Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salutare
    Eu am noul Logan iar conumul mixt in oras imi sta cam 9,2 10,0% in aglomeratie dar in weekwnd cand e mai lejer imi scade la 8,3 - 8,5%. In afara daca merg 100 -120 km/h 5,8 6,0% dar cum nu ma pot abtine si de regula fug cand imi permite drumul si conditiile meteo 160 - 180 km/h iar consumul imi este de 7,3 - 7,6%, a am cu ea doar 7000 de km.

    Comment


    • inseamna ca masina mea ii stricata , eu la 160-180 nu pot sa scot 7.3-7.6 %
      oricum nu cred ca tu scoti consumu care ai zis mai sus !!!, un "vecin"
      din bucuresti spunea ca in aglomeratie consuma 12.5
      Last edited by LUCian; 18 January 2009, 17:57.
      Mereu superiori unui sat cu caini si oi

      Comment


      • E bine!

        Pt inceput eu zic ca e bine. Eu am spus si mai devreme despre paradoxul care mi se intampla: benzina premium95 de la Petrom+stil mai agresiv de conducere(schimb de viteza dupa 3500)=consum mai ridicat cu cel putin 15%!~ in schimb benzina de la OMV+ acelasi stil mai agresiv=un consum mediu de 8.0-8.3 la vremea asta in trafic! In plus nu am reusit niciodata sa scad sub 6.0, nici la drum intins! Dar in general in oras (indiferent care), recomand o scimbare de treapta de viteza pana in 2500-2750 de ture (a nu se intelege un motor subturat).
        Adaug:la 180-200 sare de 9.0!

        Mare e gradina Ta Doamne;
        Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

        Comment


        • Cred ca si a mea e stricata,eu la 160-180km/h,constant,am peste 10% consum.Oricum,la un parcurs de 10000 de km am scos un consum de ~7%,foarte multumitor!

          Comment


          • eu unu nu imi pot da seama de unde scot unii asa consum , am masina de aproape 2 ani si am mers in toate felurile si ceea ce spuneti voi aici eu nu pot sa scot , cum am zis mai sus , poate ii masina mea stricata , cel mai putin am scos afara pana in 100 la ora , 6 % , pt putin timp chiar si 5.9% ( eu + 2 persoane + bagaje ), in timisoara am 9.9 , da in fiecare dimineata o las 10 minute sa mearga sa se faca cald inauntru !!
            filmulet ......
            Last edited by LUCian; 18 January 2009, 18:15.
            Mereu superiori unui sat cu caini si oi

            Comment


            • daca la acea viteza ai un consum de 10% la 90 de km/h cat ai?
              Sincer cred ca mai conteaza si cum s-a mers cu ea in primi 2000 de km.
              Eu unul nu am sarit de 2500 de turatii si nu am sarit de 90 km/h afara.
              Conteaza si stilul de condus ca daca se merge cu 3000 - 3500 de ture intre semafoare normal sa creasca in stilul acesta consumul.

              Comment


              • Originally posted by LUCian View Post
                eu unu nu imi pot da seama de unde scot unii asa consum , am masina de aproape 2 ani si am mers in toate felurile si ceea ce spuneti voi aici eu nu pot sa scot , cum am zis mai sus , poate ii masina mea stricata , cel mai putin am scos afara pana in 100 la ora , 6 % , pt putin timp chiar si 5.9% ( eu + 2 persoane + bagaje ), in timisoara am 9.9 , da in fiecare dimineata o las 10 minute sa mearga sa se faca cald inauntru !!
                filmulet ......
                Iti propun un schimb: ia Partenerul meu si-ti iau Prestige-ul tau pt o luna de zile:iti garantez ca il cobor sub 8.5 in oras! Vorba unui forum-ist: foloseste ( ca si mine de altfel) cat mai mult frana de motor si ai sa vezi o diferenta!
                Last edited by Tati Cipi-; 18 January 2009, 18:27.

