Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cum sa mearga mai incet? Merge mai tare pe etanol
    Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

    Comment


    • A, asa e, ma uitasem eu aiurea. E forza atunci, sunt curios cat e litrul si pe unde se gaseste. Daca am putea sa facem si agregatul nostru sa mearga pe E85 ar fi super dar nu stiu cate diferente sunt.
      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

      Comment


      • Originally posted by Shakar View Post
        De unde bagi E85 ? Pret ? Masina cum se comporta, merge mult mai slab ca pe benzina ?
        E85 alimentez in Ungaria. Pretul e cca. 1 euro/l. Cu etanol merge mai bine motorul. Mentionez ca nu are de ce sa nu mearga bine, pentru ca motoarele 1,6 16V euro 5 sunt proiectate pentru a functiona si cu E85. Puterea si cuplul motorului creste, dar nu semnificativ.

        Comment


        • 1 euro / litru ? Cam scump, ma candeam sa fie considerabil mai ieftin ca benzina, asa unde e afacerea avand in vedere ca iti consuma mult mai mult pe etanol, 10 in loc de 7 mediu ?
          '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

          Comment


          • La cheltuieli iesi aproximativ la fel. Dar daca iei in considerare mai multi factori de ex. performante mai mari ale motorului, protectia mediului (fabricarea E85-lui sau chiar si arderea lui) totusi este mult mai preferabil decat benzina sau motorina.

            nu mai folosi "quote"!
            Last edited by Seba; 26 June 2011, 17:10.

            Comment


            • Este omologat loganul 1,6 16v pentru e85,scrie si in fisa tehnica a masinii dar in romania nu se gaseste de cumpart asa ca uitati-l

              Eu am unlogan 1,6 16v nou si am intrebat la vocea clientului ce este cu e85 si mi s-a spus ca poate functiona cu e85 fara nici un fel de modificare dar pentru mai multa siguranta este bine ca proportia de bioetanol sa nu depaseasca 85% si benzina 15%.
              Dupa cum se vede din fisa tehnica ar creste si viteza maxima si acceleratia de la 0 la 100 ar fi mai rapida dar si consumul creste semnificativ cu aproximativ 3l%
              Last edited by MACRIS CRISTI; 28 June 2011, 21:59. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Deva_Lipova_Timisoara, partial cu AC, singur in masina, drum relativ liber, Vmed 88 kmh, consum 5.4%
                sigpic

                Comment


                • comsumul mediu indicat de c.b: 6.9%

                  conditiile in care s-a ajuns la acest consum:
                  total km parcursi: 1058km; cluj-oradea-debrecen-budapesta-debrecen-oradea-cluj, plus 2 drumuri mici de 80km si de 40km in regim de autostrada

                  viteza medie data de c.b.: 66.0km/h
                  viteza pe diferite drumuri:
                  - in tara: in loc: ~60km/h; afara loc: ~95km/h,
                  - afara tarii: in loc: ~60km/h afara loc: ~95km/h, autostrada: ~110km/h;
                  - depasiri pe autostrada(~10) s-a atins si 130km/h

                  schimbarea treptelor de viteza:
                  - de regula ~3000rpm schimbare in treapta urmatoare,
                  - in depasiri de obicei pana la 4000,
                  - in urcare treapta a 3-a sau a 4-a la ~3500rpm, coborare a 4-a cu frana de motor

                  A/C-ul folosit aprope tot timpul, mai putin pe ultimele 50km

                  incarcarea masini: aprox 50kg bagaje tot timpul, 3 persoane tot timpul mai putin pe o distanta de aprox 300km cu 4 persoane

                  Per total, la cat de incarcata era masina, cu a/c-ul pornit si vitezele cu care am circulat sunt multumit de consumul de 7%.

                  Comment


                  • Ma apropii de 5000 km de la ultima resetare a calculatorului iar consumul a ramas stabil - 6.6% cu viteza medie de 45 km/h, combinat intern + extern pe toate stilurile de mers, linistit/forja, cu/fara AC.
                    '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                    Comment


                    • pai este suoer Eu am 3000 de cind nu am mai resetat si consumul mediu este de 9.0 % majoritatea in oras viteza media sub 30 km/h cu opriri si porniri dese.Ma declar multumit.

                      Domnilor, obisnuiti-va sa nu mai folositi "quote" cand raspundeti ultimului post. ati semnat ca primarii cand v-ati inscris pe forum ca sunteti de acord sa respectati regulile. pai, respectati-le. Ii respectati si pe ceilalti atunci cand scrieti corect dupa gramatica limbii romane si nu inflorati forumul cu citate inutile. Daca nu sunteti in stare, o sa avem grija sa fiti adusi la litera regulamentului.
                      Last edited by Seba; 1 July 2011, 00:13.

