Viteza Maxima Logan 1.6 Mpi 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dr_mke

Nu te inteleg,daca nu vrei sa crezi asta e.In filmarea ce ai postat o ai zis ca n ai calcat pedala la maxim>eu am calcat o la maxim aproape toti cei 50 km si aveam numai 25km+ 7-800 ture in plus cred-nu prea am fost atent la turatie ci la viteza.Daca in aproape 7 ani cat are masina s o fi dereglat vitezometrul asta i o problema ce n am cum s o stiu,cert este ca mi a indicat 195 cam juma de minut apoi am lasat o mai moale.asta a fost...Am facut traseul asta de 2 ori,a 2 oara incercand sa trec de 200 dar nu s a putut,cred ca am atins limita masinii apoi a venit frigul si cu cauciucul care devine mai dur din cauza asta si nu mai are aderenta nu prea i de incercat.

Comment

• Filmarea este la DEAL, nu la VALE, iar scopul ei este sa arate diferenta de consum din cauza portiunii in urcare.

In plus, eu n-am facut traseul asta de 2 ori (doar).
      Last edited by dr_mke; 1 January 2014, 23:46.
      sigpic

Comment

• Originally posted by alessandro View Post
        Treapta 5

5500 rpm = 183 kmh
        5600 rpm = 186
        5700 rpm = 190
        5800 rpm = 193
        5900 rpm = 196
        6000 rpm = 200

Datele sunt valabile pentru orice Logan benzina 1.4/1.6/1.6-16v, care au cutii de viteza JH1-052, JH3-052 respectiv JH3-057 pt 16v.....intr-un cuvant mai toate Loganele 2004-2012 fara 1.2 16v.
        Nu stiu daca in diagramele astea ai tinut cont de factorul de deformare a anvelopei, dar daca nu ai facut-o vitezele astea sunt mai mari decat poate atinge conform calculelor cu rapoartele din cv, turatia motorului si dimensiunea rotilor - aici intervine factorul de deformare a anvelopei conform caruia adevarata raza de rulare e mai mica decat cea calculata cu dimensiunile rotii. Factorul e undeva intre 0.93 - 0.935 dat in cartile de specialitate.
        Daca nu se tine cont de factorul asta vitezele maxime clar ies mai mari.

Viteza maxima data de producator fara modificari la masina se poate depasi destul de usor daca drumul are o panta chiar si putin sesizabila.

Comment

• Am folosit diametrul rotii care reiese din 185/65/15. In conditii de rulare, acesta va fi mai mic, in consecinta vitezele vor fi mai mici.
          200 real se atinge cu 6100-6150 rpm in treapta 5

Comment

• Originally posted by dr_mke View Post
            Filmarea este la DEAL, nu la VALE, iar scopul ei este sa arate diferenta de consum din cauza portiunii in urcare.
            Consumul mediu <> consum instant!

Daca ai fi avut consum instant ai fi vazut diferentele ... cel mediu nu are nicio o valoare in conditiile filmate de tine. (cel instant sarea mult peste cand accelerai; peste = ">16-18L/100")

~~

Logan-ul 1.6MPI (remapat; cazul meu) NU poate sa urce in rampa cu inclinatie 7% la turatie sub 3000rpm in tr.5; la peste 3400rpm scade, dar foarte usor, nicidecum nu accelereaza. Testat de mine. Deci banuiesc ca cel stock nici macar atat nu poate.
            Last edited by Silviu; 10 February 2014, 23:57.
            I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Logan 1,6 85 cai Euro 5 :
              - Vit maxima pe autostrada A3 : 173 Km/h cu 4750 rot/min
              - Taiat injectie : 5750 rot/min
              sigpic

Comment

• Adica ai prins viteza maxima la 4750 rot/min si ti-a intrat limitarea la 5750 rot/min ? Nu tine, decat, daca era in alta treapta de viteza.
                ex:
                Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km)
                Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km)

Comment

• Florine, eu zic sa testezi inainte sa vorbesti
                  Viteza maxaima constructiva e una si viteza pe care o poate prinde e alta ;)

Comment

• Testat, no problem.
                    Eu am vorbit cu colegu si de fapt ii atrageam atentia (sa corecteze el), ca nu a dat datele complete, la a 2-a precizare.
                    Mai exact era in tr. 2 de viteza si adus-o pana in limitare, la 5750 rot/min ~80 si km/h.
                    ex:
                    Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km)
                    Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km)

Comment

• Originally posted by btecus View Post
                      Logan 1,6 85 cai Euro 5 :
                      - Vit maxima pe autostrada A3 : 173 Km/h cu 4750 rot/min
                      - Taiat injectie : 5750 rot/min
                      173/h pe ceas nu? Cam atata arata turatia la viteza data de tine (pe ceas).

Ar trebui sa duca oleaca mai mult...un 180 pe ceas

Originally posted by alessandro View Post
                      Treapta 5

5500 rpm = 183 kmh
                      5600 rpm = 186
                      5700 rpm = 190
                      5800 rpm = 193
                      5900 rpm = 196
                      6000 rpm = 200

Datele sunt valabile pentru orice Logan benzina 1.4/1.6/1.6-16v, care au cutii de viteza JH1-052, JH3-052 respectiv JH3-057 pt 16v.....intr-un cuvant mai toate Loganele 2004-2012 fara 1.2 16v.
                      Nu-i bun tabelu, arata ca la 4500 rpm ar trebui sa am real 141/h, in realitate viteaza reala e ceva mai mare (cu vreo 5-6km)...cu gume stock.
                      Last edited by Octavian; 16 February 2014, 09:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Mai mult de atat nu se poate spune in cuvinte.
                        Imi pare rau ca nu am reusit sa scot telefonul cand aveam 200 pe ceas
                        Attached Files

Comment

• La vale cu vant din spate si-n cadere libera.
                          sigpic

Comment

• Va vale am dat in limitare si cu o masina mai cu cohones.
                            Totusi, degeaba ii raspundem lui Razvy ca el crede in puterea concentrarii, puterea vrajitoriei si in faptul ca cdilalti sunt cretini, iar informatia lui este corecta, concreta si completa.
                            Sa ne concentram ca noi putem, vrem si meritam!!!!!

Comment

• Sincer nu inteleg de ce 1.6 16v poate si 1.6 nu poate.
                              Defapt, asta credeti voi

Comment

• "hibridu" meu a luat 190. nu inteleg de ce un 1.6 "pursange" nu poate lua la fel, cu atat mai mult cu cat are tr.5 mai scurta, si compresie mai buna! cat despre "limitare", mi-e destul de greu sa dau in 7000rpm, fiindca mi-ar trebui 280 km/h . ar trebui s-o arunc din avion sa prinda atat . am sa incerc o data sa-i dau maxim pe tr. 4, unde la 7000rpm ar trebui sa am 210km/h.
                                Last edited by razvanamza; 16 February 2014, 12:42.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google