If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Are cineva vreo idee unde se gaseste bioethanol la noi. Daca se gaseste. M-ar interesa sa vad ce fel este cu astfel de combustibil.
Am pus aici deoarece doar motoarele euro V 1,6 16v au pregatit motorul pt asa ceva.
motoarele sunt pregatite, exista si soft specific doar ca nu se aplica/nu e functional pe masinile din romania. iti trebuie o referinta de soft de brazilia ca sa poti sa faci o treaba.
mai bine faci tuica de prune, o vinzi si cumperi benzina de banii aia. vb serios.
Am raspuns de la Dacia ca merge si e pregatita de asa ceva. Nu trebuie nimic din soft sau alte chestii. Toate traseele si motorul sunt pregatite de asa ceva. Am inteles ca prin Franta sau Italia s-ar comercializa. De ce ar vinde o astfel de masina in Europa, unde s-ar mai gasi bioethanol, ca sa se duca sa umble la soft?
K4M in Euro 5 e pregatit de bioetanol (sau GPL) ca are supape intarite si pistoane invelite in grafit. Si electronica corespunde, stie sa-si dea seama de procentul de alcool din carburant folosind sondele lambda.
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
ce fel de roman esti tu, cu gandul de a cumpara alcool de la benzinarie si sa-l bagi in rezervor? alcoolul se bea nu se arde... cu alcoolul se merge in 4 labe nu se merge pe 4 roti....
si a mea permite etanol doar ca nu am gasit in RO...
poate daca mergem p-afara, gasim, si atunci nu bagam ca nu vrem sa ne riscam...
Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..
Eu as baga fara nicio jena daca as gasi spre comercializare de un producator serios. Daca as gasi spre exemplu la Mol, Petrom, Rompetrol as pune chiar acum fara niciun stres.
Atâta timp cât nu există cerere pentru bioethanol, mai mult ca sigur că niciunul dintre producătorii enumeraţi de tine nu-l va introduce prea curând la vânzare în staţiile de carburant.
intrebare rapida cu privire la etanol:
zicem ca gasesc o benzinarie care are pompa cu etanol, si-n momentul ala vreau musai sa merg eco, DAR! in rezervor mai am ceva benzina...pot baga etanol peste benzina aia?
intrebarea asta trebuia sa i-o pun dealerului... mentionez ca am avut restanta a chimie!
Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..
La cat de "bine" a fost optimizat software-ul pt Euro 5 la K4M cred ca- trebuie vreo 2 ani sa-si dea seama de ce hal de carburant are si apoi ii mai trebuie 1 an sa reactioneze. Vai mamica alora care au testat si implementat asa ceva. Noroc ca nu mai exista in fabricatie.
Vorbesti in dodii. Macar detii 1,6 16v sau ce zice unul altul ca pateste. Am cunostinta care a pus in Franta pe un Sandero 1,6 16v. Conform fisei tehnice ii creste si puterea cu cativa cai si 0-100 mai rapid cu aprox 0,8 sec. Dar cine sta sa testeze. Important e ca merge. Nu s-a mai implementat deoarece sunt niste consturi in plus iar statii cu asa ceva in Romani mumu.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment