Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • La mine majoritatea deplasarilor sunt pana la lucru si inapoi, 6km si 2 semafoare la dus, 6km si 2 semafoare la intoarcere, pe o portiune de 1,5 din acesti 6 km limitare la 70 (fara semafor). Uneori seara o tura prin zona centrala, dupa ora 18, in conditii de unda verde la semafoare. Un coleg cu 1,6 16v si el a reusit in conditii asemanatoare si 7,9 l/100 km.

    In schimb daca ma bag in trafic prin centru la ora de varf, sare si la 9,5...

    Comment


    • Eu am un Logan 1.6 16v cu 23K Km la bord si zilnic parcurg 18 Km de acasa pana la munca si retur(70% prin oras cu multeeee semafoare si restul de 30% cu limitare la 70 km unde o calc mai tare dar nu mai mult de 100-110 km/h).La un mers linistit vara pe aceasta distanta scot aprox 7,5-8,2 l /100 Km si iarna cand e frig tare ajung si pana la 9-9.3% .Schimb vitezele la 3000-3500 rpm si incerc sa anticipez tot timpul traficul(fara accelerari bruste si in forta si franari violente).
      Cel mai bun consum extraurban l-am scos acum un an si ceva vara pe o distanta de aprox 70 km(Arad ---> Lipova si retur).Am resetat la plecarea din Arad iar la intoarcere CB-ul afisa un consum mediu de 5.4 L / 100 Km si o viteza medie de 61 Km / h.(in localitati am respectat limita de viteza - 50 Km sau 70 dupa caz - iar afara am mers cu maxim 95 km/h - traficul era infernal si nu se putea depasi.De obicei cand ies cu ea din oras o calc mai tare si consumul creste sesizabil dupa ce ai depasit 110-120 km/h.

      Comment


      • Acelasi stil de mers il am si eu, iar consumurile sunt asemanatoare. consumul creste intr-adevar semnificativ daca treci de 110- 120 km /h.

        nu mai folosi "quote" ca sa raspunzi la ultimul post! mersi.
        Last edited by Seba; 6 December 2010, 23:53.
        Dacia Logan Laureat, 1.6 16V 105cp, Bleu Electrique

        Comment


        • 7.5 % BUCURESTI - ploiesti mai exact lapaulesti.

          - 10 grade constant 80 130 kmh

          consumul instant la 90 kmh este de 4 - 4.5 % vara iar acum iarna ajunge la 6 %

          Comment


          • Bucuresti - Braila 7,1 %
            Conditii:
            - mers regulamentar 58km/h localitati, 90-100 afara, cateva accelerari la depasiri.
            - frig rau afara
            - 4 persoane in masina
            Alt detaliu: am lasat 2 atm pe fata si 1,8 pe spate. N-am inca gume de iarna si am lasat rotile mai lesinate ca sa am amprenta pe sol (parca asa-i zice) mai mare.
            Pare ok?
            A. si masina avea 3000 km la plecare si 3500 la intoarcere.

            Comment


            • Brasov - Baneasa - retur: 6,2%. -10 grade afara, mers 90-100km/h, plecat din Brasov la 2 dimineata, am fost inapoi la 8
              If everything seems under control, you`re just not going fast enough...

              Comment


              • Consum mediu pe ~3800 km - viteza medie de ~ 40 km/h => 7.2% in conditiile in care eu tin masina foarte mult la ralanti, atat inainte sa plec cat si pe parcurs (daca astept pe cineva 5-10 minute nu o opresc de ex).

                Consum Craiova-Buzau - 5.9% (viteza de croaziera 95-105 km/h, viteza medie ~70 km/h arata CB-ul), eu + 2 persoane + bagaje. Drumul a fost foarte liber, am mers linistit.
                '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                Comment


                • Consum mediu pe aprox 700 km , 8.1l/100, in conditiile in care am fost in majoritatea timpului 2 adulti si un copil plus aprox 250 kg diverse marfuri bagaje iar traficul oras/extraurban in proportie de 40/60%.

                  Comment


                  • "Alt detaliu: am lasat 2 atm pe fata si 1,8 pe spate. N-am inca gume de iarna si am lasat rotile mai lesinate ca sa am amprenta pe sol (parca asa-i zice) mai mare.
                    Pare ok?"

                    Gumele dezumflate ti-au marit consumul cu pana la 0,5 l/100km.

                    Comment


                    • de la ultima resetare generala, 5800 km circulati doar in Bucuresti, ore de varf, centru, pantelimon, crangasi, vitan, berceni, regim de mers putin agresiv (cat se poate in aglomeratie), frana de motor la semafoare, am un consum de 12%. sincer, dupa ce am condus un logan pe motorina timp de 1 an( media in oras 6,5-7%) consumul astuia mi s-a parut urias. acum m-am obisnuit, pt ca are si alte avantaje, caldura creste imediat(2-3 minute), ma pot baga intr-o depasire fara sa-mi tremure genunchii ca nu am timp sa depasesc, etc. masina merge perfect, 65000 km din 2007, 1.6 16v full option " fara piele ". salutare si circulati prudent!

                      Comment


                      • Originally posted by Wotan View Post
                        "Alt detaliu: am lasat 2 atm pe fata si 1,8 pe spate. N-am inca gume de iarna si am lasat rotile mai lesinate ca sa am amprenta pe sol (parca asa-i zice) mai mare.
                        Pare ok?"