                Mare e gradina Ta Doamne;
                Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

                Comment


                • oricum,mare mincinos trebuie sa fii ca sa poti spune ca scoti 7.8 la 180

                  Comment


                  • Si ar mai fi ceva: problema la o masina se afla intre scaun si volan!
                    De ex: de la intaia la a doua schimb la 1500, apoi pe la 2-2500! Asta numai in oras. La drum lung e alta poveste: schimb pe la 3500-4000 dar nu intotdeauna:m-am dat la ea urat odata am ajuns cu turometrul in zona rosie la fiecare schimb si de la a patra la a cincea aveam deja 150 dar nu recomand nimanui, iti bati joc de motor!

                    Mare e gradina Ta Doamne;
                    Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

                    Comment


                    • Daca eu unul sunt mincinos in acest caz cred ca si cei de la dacia sunt la fel pentru ca mie ata imi arata pe calculatorul de bord.
                      In plus mai gandestete si la benzina una este arderea de benzina la cea de 95 si alta este cea de 98 sau 99+.
                      Referitor la frana de motor e o mare realizare ca e un alt consum dar daca dai in ea 3000 de ture si apesi ambreiajul sau o scoti din viteza ca sa franezi scuze dar e alt ceva.

                      A si apropo pentru Amitaf i-a foloseste tu treapta 5-a de la 120 de km/h si dute usurel pana la 180 si imi spui atunci ce consum ai? Nu cu a 4-a pana la 140 -150- si pe urma a 5-a.
                      PS. cu benzina de minim98 cifra octanica ok
                      Last edited by ascristian_28; 18 January 2009, 19:00. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • am doua loganuri 16 valve,bag numai benzina de 98 ,si da,daca merg cu maxim 130 scot sub 8,niciodata sub 7.5,merg foarte mult cu masina si la viteze de peste 150 km sare de 8 fara probleme,e adevarat ca niciodata nu am scos mai mult de 8.5,aici ma refer la drumuri intinse,cel mai tare am mers cu 170,a scos 8.5..Acum depinde si cand este resetat calculatorul,nu stiu,dar 7.8 la 180 mi se pare greu de crezut.

                        Comment


                        • Pe multi am vazut calcand ambreiajul in momentul in care trebuie sa franeze si astfel punand masina pe liber! Din pmdv e o mare greseala: in frana de motor masina merge din inertie si motorul se invarte tot datorita inertiei. Apoi tin minte vorbele maistrului meu instructor din scoala de soferi: cate 15-20 de km pt fiecare treapta de viteza!
                          Una peste alta noi ne laudam cu un consum f bun pt 105 cp!

                          Mai adaug ceva: Eu B 85 GJT stau cam asa dupa aproape 26000:
                          -Vara, in oras, cu AC, in trafic, 7.0-7.5;
                          -iarna in oras 8.0-8.4;
                          -la drum intins, indiferent A1 sau DN pana in 130, 6.1-6.4. dupa 130 cons creste direct proportional cu viteza si la 205 inregistram 9.1 PE BUNE!!!
                          Dar se spune ca verticalul vitezometrului da un consum ff bun.
                          Last edited by Tati Cipi-; 18 January 2009, 19:22. Reason: Automerged Doublepost

                          Mare e gradina Ta Doamne;
                          Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

