Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sunt bucuros ca am revenit si eu dupa o scurta pauza si am adus ceva vesti mai bune decat data trecuta. Pt inceput pot spune ca am inceput sa mai menajez si eu pedala de acceleratie (schimb viteza la 2000-2500rot/min), masina a trecut de 2500 kilometri si iata ce am obtinut.
    1. facut plinul (cu varf) ... rompetrol efix 95
    2. resetat CB la zero
    3. drumuri numai in trafic urban (diferite ore si grade de aglomeratie)
    4. dupa 100 km (de fapt 101 ... distanta pana la pompa) realimentat (tot cu varf rompetrol efix 95)
    5. 9.8 litri ... mai mult nu intra
    Oricum daca comparati cifrele de acum cu cele din post-ul anterior veti observa o diferenta semnificativa datorata si schimbarii stilului de condus dintr-unul agresiv spre unul ponderat.
    ... revin dupa ce depasesc 5000 sau 10000 (depinde de chef si gradul de curiozitate).
    Last edited by Logan5141; 15 April 2008, 13:39.

    Comment


    • In sfarsit am scos si eu un consum acceptabil.Traseul Bucuresti-Buzau-Nehoiu-Siriu-Intorsura Buzaului-Brasov-Poiana Brasov-Bran-si retur exact la fel-consum de 6.4 viteza medie de 50 kmh(sunt numai serpentine).
      Frana de mana trasa pana in tavan,treapta a-II-a cu pedala in fund.....peste 5000 rpm=DRIFT nu altceva!

      Comment


      • Degeaba mergi cu 90-100 km/h si ii dai in gura , eu zic ca daca vrei sa scoti un consum bun , sa o urci usor in ture ( asa ii dai in 6.000rpm si imediat esti la suta ) , si zic ca scoti un consum umpic peste 5%
        salutari din timisoara
        Mereu superiori unui sat cu caini si oi

        Comment


        • @stuke ai scos un consum foarte bun dupa parerea mea .......Ai fost la bran si nu ai dat un semn sa bem o cafea ? )
          sigpic

          Comment


          • Originally posted by gl_mmm View Post
            Carosabil uscat, vant slab
            coafura rezista...

            eu 6.3 cu AC viteza medie 45km/h traseu mixt de vreo 40km

            sigpic

            Comment


            • Alimentat de la mol,benzina de 95,masina in rodaj,viteza medie 38,8 km/h km totali 115,consum mediu 6,4%.

              Comment


              • Bucuresti-sibiu-bucuresti (via pitesti), masina in rodaj (acum are 650 km), carrera 95 si top premium 99, 2 persoane, bagaje putine, consum 6.8

                Comment


                • Experienta mea cu Prestige...

                  Am unul din primele Prestige vandute in Bucuresti. Din 22.10.2006.
                  Am mers cu el doar cu MOL98 (primele 3-4 luni) si dupa ce am descoperit Petrom 99 si OMV 100 bag doar asta.
                  Ciudat e ca masina merge super cu OMV 100 sau Petrom 99, motor silentios, mers "rotund". In schimb face mari figuri cu Petrom sau OMV de 95. Motorul "urla" la accelerare peste 2000 de ture.
                  Cu MOL merge destul de zgomotos de asemenea.
                  Asa ca o tin doar pe 99.
                  Consum pe A2 Bucuresti- Constanta, 2 ore dus 3 intors, cam 6 la suta.
                  Am facut plinul la plecare, fara misunat prin statiune. Iarna ia cam spre 6-6,2, primavara merge cam la 5,8-6,2 iar vara sare iar spre 6,5 (aerul conditionat si frigiderul banuiesc).
                  In martie 2007, am incercat-o sa vad cat prinde pe A2, zi frumoasa, uscat, liber, am calcat-o usor pana la 195. Incarcata cu 3 persoane (cca. 230 Kg). Mai sus n-am avut tupeu dar mai putea.
                  Nu ma-nnebunesc dupa ambreiaj... E cam moale. In traficul din Bucuresti insa e ok... Imi place masina. Mai ales ca i-am bagat si un CD player cu MP3 Panasonic si boxe Panasonic de 100W... Merge! Nu inteleg ce are lumea cu Loganul? Mie masina asta imi place. Singura problema serioasa mi se pare ca ar fi aerodinamica (suieratul aerului pe langa caroserie e deranjant la peste 120-130 si franarea aerodinamica extraordinara - in 200 de metri pe roata libera scade de la 130 la sub 100).