                      Comment


                      • Salut !Sint nou venit/intrat,am un logan 1,4 mpi si o dacie 1,4 carb,am in plan sa mi iau prin septembrie un logan 1,6/16 v,fiind relativ multumit de 1,4 mpi,are 5 ani si 45000km,fara probleme.Dacia '99 break este inca sefa...si spun asta pt ca a fost pe post de camion am facut 3 vile cu ea,arata si merge inca bine la doar 153000 km,fara mari reparatii la motor sau cutie.Deci ,sotia si cumnata mea conduc loganul,consumul mediu 7,1l%,nu e rau deloc pt o masina cam mare si cu caroserie nu prea aerodinamica,relativ ieftina la intretinere.Mai am un golf 5 in familie,,tot sotia si socrul meu o conduc...e cam jale cu el...consum maricel ,intretinere scumpa,probleme mici ,dese,si mai ales scumpe(neacoperite de garantie)service slab!Slava domnului ca voi scapa de el curind la 15600 euroi m a secat...sper sa mi ramina de un logan 1,6/16 v,cu rabla cu tot,sau un stepway care e chiar frumusel.Din ce vad eu pe aici,consumul e chiar bunicel la caroseria asta,depinde de cum ii dai talpa zic eu...observ ca vb aici de 3500-4000 de ture ,mi se pare cam mult sa schimbi vitezele la turatiile astea,exista uzura oarecum marita la toate componentele zic eu...una e sa mergi constant cu 3500-4000 si alta e sa i dai forja in bucuresti cu 3500-4000,putina mila domnilor,sa nu ne mai plingem ca...aoleu a cazut injectorul sau pompa de apa samd...Sint de acord ca aceste motoare sint de turatie dar totusi ,cum ai grija de masina asa te si duce...stiu veti spune consumabile schimbate la timp trebuie sa i dau talpa nu!E totusi dacie ,chiar daca e un pui de renault e facuta in romanica cu piese din turcia si spania (eventual),iar la banii astia care i dam pe logan...nu prea gasesti ceva...poate suzuki swift dar si acolo s probleme cu piesele care vin in minim 10 zile...deci eu zic doar atit...Dumnezeu a fost dragut si amabil ca nea dat loganul la banii astia ,sincer e chiar bine.Sint doar electromecanic auto de la cca 14-15 ani,adica vreo 28 de ani ,stiu ce vb,am cxeva experienta dupa citeva sute de motoare reparate de mai toate natiile ,mai vechi si mai noi,loganul e parfum,service ul e ok zic eu,piese ieftinele si manopera la fel...sa fim corecti totusi.La vw golf in 2 ani m a costat intretinerea cam 90-100 mil...mi a iesit pe nas,e benzinar de 1,6,cade mereu ceva ,electric, electronic,mecanic ,e fara sfirsit cosmarul...si are doar 55000 si nimeni din familie nu l forjeaza!Nu intru in amanunte ca nu e cazul,dar nemtii s au smecherit rau de tot,mai rau decit francezii sau italienii...au reusit sa devina cei mai slabi....am avut mertan 190 benzina...7 ani n am schimbat decit consumabile...nici macar un bec,e adevarat intretinuta masina la maximul posibil.Eu sper sa fiu norocos cu viitorul 1,6/16v...chiar si cu micile probleme...toate au dar depinde si de costuri.Sanatate ,bafta tuturor si km fara probleme,Razvan

                        Comment


                        • -bucuresti- baza militara bobocu(jud. buzau) tur retur 396km
                          -carburant 25l-consum
                          -comform cb 6,3%
                          -viteza medie 58,9km/h
                          -mentionez ca am condus normal (60-70 in sate 110-120 afara cu reprize scurte 140)
                          -acum urmeaza un drum pana la neptun si sper sa nu ma dezamageasca masinuta

                          Comment


                          • 52 km cu 2.6 litri de benzina, mers 80-90 si 50-60 in oras (liber) => consum de ~5%. Nu am resetat CB-ul ca nu mai e resetat de 4800 km si nu vreau sa il resetez acum, pe distanta asta consumul e 6.6%.
                            Attached Files
                            '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                            Comment


                            • Pune si niste poze cu consumul de pe CB de pe ultimii 4800 de km te rog.
                              sigpic

                              Comment


                              • Uite pozele, scuze de intarziere dar am fost pana la tara.
                                Attached Files
                                '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google