Consum 1.6 mpi 8v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Seba View Post
    eu ieri am alimentat 11.7 litrii benzol la 200m dupa ce s-a aprins becul in bord (norocul meu eram langa benzinarie). azi cand s-a aprins iar am verificat cb, consumul afisat a fost de 11.8litrii. ziceti ca-i prost cb, dar uitati ca ceea ce numiti consum mediu contine si benzolu ars de pomana cand masina sta cu motorul pornit. ciudat ce inteleg unii prin "mediu"...
    uite colo....consumul afisat a fost de 11.8

    Comment


    • scrie cat se poate de clar, este consum de carburant, care este total diferit de consum mediu. nu mai interpretati...
      sigpic

      Comment


      • @vanilla2009: am zis 11.8 litrii. nu 11.8%. cu aia 11.8 litrii am facut 203km. deci consum mediu pe aia 203km a fost 11.8/2.03=5.8128%. ce anume nu-i clar?
        @cristi_lcd: cinstit, eu am fost la volan. am avut un "pariu" cu cucoana, cum ca 16voltiu' meu consuma in acelasi stil de mers cam cat laseru' ei 1.4. dracu' m-a pus, acu' vrea s amerg asa... si nu-s total offtopic, pt ca 16voltiu tot p-acolo consuma, cat 1.6mpi. am avut 2 ani si ceva 1.6mpi, cred ca stiu cat si cum consuma
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Stiu man stiu . Doar te mai intepam si eu. Ma rog la faza cu mersul m-am cam crucit ca nici eu nu merg chiar atat de cuminte.
          Cel mai lent 1,6 8v

          Comment


          • usor sefule...nu te rasti,faci rosu in gat.Si totusi curios sunt...acei 203 km sunt intra sau extraurban?...ca tare mishto e consumul ala...sincer

            Comment


            • Ce-i atat de misto? Asta-i consumul daca mergi cu 100 in afara si 60 in localitati dupa cum a mers Seba.
              Si probabil pinionul ala de diesel i-a mai redus cu vre-o jumatate de litru% consumul.
              Cel mai lent 1,6 8v

              Comment


              • pinion de diesel ?? A facut Seba combinatia asta ? Si pe mine ma interesa schimbul asta de pinioane...cine stie,pe viitor poate il schimb si eu.

                Comment


                • nu fac rosu in gat decat cand ma iau de olteni care nu vor sa priceapa sper ca stii de gluma, nu am nimic cu oltenii, chiar am acasa o reprezentanta a voastra pe post de nevasta revenind la topic, am mai zis, am mers timisoara-bocsa si retur, ceva drumuri in bocsa, ceva drumuri prin buzias. stilul de mers a fost 100, maxim 105 pe extern si maxim 60 in localitati. pinionul de dizal nu prea m-a ajutat, ca am gume mai mici. 195/50r15 pierde 8% fata de stock; pinionul de dizal "lungeste" tr5 cu fix 8%. a, bordul afiseaza mai putin la mine cu vreo 6km/h, e dat inapoi
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Seba, aici e vb de 1.6 8v, nu de trocariciul tau bre.

                    Comment


                    • completare: de la tm la bocsa sunt 8 localitati, lungimea lor fiind maxim 1.5-2km. deci din 80km in total, maxim 13-14km in localitati, restul de 67 fiind in afara localitatilor.
                      completare la completare: cezare, cu 1.6mpi tot asa mergeam, tot asa consuma. poate o idee mai mult, dar diferenta infima, 0.1-0.2% si aia numai daca mergeam cu ochii strict pe bord, pt date de-astea statistice. ambele carute beau cam la fel de mult.
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Consum mediu pe ruta Brasov-Slobozia-Braila-Brasov 5.5 dar nu am sarit de 100km/h
                        -consum mediu Brasov-Cluj-Brasov cu 130 maxim 6.0l (mentionez ca in localitatio nu am lasat-o sub 80 in afara de zona cu radare fixe)

