Consum 1.6 mpi 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• basalte are oarecum drepate, dar numai in oras, afara nu merg cu 80 km/h decat poate prin localitati mai libere. Merg cu 110 km/h daca traficul i-mi permite la 3000 RPM + A/c => consum 6.5 % 2 persoane plus bagaj, vara.

Comment

• alo, voi chiar ganditi ce spuneti? cum sa consume la fel la 2500rpm in tr4 sau la 2500rpm in tr2. ia mergeti voi cu 40km/h in tr2, vreo 200 de km sa vedeti daca aveti acelasi consum ca si cand ati merge in tr5 la 90km/h....am trait s-o vedem si p-asta
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Seba nu stiu ce ai inteles tu, eu am inteles asa: tr4 2000RPM -> 60km/h pe bord , versus tr2 4500 RPM -> 60 km/h (nu stiu foarte bine rapoartele cutiei deci scuze). Ei, la ce turatie vs viteza este mai bun consumul? Eu am inteles ca omul s-a referit la viteza ca si km/h nu ca treapta de viteza...
        Last edited by vasile78; 31 May 2010, 18:41.

Comment

• Originally posted by Seba View Post
          alo, voi chiar ganditi ce spuneti? cum sa consume la fel la 2500rpm in tr4 sau la 2500rpm in tr2. ia mergeti voi cu 40km/h in tr2, vreo 200 de km sa vedeti daca aveti acelasi consum ca si cand ati merge in tr5 la 90km/h....am trait s-o vedem si p-asta
          Normal ca o sa consume mai mult pe 200 km pentru ca in in primul caz parcurgi distanta in 4 ore si in al doilea caz doua ore si ceva.
          Intrebarea e:o ora de mers cu a doua la 2500 rpm consuma la fel ca o ora de mers cu a 5-a la 2500 rpm?
          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• raspunsul e "da", pt ca ai acelasi regim de functionare. insa randamentul per total e mai mic (consumul la ora e acelasi, insa consumul la suta de km e evident diferit in cele doua cazuri).
            vasile, daca avem aceesi viteza, 60km/h, cand crezi tu ca motorul consuma mai putin, cand se invarte cu 4500rpm sau cu 2500rpm? ca sa faca 60km intr-a 2-a, face de 2 ori mai multe turatii decat la 2000rpm, nu-i normal sa consume aproape dublu? de ca in tr2 la 80km/h ai 26% consum si intr-a 4-a la 80km/h ai 8% consum?
            Last edited by Seba; 1 June 2010, 11:24.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Daca ne raportam numai la timp trebuie luat in calcul un factor important: frecarea cu aeru care influenteaza mult consumu, deci consumul la ora nu prea e acelasi.
              Daca ai merge in vid probabil ca ar fi la fel consumu.

Daca ai merge in vid ai avea acelasi consum la 2500 rpm pe tr II sau tr V raportat la ore functionare.
              In realitate trebe luat in calcul frecarea cu aeru, factor deloc de neglijat.
              Last edited by Octavian; 1 June 2010, 13:05. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Seba eu am scris doar ce am inteles eu, ce e logic, logic ramane.

Comment

• atunci, nici tu nu stii sa scrii si nici eu nu stiu sa citesc
                  serios, eu am inteles ca tocmai debitasesi o mare ineptie...scuze, acum e clar. deci ramane cum am stabilit mai devreme, nu !?

Comment

• in legatura cu, calcuile voastre de astro-mateo-fiziciene....va rog sa imi face-ti si mie o calculatie la benzinarul meu...1.6 8v-90hp (74.500km activi)...la 13 l avem un total de 250 km, dintre care 100 in oras si 150 exterior. Condus frumos...in oras viteza intre 60-75km/h, distanta parcursa in timp de 3 zile...iar afara(drum intins) viteza de 80-100km.

Astetp calculele voastre....ca mi unul, da cu virgula.
                    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

• te lauzi cu 5,2?) nu cred ca ai putut merge prin oras 100 de km numai cu 65-70 la ora.Semafoarele unde sunt,sau intersesctiile?sau poate ai mers pe soseaua de centura 100 de km,sa fim seriosi consum mixt de 5,2 la 1,6 mpi,poate de iti iesea un 6,2% era chiar credibil,nu stiu de unde stii sigur ca erau fix 13 litrii

Comment

• Nu merg pe centura (varianta), ca este mai aglomerata,doar prin centru...semafoare nu prea mai sunt, pt ca s-au facut sensurile giratorii cam in toate intersectiile. De unde sigur 13 l...de pe bonul de benzina..de acolo. Cand a fost becul rosu aprins, am alimentat 13.63l rompetrol (60ron), resetat ceasul ( NU am CB) si facut drumul pana s-a aprins inapoi martorul pt benzina ( acei 5-6l de rezerva). Deci, marja de eroare poate sa fie de 1l.
                        Saptamana trecuta aceeasi treaba la consum, dar cu un alt indice de carburant alimentat, raportat la nr de km parcursi. Daca ma uit pe bon, iti spun cat a fost atunci ( L-alimentati, km-efectuati).

In exterior stiam ca i-a 6-6.5l...test efectuat cel mai des.....dar in oras..erau momente cand faceam calculele, ajungeam si la 12l/100. Cel mai putin a fost 8.5-9l/100.
                        Last edited by cristi3775; 6 June 2010, 00:45.

Comment

• pai stai un pic,daca cel mai bun consum urban a fost de 8,5-9% acuma cum de ti-a iesit 5,2 media?Ar fi trebuit ca pe exterior sa scoti un 3%

Comment

• Nu cred ca a iesit pe exterior 3%....poate si-a pastrat media de 6-6.5%...dar s-a modificat mult pe oras, in loc de 8.5-9% sa fi fost 6-6.5-7%maxim.
                            Altii......ce idei aveti?

Comment

• Parcurs 200 km numai in oras, viteza medie 32 km/h, mai nou consum 8,1... Schimb la maxim 2500 RPM, nu stiu de ce nu cred ca asta este consumul real, nu am avut niciodata consumul asta in oras (si eu 90% merg numai in oras).

Comment

• eu unul cred ca e un consum bun...pentru mers numai in oras stai foarte bine.Eu am vazut cum se poate mari consumul....plecarile in tromba shi vitezele de peste 110-120 / ora schimba radical datele problemei.
                                Cat despre colegul care a alimentat cu 13 litri si a scos un consum de 5.2....hm..mi se pare putin,mai ales ca a mers si prin oras 100 km.Chiar daca nu a dat de semafoare a trebuit totusi sa incetineasca in sensurile giratorii si implicit sa accelereze ulterior...nu vad cum a iesit consumul ala.Dar cine stie..

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google