                  Comment


                  • Frecat oras Bucuresti, ore de varf, plus ceva iesiri din oras, pana la fundulea pe drumul clasic (bucuresti-branesti-fundulea) si porma A2 inapoi. Consum mediu 8.8/100 (pe autostrada maxim 140km/h, minim 100km/h dupa gps).
                    In rest cand a fost frecata numai in oras pe cateva sute de km avea 9.9/100.

                    De mentionat pentru oras alimentez cu OMV Carrera 95. Confirm faptul ca de pe la 3000 ture devine putin mai zgomotos motorul decat daca as alimenta cu Carrera 100
                    Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
                    Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM

                    Comment


                    • Am acuma un consum de 8.5 in oras!Dar nu cred ca e corect!Am prostul obicei sa o calc(cand zic ca o calc,nu 3000 rpm....trec de 6000 rpm)in afara cel mai mic consum l-am avut de 5.5 pe e85 dar am mers cu max 100.eu pana acum sunt multumit....chiar si la viteze mai mari consuma bine(bucuresti-buzau,viteza medie de 130 pe cb pe care l-am resetat la iesirea din buc,am mers si 190)consum la intrarea in buzau de 10.3
                      Frana de mana trasa pana in tavan,treapta a-II-a cu pedala in fund.....peste 5000 rpm=DRIFT nu altceva!

                      Comment


                      • Salutare.. Am si eu un logan 1.6 16v de aproape 2 luni, am facut 1322 km cu masina si sunt putin nedumerit.. ieri noapte in apropiere de casa am resetat consumul (l/100km) care era de vreo 9,6 (urban); cand am ajuns in parcare, stationand cu motorul pornit consumul crestea din secunda in secunda. Asa e programat computerul sa faca calculul? O sa atasez ce am filmat cu telefonul. si inca o chestie chiar daca nu ii e locul aici .. cand o pornesc dimineata .. se vede iesind din teva de esapament fum.. are o culoare stearsa si usor vizibila .. dar dupa o plimbare nu se mai vede nimic.. e normala chestia asta?
                        Toate cu un scop ..

                        Comment


                        • Faza cu fumu mi se intampla si mie, dar are mai degraba un aspect de abur. Faza cu consumu nu mi s-a intamplat sa mi se modifice asa: adica stau pe loc imi arata un consum si dupa ce plec se modifica din mers. Computerul calculeaza numarul de litri consumati impartit la numarul de kilometri. Deci daca tu stai pe loc cu motoru pornit vreo ora si mergi apoi un kilometru o sa ai un consum imens. Cei de la dacia nu au pus pe logan faza aia: consumul ar trebui sa se schimbe din l/km cand mergi in l/h cand stationezi. Dar sa se modifice chiar asa nu am vazut, parca consuma cat un tanc, cred ca ar trebui sa vezi pe la service despre ce e vorba...poate mai stiu si altii ceva
                          If everything seems under control, you`re just not going fast enough...

                          Comment


                          • Pai nu am stationat o ora tocmai de accea mi se pare anormal, am parcat masina si am dat sa vad consumul; spre uimirea mea acesta crestea continu fara sa accelerez masina sau sa-i fac altceva, sa fie din cauza ca am resetat doar consumul mediu.. fara sa resetez si km parcursi, media km/h .. etc. ? Iar la faza cu fumul intradevar are un aspect de abur cum ai spus si tu .. deci sa inteleg ca e ceva normal..
                            Toate cu un scop ..

                            Comment


                            • In momentul in care resetezi consumul mediu pana nu faci ceva KM el o sa se modifice aproape ca la cel instant. cu cat incepi sa cresti in KM se va modifica tot mai rar. Iar daca ai fost, inainte de stationare, in frana de motor el a scazut (deoarece consumul e zero in frana de motor) si in stationare apare consumul de relanti, probabil asta ar fi explicatia.

                              oricum el afiseaza corect abia dupa ~300KM

                              S.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Originally posted by RoYeti View Post
                                .. deci sa inteleg ca e ceva normal..
                                Logic ca e normal . Motorul e rece de'asta scoate fum mai mult .... ( si un motor de bmw scoate cand e rece). Dupa ce ti se incalzeste la temp optima acest fum dispare in mare masura ...

                                Nu va mai luati asa mult dupa cb ... Si mie imi arata ca mai pot face 300 de km cu benzina din rezervor si daca o calc 1 2 minute ... scade la 200 de km ...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google