                        Comment


                        • sincer nu inteleg de ce va certati. Daca vrei poti scoate extraurban 5 dar daca mergi blana te aproprii de 10( in oras intre 7 si 12 ). Acum ne contrazicem care poate merge mai pensionareste? Eu cred ca acel CB calculeaza foarte exact, mai putin cazurile in care e defect.
                          Daca tot vreti sa vedem cu ochiul nostru cat consuma in comparatie cu CB-ul, ne luam un vas gradat in care sa incapa pompa de benzina si drum bun, un fel de varianta mai evoluata a bidonului de 2L in care bagam cele 2furtune ca sa vedem cat consuma.
                          sigpic

                          Comment


                          • Originally posted by cristi3775 View Post
                            Noroc ca, a dat Dumnezeu CB, nu-i asa?!?. DA la daciile vechi...cei care ati avut....cum naiba facea-ti consumul la aleea??..cu sticla de 2l, direct cu furtunul din sticla la carburator.....parcurgeai o anumita distanta, pe traseu intins si oras...si calculai consumul la 100km parcursi, cu o eroare de 0.5l/100km.
                            Procedeul,cu plinul, sau alimentat o anumite cantitate de benzina si calculata distanta...nu tot acolo ajungi?

                            bad_hrc- daca vrei sa imi explici din nou pozele ...ca eu nu m-am incurcat la ultimile 2. in poza arata 9.2...si tu zici 9.6........in primele 2 poze, iti lipsesc 2 linii la benzina, desi ai parcursi 300 km, iar in ultimile 2 ...ai 895.6km parcursi toatal....dar tot 2 liniute lipsa la benzina...drept prin urmare, nu ai resetat ceasul de la ultima alimentare. Pot sa gresesc aici..de aeea iti cer explicatii din nou la poze....mai ales la ce scrie la ultimile 2.

                            Am revenit cu explicatii:
                            1. In poze este un consum facut intr-un numar x de zile (nu mai stiu cate) si am zis ca 595km sunt facuti cu 2-3 persoane in masina iar consumul afisat era 9.6, iar ceilalti 300km din cei 895 sunt facuti in 5 zile cam 60km/zi cand consumul a scazut la 9.2.
                            2. Am spus ca de obicei imi consuma ~9.5-10L/100 km si nu obisnuiesc sa fac drumuri lungi, ma invart prin cartier cativa km, mai plec spre centru, facultate, iar intre opriri motorul se mai raceste si din cauza asta cred ca si consumul este putin mai mare decat daca as merge 20km dus + 20km intors prin bucuresti. Am dedus asta pentru ca in cei 300km parcursi cum am scris la punctul 1 consumul de pe cb a scazut.
                            3. Cred ca ti-ai dat seama ca am alimentat de mai multe ori pe parcursul celor 895 km tinand cont ca in momentul cand am facut pozele aveam ~40L in rezervor si 83L consumati.

                            Si sa raspund si cum faceam consumul la vechea Dacie. Nu am apelat niciodata la varianta cu sticla de frica sa nu iau foc dar am calculat la alimentari de 15-20L si consumul era >14% urban si 7% la 90km/h. Tin sa precizez ca viteza maxima era 90km/h deoarece avea cutia facuta praf, huruia saraca de nu mai auzeai motorul inauntru la viteza de croaziera :P. Avea 110.000km iar cei 2 proprietari dinainte mea nu cred ca au schimbat vreodata uleiul din cutie.

                            Comment


                            • bun consum realizat in minunatul meu oras adic ct motor 1.6 43 si ceva de mii km doar 11% mers hmm greu de zis (masina de firma )

                              Comment


                              • Da' sa vezi ce consum de diesel scoti daca mergi cu 60 km/h in a 5-a! Sub 4%, garantat! E drept ca nu stii cat ti se mai "garanteaza' motorul
                                LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google