                          Comment


                          • fratele tau care lucreaza la dacia probabil a fost si el mintit...singura diferenta intre prestige si partener sunt stickerele si gps-ul in plus la partener. abs si ebd au ambele, afu n-are nici unul. la 200 pe autostrada iti garantez ca sare de 12 consumul. reseteaza cb la 180 si da-i talpa cativa km sa vezi ce consum iti afiseaza. daca tu ai mers 300km cu 5% si apoi ai facut 20km cu 200km/h si un consum de 13%, e normal ca pe toata distanta sa-ti arate 8 si ceva...
                            in galati nu uita ca ai faleza si centura unde nu e mare circulatia comaparativ cu bucurestiul sau cu timisoara si aici veci nu scoti 7% vara cu clima pornita fara sa incurci circulatia si sa ti se umple portbagajul si frigiderul din casa cu carne in maxim 1-2 kilometrii...
                            16v-ul din profilul meu tot partener a fost, asa ca lasa deoparte superioritatea fata de un prestige normal...l-am alergat si eu de nebun, am mers si economic cu el si pot sa-ti zic ca cel mai putin a consumat la 80km/h in tr5, 4.7-4.8%. in rest...130 cu 6.4% doar la vale in frana de motor...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • La 130 pe ceas din cate imi aduc aminte la mine consumul e undeva sub 7, 6.8 sau 6.9. Acum va spun inca ceva, conteaza fffff mult cat de incarcata e masina. Una e sa ai 2-3 pasageri si alta e sa ai masina goala . De asemenea la 130 care e o viteza maricica conteaza si vantul, loganul ne-avand un coeficient de aerodinamicitate prea bun se simte cand bate vantul..
                              Acum alta chestie ciudata, mie in bucuresti consumul nu imi scade sub 11.5. Mers ziua+noaptea. Probabil ca daca as merge doar noaptea as iesi undeva pe la 10.Insa la mine la un drum Berceni-Pipera, sau Berceni-Baneasa la ore de aglomeratie maxima ajunge si la 12-12.5.
                              Insa mediu se situeaza pe la 11.5 . oricum conteaza probabil si stilul de condus. Eu nu merg fff mult cu masina sa ma bage in faliment din cauza consumului asa ca....nu am nici cea mai mica intentie sa obtin un consum cat mai mic.
                              Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

                              Comment


                              • Prietene, aici nu e vorba nici de superioritate si nici de nimic altceva. Singurul lucru cu adevarat folositor la Partener este dupa mine gps-ul! Fiecare este liber sa-si spuna parerea chiar daca aceasta intra in contradictie cateodata cu celelalte opinii ale utilizatorilor.
                                1 Toti posesorii de Logan trebuie sa fie de acord cu mine in sensul ca 2 masini scoase pe poarta fabricii nu seamana una cu alta. Asa se intampla si cu tot ceea ce spunem noi aici. Va dau ex preference-ul pe care l-am avut inainte: eram doi vecini cu masini identice: a mea lua in medie intre7 si 8, a lui nu scadea sub 8.5. Asa si cu astea cu 16v: nu contrazic pe nimeni, dar cand ies din Bucuresti cu 7.8 si tr.1 la AC, merg aprox 80 km la blana, si cand sa ies de pe A1 spre Slobozia ma uit in CB si vad 9.1 nu inseamna ca mint sau ma dau mare: eram 5 insi in masina si cred ca singur nu as fi reusit sa merg cu 200 si cred ca consumul ar fi fost mai mare. Era noapte si A1 rea libera.
                                2 Recunosc ca ajungand in Bucuresti cu 6.2 sau 6.4 si intrand pe Stefan cel Mare si Ac la1 sarea spre 7 sau 8 (trebuia sa ajung in Bucurestii Noi). Stiu ce arata minunea aia de cb, n-are sens sa ne dam mari "Mama ce masina tare am"!!!
                                3 Nu cred ca frate-miu m-a mintit pe mine si nu cred ca a fost mintit in conditiile in care lucreaza cu ele si nu e un reprezentant de vanzari. El are un 1.6 KissFm si are un consum cu max 0.5 mai mare decat mine si nu are pareri foarte pozitive despre Logan indiferent de model.
                                4 Am mai spus-o si o repet: soferul face 50% din consum, conteaza foarte mult benzina utilizata, conditiile de trafic, etc. Stiu ce am in garaj si nu vreau sa starnesc controverse. Cred ca am nimerit o masina buna si sunt mandru de ea (deocamdata). Am incercat diferite metode de a scadea cons si nu mint cand spun ca nu scade sub 6.0 nici daca merg cu 70 ( nici vorba de 5.9 cum da fabricantul). Am descris un paradox care repet se aplica deocamdata doar in cazul meu. Am spus si repet; pana in 130 sta in max 6.4-6.5; peste- sare consumul!
                                Nu e vorba nici de grandomanie, e o realitate cateodata greu de crezut pt unii.
                                In rest, numai de bine!!!:
                                Last edited by Tati Cipi-; 18 January 2009, 23:46.

                                Mare e gradina Ta Doamne;
                                Poarta e deschisa, dar toti sar gardul.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google