantele masinii abia dupa 3000-5000 km vor incepe sa corespunda celor spuse de producator.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

alea nu sunt accelerari bruste,sunt cat de cat normale, cat despre viteza din cate stiu poti sai dai cel putin 120 dupa primii 1000 km, acum tine de fiecare persoana, daca el nu crede ca e incheiat rodajul la 1000 si ii este frica sa nu se strice ceva mai merge cateva mii asa usurel, dar iti zic eu ca nu se strica nimic asa ca o poti forja

Comment

oricum o forjezi degeaba , a mea dabia pe la 10mii sa lasat in adevaratu sens si a inceput sasi arate toate cele 16valve...

sigpic

Comment

cred ca poti sa mergi si cu 150, n o sa ai probleme, mie mi au spus decat in primii 1000km sa merg mai linistit, dar deja de pe la 600, 700km am inceput sa mai sar de 150km/h...
                acum am ~ 18500 km si masina merge impecabil, 90% din timp (adica in general in afara oraselor merg tare: schimbari de viteza la 6000rpm cand e nevoie, franari puternice, acceleratii puternice, etc..)..
                baga benzina buna si da i bice!

Comment

Rodaj 1,6 16V

Salutari la toata lumea,
                  Acum o saptamana am ridicat si eu Laureatul 1,6 16V de la Meridian, si de cand l-am luat de fiecare data cand accelerez imi apare un zambet mare pe fata ... Cred ca a fost cea mai buna alegere pe care puteam s-o fac. In schimb reversul medaliei ar fi ca nu am prea respectat rodajul. Am 600 km in momentul de fata, facuti majoritatea extra-urban iar pe A1 i-am dat 150km/h iar turometrul statea pe la 4500rpm... In depasiri pe serpentine e posibil sa fi trecut de 4500-5000rpm. In fine as dori sa stiu, ce riscuri exista daca nu am respectat in totalitate recomandarile dealerului adica sa nu sar de 3000rpm ? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
                  http://www.loganclub.ro/forum/nebune...2.html?t=20472

Comment

nebuneli stai calm ca si eu am facut la fel si am aproape 30K si masina merge perfect asa ca nu stiu ce riscuri exista daca masina merge bine
                    laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Salutare.Eu urmeaza sa ridic masina miine. Zilele trecute am condus loganul unui coleg si am constatat ca trebuie sa invat sa merg iar cu masina.Pina acum am condus dacia mea din 1996 dar loganul mi se pare cu totul altceva.Trebuie sa scap in primul rind de toate ticurile pe care le-am dobindit in cei 7ani de cind conduc dacia."Mai e mult pina miine?????"

Comment

cum am zis si sapt trecuta, topicul de rodaj nu e asta. va rog sa va mutati [e topicul dedicat rodajului la benzinare. aici inchidem. mersi.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google