Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by amigos View Post
    Stai tu linistit ca la 100km/h abia am 3.000 ture si nu compara sunetul de la rasnita ta la 3.000, cu polizorul meu. In plus viteza mea de croaziera este 110 km/h iar sunetul este ok.
    Cum naiba producatorul da un consum mediu de 6,8% iar voi scoateti 5% si cu AC !!! Nu sunteti penibili? Probabil ca mergeti si cu 130-150 km/h cand scoateti 5% !!!

    Ion_R5: eu nu merg cu 5 oameni in masina ci cu familia, adica 2 adulti si 2 copii, iar talia noastra nu e de purcei la 120 kg/bucata, asa incat pot sa-ti spun ca trage de rupe cand e toata familia in masina. Mi-am luat masina care mi se potriveste, nu masina cu care sa car carne.
    Nenea amigos, vezi ca lumea in general da "consumul extraurban" care reprezinta o medie a consumului extraurban. Media despre care vorbesti in general e pe 6,8% sau chiar peste (eu pe primii 10000km am avut o medie de 7.3)

    Cat despre chestia cu "trage de rupe" ma amuzi. Sunt multi posesori de 1.6 16v care considera ca au "masina cu performante sportive"... dar sa vii cu 1.2 16v cu astfel de exprimari...

    Nu stiu cum e loganul tau cand trage de rupe... Eu unul schimb la 3000 rpm in mod normal. Daca vreau sa ma misc ceva mai dinamic schimb la 3500... iar la nevoie schimb la 4000 si demarajul e foarte bun.

    Sa nu-mi spui ca "trage de rupe" inseamna regimul "acceleratie lipita la podea si doar schimbi vitezele"... ca atunci masina nu e nicidecum economica, si in regimul asta orice martoaga se misca "super"

    Apropos, incearca-ti "puterile" cu un 1.6 16v si o sa vezi ca s-a terminat cu smecheria de motor 1.2 16v
    Last edited by ion_R5; 22 September 2011, 20:41.

    Comment


    • Amigos, las-o ca macane. Trage de rupe timpul pana ajunge la 100 km/h cu 5 oameni in masina. Asa-i ca n-ai condus alta masina, nu?

      Comment


      • Originally posted by ion_R5 View Post
        (Unii cred ca confunda benzinarul cu dieselul)
        In Bucuresti de exemplu si cu dieselul ajungi la 6.5 - 8 l/100km in functie de trafic si stil de condus.
        Si tu sigur confuzi Diesel-ul cu Benzinarul, pentru ca mai mult de 6 l/100 km in Bucuresti, tractorasul din dotare nu mi-a luat niciodata !

        Comment


        • pentru Ampt

          Hai sa nu exageram, pentru 0,5 l... Depinde si cat mergi in Bucuresti, pe ce trasee, la ce ora, stil condus, etc. Daca mergi numai in Bucuresti la ore de varf, cred ca ajungi la 6,5 si chiar depasesti
          (daca prinzi bara la bara de la arcul de triumf pana la piata victoriei <sa faci asa vreo 1 jumate> sa vezi cum ajungi cu consumul pe la 14)
          Last edited by ion_R5; 22 September 2011, 21:11.

          Comment


          • Am un amic cu un logan 16 16 v taximetrist..sub 12 in Bucuresti nu scoate...asta la mers de dimineata de la ora 7 pana seara la ora 21.Masina are in prezent 211000 km.
            Last edited by L3on; 22 September 2011, 21:20.

            Comment


            • @ion_R5 : C.B-ul masinii nu l-am resetat nicodata, te astept peste 1 saptamana sa vezi ce consum am la 6 luni si cca. 9.200 de kilometri ( 4.200 km extraurban si diferenta urban) !

              Comment


              • Dupa asa o distanta mare, chiar daca faci 500 km de autostrada in cea mai crunta forja posibila, abia o sa se modifice putin in sus consumul mediu
                sigpic

                Comment


                • Perfect adevarat, insa si reciproca este valabila ( chiar daca merg cu ea numai la vale si în frâna de motor, consumul mediu tot nu v-a scadea !)

                  Comment


                  • Va rog sa nu faceti "diesel vs benzina". Multumesc!
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • Vina este a mea, eu sunt "intrusul" aici !
                      Imi cer scuze pentru poluarea topicului, ma retrag discret la "tractorase" !

                      Comment


                      • Originally posted by Ampt View Post
                        @ion_R5 : C.B-ul masinii nu l-am resetat nicodata, te astept peste 1 saptamana sa vezi ce consum am la 6 luni si cca. 9.200 de kilometri ( 4.200 km extraurban si diferenta urban) !
                        Pai sa nu confundam lucrurile. Eu am dat valorile pentru consumul urban, nu o medie intre un parcurs urban si un parcurs extraurban pe nu stiu cate mii de km. Indicatia ta de consum este o medie pe traseu mixt. Poti sa calculezi consumul strict pe parcursul urban (fara sa resetezi CB-ul)

                        Comment


                        • Deci pentru cei care scot sub 9 in Bucuresti va rog sa nu mai generalizati cate o exceptie si sa o prezentati ca pe ceva foarte normal si firesc obtinut zi de zi... pentru ca nu este!
                          Sa nu mai vorbim de consumuri chiar si extraurbane de 5-5,5 cu AC care iarasi sunt prezentate ca si o realitate f normala (deja e penibil) .
                          Una e sa stai ca robotu numai cu ochii pe CB atent la fiecare suta de grame in plus si sa faci tot felul de experimente si sa vii aici sa te dai mare specialist domne, si alta e sa fii totusi obiectiv si sa prezinti un consum MEDIU real, nu de laborator (fara nici o relevanta in condusul de zi cu zi).
                          Si nu in ultimul rand cred ca ar fi indicat sa nu mai jigniti ceilalti forumisti cu expresii superioare de genul "nu stiti cu virgula covrigul si sa bagati in viteza" !

                          Comment


                          • Daca tie nu iti iese, probabil este de vina stilul de condus. La mers legal masina cam atat consuma, in jurul la 5.5% cu AC. Daca mergi numai in spatele unui TIR pe un drum national si stii sa nu te infigi in frana de cate ori incetineste el 5 kmh, scoti consum 5-5.5% linsitit de fiecare data.

                            LE > eu am prea multe drumuri de +150 km filmate integral inclusiv iarna cu consumuri putin peste 6%, mers rapid, asa ca, orice comentarii de gen sunt irelevante.

                            Last edited by dr_mke; 22 September 2011, 22:41.
                            sigpic

                            Comment


                            • Bun si tie ti se pare relevant consumul ala ? Tu pt asta tiai luat masina ca sa stai in spatele unui tir si sa te lauzi pe aici ca scoti 5,5 /100 ? Si da crede-ma ca imi iese si mie doar ca ala nu mai e condus e chin si in nici un caz consum mediu realist.

                              Comment


                              • Nu, iti scot medie de 75-80 kmh cu consumul asta si 2 oameni in masina, cu AC, cand vrei.

                                Consumul mediu realist se face fix cu 50% oras si 50% drum intins, nu cum se nimereste la fiecare.

                                La 100 kmh stabilizat cu AC masina inghite 5.2-5.3%, parca am si pus clip pe forum, mers asa 35 km ?
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google