Poate intradevar ieste un cuvant de spus si in cazul rodajului...Dar masina mea face pe 3 august un an,si are aproape 30.000km.....Fara 200 mai exACT,DAR pana atunci cred k reusesc sa ii fac,si atunci voi pune si poze cu masina mea.
Consum 1.6 mpi 8v
Collapse
X
-
Inclin sa cred ca rodajul facut in primii 3000 km conteaza. O sa vad luni ce imi spun la prima revizie de 15000. Cert e ca daca o conduc eu (incepator, regim de viteza mai mic, asta e!), ies pe la 5,6/100, trece sotia la volan, nu mai mult de 110 kmh - 5,8/100. Chiar sunt multumit. Sunt curios in concediu, cu bagaje cum va fii, desi am facut ture la Moeciu (cca 750km dus-intors) si am iesit sub 6/100.
Comment
-
Daca-ti arata 7.6% deja mergi cu viteze spre 130km/h ...
depinde cum accelerezi si cat de mult depasesti.
si depinde CUM calculezi. Cand pleci la drum "lungulet" reseteaza CB ca sa-ti arate consumul mediu pe distanta respectiva (altfel iti arata si pe distanta parcursa inainte).
S.I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Originally posted by mikebike72 View PostCum de reusesti consumul asta ? Ca eu sub 7% nu am putut la 1.6 MPI.
Comment
-
E foarte interesant. Fie mergi foarte incet, fie ai nimerit ceva aparte.
La regim de 100-110 si cu depasiri, nu prea iese ~6% (adica se duce binisor spre 6,3-6,5)
Iti poate iesi consumu asta cu un regim de ~90/h, unele portiuni duse la 110.
Eu stiu cat m-am chinuit cu a mea sa scot un 5,8% (recordu'...), asta pt ca nu suport la drum extrem de liber sa merg cu 90/h.
Comment
-
Si eu am fost contrariat prima data cand a dat valori sub fisa tehnica a vehicolului. Adica cum 5,8 cand sub 5,9 (probabil calculat la 900km/h pe autostrada cu 2 in masina) e minimum dat de ei. Marketing da, de ce nu au trecut si fisa asemenea consumuri? De incet merg eu, ca nevasta-mea nu ma lasa inca decat sa merg regulamentar ca si viteza (mai scap cu 50km/h in localitate), dar ea conduce. Are picior bun, noi si cu dacia veche de 18 ani scoteam 6,7-7/100, de se minuna si mecanicul mostru. O mai scuip si eu din cand in cand, asta ... Si nu o tine subturata, cum aud la unele fete ca merg cu 50/h in a 5-a.
Comment
-
Cand am luat 1,6 nu ne-am gandit la economie, chiar am fi vrut un 1,6 in 16v. Ne-am zis ca daca va consuma undeva in apropierea fisei tehnice e bine. Dar mereu cand plec la drum lung imi fac calculul pe 7/100 la bani, ca sa nu am surprize. Nu sti ce se poate intampla pe drum, sa stai in coloana o ora, doua din cauza unui accident, alte din astea ...
Comment
-
Eu da, vroiam initial de 1.4 - tot din cauza consumului, dar am vazut ca pentru logan care mai are si AC e mai potrivit 1.6 asa ca ne-am luat de 1.6. Dar comparativ cu 1.4 am observat ca nu e mai mare cu mult consumul, undeva intre 0,5-0,8 l/%. Sunt multumit de alegerea facuta, nu ma plang de consum dar as face tot ce tine de mine ca sa il reduc.
Comment
Comment