Consum 1.6 mpi 8v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nu.eu cred ca,consumul aflat prin metoda descrisa de mine e mai exact.Crezi contrariul ?

    Comment


    • Originally posted by vanilla2009 View Post
      e belea cu voi....) uite cum am facut eu,am mers cu masina pana s-a aprins beculetul rosu si din momentul ala am tinut cont cati km. am facut cu masina pana in peco,sa zicem 20.bun.am bagat de 100 de lei benzina (22 l) , am resetat CB,am mers cu masina pana s-a aprins din nou becul rosu,am adaugat la numarul de km. si cei parcursi anterior (acei 20 km) si abia apoi m-am apucat de calcule.Mi-a dat un 6.3 parca fata de un 7.2 cat arata CB.Eu zic ca e mai exact asa ...asta daca nu am sarit eu ceva din ecuatie ) Metoda plinului mi s-a parut mai inexacta datorita spumei deci...Voi ce ziceti ?
      Oricum eu stiu ca la un drum intins extra scot un 5.0-5.5 consum iar in oras un 7-0-8.0 (oras mititel !!! nu capitala deci sunt multumit.
      Si daca alimentezi aia 22l la o benzinarie la care litru are doar 900ml ce consum iti iese? Am patit si eu sa bag 10L si sa merg 95km in loc de 105km cat trebuia sa merg la un consum de 9,5L/100. Asta apropo de cei care baga 60L in rezervoru de logan si sustin ca nu i-a furat nimeni la benzinarie.

      Si aceeasi intrebare pusa de bogdan deasupra, daca prin calculele tale iesea consum 8l/100 si cb iti arata tot 7,2l/100 cb era mai precis nu?

      Comment


      • acelasi raspuns.....metoda mea era mai precisa,indiferent de rezultat.Nu-mi place sa ma amagesc singur...dar asa a iesit calculul...putea la fel de bine sa-mi iasa mai mult de 6.3,sa iasa 8.3....as fi sustinut la fel...asta e consumul pe care cred eu ca e real,sau ma rog,apropiat de realitate.Cu furtul la pompa...deja inventam scuze.Daca nu era asta era altceva cu siguranta...stii ce,din toate discutiile noastre cu siguranta se poate trage o concluzie in ceea ce priveste consumul,si anume ca cel real e apropiat de cel dat de producator,plus sau minus un piculet.complicam viata inutil.Sunt si consumuri pe care eu le cred aberante,consumuri medii de 5 % la un motor de 1.6 !!!In rest cam asta e realitatea.Numai bine.

        Comment


        • Pareri impartite, eu ma bazez pe CB si zic ca indica bine. De obicei alimentez cand ramane doar o liniuta pe bord deci nu prea am sa calculez, am calculat de cateva ori cand am alimentat exact cand s-a aprins rezerva si mi-a dat acelasi rezultat ca pe CB.

          Niste poze cu consumul meu, 300km circulat singur prin centru cu cozi la semafoare restul pana la 890 facuti prin cartier dar in 3-4 persoane, inainte de aia 300km cb arata 9,6, dupa se poate vedea in poze. Cred ca e un consum bun, in general este 9,5-10 dar am un prieten cu Opel astra 1.6 care consuma mai putin in acelasi regim de condus.
          Attached Files

          Comment


          • si eu zic la fel, ca CB arata destul de bine, chiar prea bine dupa parerea mea . Ar trebui sa arate mai mult avand in vedere ca imi arata doar 8,5- 9 % in oras.Asta mers mosnegeste.

