Originally posted by darksid3
View Post
Eu cred ca este fix aceeasi cutie, mai ales ca acest motor de benzina are cuplu de 148 Nm fata de 200 Nm al diesel-ului de 85, exista o diferenta, dar nu enorma. Dacia chiar spunea pe undeva pe la ei pe site ca acest motor de 16V atinge 90% din cuplu in jurul valorii de 2000 rot/min si crede-ma ca te lasa in scaun de la 2000 daca ii dai talpa.
Deci pun pariu ca si kitul de ambreiaj este identic, mai ales daca il incarci cu 7 oameni si mai ai si bagaje deasupra pai ai nevoie de rezistenta la transmisie (ambreaiaj si cutie).
Unde mai pun si faptul ca merge mult prea turat comparativ cu viteza la care se afla (de exemplu are peste 3000 de rotatii la 100 si 5000 si un pic la 160, valori luate de pe ceas). Deci cutia asta intr-adevar nu este 100% buna pentru acest motor, insa a fost pusa tocmai pentru a putea "cara" mai bine si mai usor, deci e clar ca n-am cum sa ating 200 pe ceas cu ea, indiferent cat m-oi strofoca, cel mai mult am atins 165 pe ceas, masina avand aproape 14.000).
Si ca o mica paranteza. MCV-ul de 7 locuri si motorul de 1.6 90CP tot cu JR5 vine, daca il iei cu 5 tot cu 1.6 vine cu JH3. Oare de ce? E simplu de inteles si logic.
Si sa nu uit, pentru ca nu-l mia pot edita pe precedentul. CB l-am resetat de fiecare data cand am pus benzina si cand mi s-a parut ca, consumul a sarit prea mult.
Comment