depinde de buzunarul tau
ulei diesel
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Eu decand am luat masina am folosit doar CASTROL 10/40 MAGNATEC(20 de euro 4L in oferta) si sunt foarte multumit ,acum am 135.000 km si motorul merge foarte bine.Tin sa precizez ca nu sunt unul care schimba uleiul la 8000 km asa cum am mai auzit pe la altii,eu l-am lasat chiar si 15000km si nu am avut nici o problema.
Comment
-
@fery20 sa ne dai si noua de stire daca este vre-o diferenta. Mai am si eu 1500 km pana la revizie si as pune alt ulei. Pana acum Dacia ulei de la service pt garantie dar vreau sa schimb. Am observat ca uleiul din service pe la 6k km s-a facut negru rau de tot. Nu stiu daca e bine sau nu iar revizia trebe facuta la 15k, eu la 10k ma prezint la schimb.
Bafta.Cunoscatorii stiu, inginerii intuiesc.
Comment
-
acidus mai am 5000 km pana la revizie. O sa revin cun detalii daca sa schimbat ceva in comportamentul motorului bn nu ma astept la cine stie ce dar ma astept sa fie mai silentios dimineata macar. V-am intrebat de ulei ca eu imi cumpar toate alea mai inainte de revizie ca sa le am atunci sa nu stau sa alerg atunci cu o zi doua inainte. Uleiul se face negru la toate dieselurile. La mine e negru deja si am 5000 km. Oricum nu l-am lasat niciodata mai mult de 10k si nici nu recomand. multumesc tuturor pentru sfaturi
Bn un sfat pentru ceilalti ar fi dupa parerea mea ca ELF 10w40 turbo diesel ce am bagat eu pana acum este un ulei bun. Eu am 230K cu masina, fac taximetrie cu ea si nu am avut nici un fel de probleme cu motoru si nu sa pus niciodata problema sa scada nivelul de la joja asa incat sa completez. De ex daca , cand fac schimbu nivelu e la maxim peste 10k la urmatorul schimb nivelu scade mai putin oleaca de jumate. Sa zic aproximativ 200 grame intre schimburi. Eu vreau sa bag Castrol sa vad daca exista vreo diferenta ca daca nu o sa revin la elf. drumuri bune tuturor
Comment
-
eu ce ulei sa mai bag acum??
am 2 logane diesel e3 ... diferenta dintre ele e doar de kilometri 80k si 200k
primul cu putini kilometri merge de mult timp pe 5w40 destul de bine
al doilea cu multi kilometri (masina mea de hoinareala ) a mers cu 10w40 elf si anul trecut la revizie am bagat 5w40 castrol magnatec .. si am plecat la mare .. pe drum toate bune si frumoase pana a inceput sa dea fum alf-albastru si in drum spre casa a cazut turbina si pompa de injectie ... sa fie de la trecerea de la 10w la 5w??? am 13k de atunci masina merge binisor (cam mananca niste ulei si e foarte zgomotos)
acum ce sa fac sa bag 10w40 inapoi ??/ de care?? elf sau castrol (fara mobil ca e scump rau
Comment
-
Da asa este . Si eu am spus anterior ca vreau sa trec de la 10 w la 5 W dar m-am razgandit. am mai vorbit cu diversi mecanici si m-au sfatuit sa merg tot pe 10W40. Unu la mana sunt probleme cu presiunea daca mergi mult timp cu 10 w si doi la mana motorul la 200k este deja mai uzat cum de altfel este si cazul meu si de aceea un ulei mai subtire i face mai mult rau decat bine.
Comment
-
sedativ18 : Eu iti recomand motul 300V chrono 10w40 care e un ulei exceptional dar aici depinde de bugetul fiecaruia ca pretul acestui ulei este de aprox 150 lei 2 litri . Eu personal am fost multumit si de elf 10W40 turbodiesel care la 230k km ai mei isi face treaba cu brio. O sa incerc si eu la urmatoarea revizie castrol magnatec 10W40 si daca se schimba ceva la motor o sa revin cu detalii.
Comment
-
Salut. Revin din nou cu o intrebare . Am gasit la cineva un ulei Mobil 1 High Mileage 10w40 original din SUA. Cica e exceptional uleiul asta mai ales ca desi e 10w40 e full sintetic. A folosit cineva asa ceva? Ma poate ajuta si pe mine cu un sfat? Multumesc
Comment
-
din fisa pe care o gasesti la producator este ulei pentru motoare pe benzina asa ca este pozibil sa nu curete funinginea de la diesel
sigpic
Ambition 1.5 dc
Comment
-
Salutare! ultima oara cand am facut schimbul de ulei am pus 5w30 de la mobil1 super3000...acum trebuie sa fac din nou schimbul si as vrea sa pun tot de la mobil1 insa nust care varianta...ma gandeam la un 5w40 sau 10w40? care ar fi mai indicat tinand cont ca masina are 98000 km. Multumesc anticipat!
Comment
Comment