                        Gumele dezumflate ti-au marit consumul cu pana la 0,5 l/100km.
                        Tu vorbesti serios? Daca da atunci sunt mai linistit in privinta consumului, ca mie mi se tot pare ca haleste prea multa benzina. (am avut 1.4 si consuma mai putin). Din puncte de vedere al aderentei am facut bine sau nu cu "lesinarea" rotilor?
                        Acum astept vara sa mai adun ceva kilometri, sa se mai "lase", sper, motorul...ca acum nu stiu cum sa mai fac si cum s-o mai intorc sa nu-mi haleasca atat!!!!!....din pacate am drumuri scurte 5-7 km, in oras, cu motorul bocna (cand se aprind cele 4 pavele eu deja opresc) si am consum de 10% la viteza medie de 20-25 km/h.
                        E destul de ok pentru un motor cu 3500km?

                        Comment


                        • Nu, nu ai facut bine. dimpotriva.
                          Singura situatie cand se dezumfla anvelopa intentionat este pe noroi/nisip sa nu se infunde.
                          In rest la presiunea recomandata e cel mai bine.
                          cand e zapada pe jos sau ceva de genul e bine sa ai suprafata de contact cat mai mica - vezi la masinile de raliu care merg pe foi de ceapa cu crampoane.

                          Comment


                          • Lasa rotile la presiunea indicata de constructor, altfel te vei alege doar cu uzura mai mare a anvelopelor si consum crescut de benzina.

                            In Deva, oras cat de cat comparabil ca trafic cu Braila, pe ultimele 2 saptamani am avut consum 9.2%. Iarna asta, in Timisoara nu am ajuns inca la 10%.

                            Depinde insa mult ora la care circuli, ruta si stilul de condus.
                            sigpic

                            Comment


                            • Of of of,,omu a zis ca are anvelope de vara si nu de IARNA.
                              Si eu am inca Michelinurile de fabrica pe masina(de vara) si daca le umflu regulamentar la 2,2,,,adio aderenta,,,dara daca le las mai moi 1,8..1,9 atunci ma pot deplasa decent cu ele.
                              Chiar daca merg pe uscat cu ele la 2,2 atmosfere si este ger afara rotile patineaza in gol la plecarile dupa loc,,daca sunt mai moi atunci numai am problema asta!
                              E consumul mai mare,,dar prefer aderenta decat fara ea.

                              Cat despre consum,,am fost la tara de revelion((presiunea a fost de 2 atmosfere in toate rotile))..am facut vreo 250 de km,,,ger acolo vreo -15 grade,,la dus m-am dus cam tare peste 120 de km..la intors a fost ceata ca la balamuc si am mers cu 50-60-80 la ora maxim ..plus pornirile la rece ca sa se incalzeasca in masina si am obtinut un consum de 7,1% cu 5 persoane in masina plus bagajele de rigoare pt revelion si alte cele.
                              Deci rezonabil..mai mult decat rezonabil zic eu!

                              Comment


                              • salutare lumee!!!
                                am vazut aici fel si fel de consumuri!!!! de la 5 l % la 19 l % !!!!!!!
                                a mea "tinichea" are 10.000 km si pot spune ca consuma de rupe... astept pareri, ziceam sa ma duc pana la dacia sa mi-o puna pe un calculator.
                                daca resetez CB cand ies din bucuresti, si merg 200 km....(pot spune ca e consumul EXTRAURBAN??) nu stiu daca pot spune ca imi creste consumul in alexandria si turnu magurele (alea nu's orashe sa consume 10 %) nu depasesc 100 km/h si mie imi consuma 7,1-7,2. mentionez ca aveam bagaj, dar eram singur in masina... adica hai sa zic 3 persoane fara bagaj!! mi se pare enorm de mult 7,1%(in conditiile in care ei dau consum de 5,5%).5,5 nu cred ca ia nici pe cric )
                                la intoarcere de doua ori mai mult bagaj+4 persoane... consum de 8,1 %(p-asta il inteleg, eram ca 100 de somalezi intr-o cabina telefonica )
                                daca sunt singur in masina nu scade consumu sub 7 nici de nebun!!! mentionez ca viteza maxima nu depaseste 110 km/h.
                                am ajuns la concluzia ca daca merg cu 90 km/h am acelasi consum ca la 140 km/h.
                                in bucuresti pot spune ca imi consuma FOARTE BINE 9-9,5
                                spuneti-mi voi daca e bun consumu ala de 7 in conditiile de mai sus, adica la 100-110 km/h.
                                eu am trimis mail la VC si m-au aburit imediat... ca vezi doamne consumu ala de 7,1-7,2 e consumu mediu... bun, bun! consum mediu extraurban....nu domne ala e consumu mediu si gata!
                                imi e sa nu ma puna la plata daca ma duc cu masina la reprezentanta sa mi-o verifice.
                                inainte de 16v am avut 8v. la ala cand vedeam consum de 6 % ziceam ca mi-a consumat mult... in conditiile in care mergeam 6(sase) in masina + bagaj!!! viteza fiind tot pe la 100 km/h.
                                astept raspunsurile voastre!!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google