            Comment


            • Noroc ca, a dat Dumnezeu CB, nu-i asa?!?. DA la daciile vechi...cei care ati avut....cum naiba facea-ti consumul la aleea??..cu sticla de 2l, direct cu furtunul din sticla la carburator.....parcurgeai o anumita distanta, pe traseu intins si oras...si calculai consumul la 100km parcursi, cu o eroare de 0.5l/100km.
              Procedeul,cu plinul, sau alimentat o anumite cantitate de benzina si calculata distanta...nu tot acolo ajungi?

              bad_hrc- daca vrei sa imi explici din nou pozele ...ca eu nu m-am incurcat la ultimile 2. in poza arata 9.2...si tu zici 9.6........in primele 2 poze, iti lipsesc 2 linii la benzina, desi ai parcursi 300 km, iar in ultimile 2 ...ai 895.6km parcursi toatal....dar tot 2 liniute lipsa la benzina...drept prin urmare, nu ai resetat ceasul de la ultima alimentare. Pot sa gresesc aici..de aeea iti cer explicatii din nou la poze....mai ales la ce scrie la ultimile 2.
              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

              Comment


              • eu ieri am alimentat 11.7 litrii benzol la 200m dupa ce s-a aprins becul in bord (norocul meu eram langa benzinarie). azi cand s-a aprins iar am verificat cb, consumul afisat a fost de 11.8litrii. ziceti ca-i prost cb, dar uitati ca ceea ce numiti consum mediu contine si benzolu ars de pomana cand masina sta cu motorul pornit. ciudat ce inteleg unii prin "mediu"...
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Pai bun Seba,si in realitate cat a fost consumul????11.8? sau mai mic? Nici mie nu mi se pare in regula ceea ce afiseaza CB mai ales cand e vb de consumul de benzina la stationare..e aiurea rau.Dupa mine consumul real ar trebui sa fie mai mic in relitate...nu cu mult dar mai mic oricum.

                  Comment


                  • Nu, nu ai citit corect, Seba nu zice nicaieri ca a facut 100 km.
                    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                    Comment


                    • pai si unde scrie ca tre sa faca 100 km. ca sa faca consumul mediu ?) Putea sa-l faca si asa..eram curios sa aflu ce consum ii dadea asa..

                      Comment


                      • pai 5.8% a fost consumul mediu, cat mi-a iesit si din calcul. mai ales ca ce-a scris la pompa a coincis la zecimala cu ce a afisat cb. in alta ordine de idei, de ce sa nu tii cont si de benzina consumata la semafoare, cand masina merge aiurea in garaj? ca doar o consumi. ca nu faci kilometrii, e treaba ta cum preferi sa arzi gazul. serios acum, mediu inseamna consumul pe o anumita distanta intre 2 momente de timp. nu intre doua momente de timp fara opriri.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • pai da Seba dar de la 11.8 la 5.8 consum...e cale lunga frate.Corect ...in stationare motorul consuma,foarte adevarat,dar nu atat de mult cat ia in calcul CB asta e clar.

                          Comment


                          • daca nu consuma 0,7l/h, atunci cat?!
                            sigpic

                            Comment


                            • mah, voi vreti sa ma enervati... unde am zis eu ca am avut consum de 11.8%? am zis ca am consumat 11.8 litrii, la un consum mediu de 5.8%. am facut aproape 200km cu aia 12 litrii. si domnilor, cand accelerati, consumul nu ramane 5%, creste la 10-12%, apoi scade iar. cand stati, consumul creste, normal, pt ca benzina se arde dar kilometrii nu se fac. cand aduni toate astea, sa vezi ca iese consumul...la mine diferente mai mari de 0.2-0.3% n-au fost. inclusiv dupa cativa mii de kilometrii, cand verificam bonurile de benzina cu kilometrajul, iesea consumul de pe bord. am facut astfel d everificari ca am folosit masina in interes de serviciu si eram curios la decont cum stau. cb arata destul de bine realitatea.
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • I-a sa te enervez si eu. . In primul rand tu ai 16 vulve deci nu prea esti on-topic . In al doilea rand sa ne spui cinstit cine a obtinut consumul mai precis cine a fost la volan .

                                A si din cate stiu eu matematica consumul mediu este o fractie la care in stationare creste numaratorul iar numitorul ramane constant asa ca-i normal sa creasca consumul mediu.
                                Cel mai lent 1,6 8v

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google