If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
spuneti-mi va rog , se poate lua in considerare consumul de pe computer-ul de bord , ma rog , nu foarte exact dar , aproximativ ? sau cel mai sfant este plinul , mersul 100km si apoi reumplerea rezervorului ca sa vezi cati litri a consumat?
multumesc!
Consumul de pe compuer este cat se poate de exact, dar pt linistea ta sufleteasca si pentru acuratetea calculului poti face plinul pana in gura de umplere pana da pe afara, apoi mergi de vreo 15-20 litri si faci iar plinul cu aceeasi metoda. In felul acesta vezi ce abatere are computerul. Mie la 40 litri consumati la pompa mi-a batut o eroare de 300ml de benzina, deci insesizabila diferenta.
Computerul de bord este exact doar pe distante lungi, pentru un plin abaterea poate fi mare.
La mine, pe o distanta de 10.000 km diferenta dintre computerul de bord si metoda plin plin a fost de 0.1 % (pe CB imi arata 7%, iar consumul calculat prin metoda plin-plin era de 7.1%). Pentru un singur plin s-a intamplat sa am diferente de peste 1%, atat pe plus cat si pe minus.
din 2006-2007, nu mai stiu exact, s-a scos functia de consum instant pentru ca anumiti giboni au facut reclamatii la dacia ca de ce le afieseaza consum de 30% cu acceleratia la podea in trepta 2 la 50 la ora ...
in vre 130 km in bucuresti, preponderent seara, 8.6 % arata cb, mers batraneste dar nu subturat
Prin "seara" te referi dupa ora 21:00 ca atunci se mai elibereaza. Am venit eu aseara din buzau si la ora 20:00 erau super cozi si la leul si la apaca.
da, dupa 9, mers ca un tur al bucurestiului dar n-am stat decat la semafoare, cozi nema, cine zice ca scoate consum mic in aglomeratie mananca o paine !
Am fost si eu la munte in acest weekend si am facut un consum total la masina.
Ruta: Constanta - Bucuresti(A2) - Regie - Ploiesti - Cheia - Brasov - Sinaia - Brasov - Rasnov - Brasov - Sighisoara - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - Lacul Sf. Ana - Sfantu Gheorghe - Brasov - Sinaia - Rasnov - Bran - Brasov - Fagaras - Cartisoara - Trasfagarasan - Curtea de Arges - Pitesti - Bucuresti(A1) - Constanta (A2).
Kilometrii - 1764 Km
Litrii Consumati - 129.5 L
Viteza Medie - 61.5 km/h
Consum - 7.3 L/100km
Consumul iniante de intrarea pe autostrada A1 la intoarcere era de 7.0 dar dupa ce am parcurs A1 si A2 cu 140-150km/h constant ca ma grabeam am ajuns cu un consum total de 7.3%
Tot drumul au fost 4 persoane in masina si porbagajul plin cu bagaje incarcat la refuz iar AC folosit ~50 din kilometrii.
ieri am mers pe A2 constant cu 100 km/h de la lehliu la bucuresti 2 persoane.
am resetat BC si timp de 20-30 de km am stat cu afisajul numai pe consumul mediu care varia intre 5.3-5.5 in functie de gradul de inclinare dupa care s-a stabilizat pe 5.3
Tot saptamanile trecute am mers numai prin Bucuresti aproape un plin 50-53 de litri si peste 550-600 de km efectuati fara a reseta BC'ul ... consum 8.5% viteza medie 22 km/h mers prin toate conditiile de trafic din Bucuresti
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment