Merita Am facut si eu asa ceva anul trecut. Se vede clar diferenta fata de cum tragea inainte. Diferenta se va vedea si mai mult la diesel fata de benzina. Daca nu ma insel motorul va ajunge la 85cp. Eu pana acum nu am avut probleme cu motorul si nici cu cei de la Dacia
1.5 Dci
Collapse
X
-
@need4speed pentru diesel se castiga mai multi cp,in jur de 20 cp in cazul loganului...este oferta in linkul cu parteneri,in jur de 6 mil parca costa dieselul si 3,5 mil benzinarul.Vezi la anunturile online ce a postat DocPentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
motorul de 1.5 dci are turbo, este mai "nervos" decat benzinara doar la drum intins sau la deal. Cel putin da senzatia asta. La plecari de pe loc si pana la 60-70 benzina castiga detasat. Am diesel si stiu despre ce vorbesc. Motorul diesel e un motor de cursa lunga, exploatat cu costuri mai mici decat benzina dar niciodata mai sportiv decat aceasta.
Turbina intra la fix 1800 rpm si condusul subturat este deosebit de daunator. Consumul optim e in maximul curbri de cuplu, adica 2000 rpm la diesel, optim e masina sa fie permanent in tre 1800-3500 rpm.
Poate am intrat din gresala pe acest forum, sunt mult prea multe mituri care se razboiesc pe aici....
Comment
-
Mare dreptate ai,3000 rpm mi se parea totusi prea mult turatie pentru ca sa plece turbo...
Pai...iti urez sa mai intri pe la noi "din greseala" ;)Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Originally posted by ngttrrTurbina intra la fix 1800 rpm si condusul subturat este deosebit de daunator. Consumul optim e in maximul curbri de cuplu, adica 2000 rpm la diesel, optim e masina sa fie permanent in tre 1800-3500 rpm.
Poate am intrat din gresala pe acest forum, sunt mult prea multe mituri care se razboiesc pe aici....Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Revizia face vreo 400-450 ron, depinde ce se schimba, daca placutele si sabotii sunt tocite se schimba, sau daca este problema la vreu pivot ceva...
Comment
-
Am si eu o remarca sau ...sa zicem o nelamurire legata de felul cum se simte cuplul la un motor diesel ( Logan in speta ca aflandu-ma in Logan diesel 1.5 65 cp am simtit ce urmeaza sa spun )
Asa deci, era cu un amic in Loganul sau 1.5, 65 cp si la o accelerare mai puternica , nu stiu in ce treapta ca nu m-am uitat ( a 3-a cred ) am simtit cum 'mi se urca inima in gat' stiti senzatia..... toate bune, dar la felul cum se simtea si cum ''parea'' am zis ca a atins la sfarsitul reprizei respective 100 - 110 km/ h. Cand ma uit la vitezometre...surpriza ..indica doar 75 km/h , el stabilizand masina la viteza asta constanta..
Ce vreau eu sa intreb/remarc......feelingul asta se datoreaza cuplului? ( nu am experienta cu masini diesel) eu canducand pana acum numai benzinare si cu ce am putut compara mai exact era Dacia sn pe care o conduc de mult timp... Parca in dsn nu ma simt asa cum m-am simtit in timpul accelerarii Loganului, dar sigur spun ca la o asa accelerare si durata sigur in srn eram la o viteza superioara celei de 75 km/h.. Deci , cuplul sa fie de vina? el este cel ce da senzatia resimtita de mine? Mai pe scurt... pare o acceleratie fulminanta dar....vitezometrul nu e de acord cu asta
Comment
-
Razvan_rm2003: ca sa poti face astfel de comparatii cred ca ar trebui sa conduci tu personal un dci si un mpi zi de zi, ma refer la aceeasi masina nu logan si dsn.
Dci e clar motor de sursa lunga si in plaja 60 -120km/h merge super cu un consum acceptabil.Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html
Comment
-
Comment