1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mareom s-a dus 205 cu ea cu benzina de 95 )
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• bine ca nu sa dat cu carera 100 ca numai avea loc in vitezometru )

Comment

• Intrebare... a bagat careva laptopul pe masina sa vada cum sta treaba cu motorul la vitezele descrise? A avut careva gps la el la vitezele alea?

Sa raspund tot eu ptr. ca am experimentat destul cand am trecut de 5000km cu ea...
        Viteza maxima atinsa cu masina stock e de 183km/h si pe gps si pe laptop la masina. SF-uri de 250km/h sau d-astea nu exista pe masina stock. Explicatia e data de ceasul respectiv. Nu are importanta benzina la masinile astea, doar la masini de peste 250-300 cai unde conteaza tipul benzinei.
        Daca scoti limitarea care e pe la 5500 rpm in tr. 5 sau daca faci cip la ea sau modificari, atunci poti trece de viteza de 183km/h. Altfel NU.
        Nu credeti? F. bine! E aprox. 700 lei un pna sau 250 lei un gps pe bluetooth sa vedeti viteza REALA. Pentru a masura corect, mentineti viteza macar 20 de sec.
        Numai bine.

Comment

• dantes cum adica pe laptop? ai legat laptopul la mufa de diagnoza sau ceai facut?

sigpic

Comment

• Exact. Asta mai mult pentru a vedea diferentele de la vitezometru, gps si ce viteza stie ecu... Gps-ul si Ecu stiau 183km/h fix. Vitezometru 190km/h, dar la vitezometru am mai incercat cu un prieten care are doar gps iar la el era 200 pe ceas, dar gps 183...culmea fix aceeasi viteza...
            Stock, motorul e limitat la 5500 parca, oricum mult mai putin decat in treptele inferioare...

Comment

• Deci mai mult ca sigur ca 1.6 16 V nu e limitat la 5500. No way. Da-i o ''blana'' pe tr 2 sau 3 si vezi cum sare in 6000 daca nu cumva mai mult (in 6000 se duce si 1.4).
              Ca pe tr 5 nu se duce la 5500 asta e din cauza frecarii (cu aeru' desigur), nici 105 cp nu sunt suficienti sa se tureze pana la 5500-5600 pe tr 5. Remapata s-ar putea sa ajungi la 5500-5700.

Comment

• daca e remapat motorul de 1.6 16v i se poate pune limitarea la 6000 rpm

Comment

• Hmmmm...
                  Eu am fost destul de clar cred... in tr. 5... in trepte inferioare, da, se duce la 6200 daca nu ma insel, pe loc la fel. nu au inca treaba cele 5500 rpm in tr. 5 cu vantul, am facut o data testul cu gps si laptop, si de 2-3 ori cu gps in zile diferite pe A2. Masina urca lejer pana la viteza maxima, iar la 5500 oricat ai apasa pe pedala, nu mai urca in rotatii desi pana acolo nu are probleme de acceleratie...

Comment

• Aha...deci spui ca numai in tr 5 e limitata la 5500. Asa o fi, da' mi-e greu sa cred. Ceva de genu' asta am abservat la o Skoda de 1.2 in tr 5 nu vroia mai mult de 5000 nici in ruptu capului, desi pe tr 4 se ducea la 5500. Am pus totul pe lipsa de putere, nicidecum pe limitare turatie in tr 5.

Comment

• Exact. Doar a 5-a asa cum am spus si la inceput. Asa cum la supernova era la 5800 sau 6000 iar in restul treptelor 6200... Doar ca fiind diferenta mica nu se observa. La asta se observa clar cum in treptele 1-4 se duce la 6000-6200 in a 5-a doar 5500...

Comment

• Aha...e interesanta treaba asta. Nu se poate scoate limitarea ? (daca este asa ceva) Defapt este...daca ma gandesc bine am vazut la cativa baieti cu BMW-uri care-mi spuneau ca au limitare la 210/h (un 318 de 136 cp spre ex). Deci e valabila pana la urma chestia cu limitarea in ultima tr.
                        PS: In cazul unui 1.4 nu ai nevoie de limitare, mai mult de 4700-4900 nu se duce in tr 5 )

Comment

• Ba se poate. Macar sa fie la fel ca in celelalte trepte si atunci un 200 e de atins. Insa oricum e prea mult pentru o astfel de masina daca nu faci si alte modificari.

Comment

• asta stiam si eu ca pana la 5500 in treapta a 5 dar daca faci modificari in computeru de bord sa modifici parametri de fabrica urca si mai sus si consuma si mai putin ....
                            JUST ME.....30-rdd......

Comment

• o intrebare am si eu, de unde primeste calculatorul de injectie informatia ca masina se afla in treapta a 5-a ?
                              chiestia cu limitarea electronica a vitezei este valabila la motoare cu pedala de acceleratie digitala cum e diesel-ul de pe Logan, la benzinarele noastre care toate sunt pe cablu trag de clapeta de acceleratie pina la cap de cursa si motorul trebuie sa urce in turatie, ca nu e ajutat de rapoartele din cutia de viteze este alta treaba, dar nu poate in a 4-a sa urce la 6000 si in a 5-a sa fie limitat la 5500 ca ne mai cereau astia de la dacia bani si pe senzorul de treapa 5-a care sa faca limitarea asta.

Comment

• raspuns....nu are limitare in treapta a 5... idea e alta ca motoru in treapta a 4 la 6000 de ture nu depaseste viteza constructiva a masini....si de aceia e limitat in treapta a 5....ca la 185 in treapta a 5 e la 5500 de ture....adica viteza constructiva limitata din computer(senzor de acceleratie) este de 185...)
                                JUST ME.....30-rdd......

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google