Probleme Servofrana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme Servofrana

salut,

De ieri am si eu o problema cu pedala de frana de la logalenul meu...si va cer ajutorul poate ma puteti ajuta sa rezolv problema.

Am inceput sa aud aer ce rasufla de sub volan, dupa verificari mi-am dat seama ca se aude de la pedala de frana (unde intra tija in pompa de frana-> are un burduf de cauciuc), daca apas pedala nu se mai aude, daca tin pedala apasata mai mult timp aceasta se duce un pic in podea dar nu am ramas fara frane (am parcurs aproape 200 km cu acest zgomot).

Spre seara se mai auzeau si altfel de zgomote cand roteam de volan, presupun ca noul zgomot se aude de la servodirectie.

Nu se aprinde nici un bec la bord care sa indice o problema la frana sau la servodirectie.

A mai intampinat cineva astfel de simtome cu masina ?
    Ce legatura este intre servofrana si servodirectie ?
    Acest aer de unde provine ?
    Cum ati rezolvat problema ? Cat a costat ?

Va multumesc.
    B-69-URC

salut,
    am si eu aceasi problema,daca ai rezolvat problema dami si mie un raspuns.
    te rog.multumesc

Comment

nu are legatura servofrana cu servodirectie,la tine cred ca iti freaca tija de la volan pe undeva,ca nu are cum sa rasufle nimic,pt ca servodirectia e pe ulei sau electrica,la servofrana poate sa rasulfe pt ca isi face vid in rotundul acela negru din spatele pompei de frana,acest vid il face ca pedala sa se apese lin,daca nu face vid vei apasa ca la buceaguri frana,adica volanul sa te tina bine ca frana nu o sa ai foarte eficienta...daca ai nelamuriri dami un PM...pe viitor incearca sa cauti cu search pt ca sunt deschise thread-uri cu aceiasi problema...stima!
      sigpic
      Poate pentru lume ești o singură personă,dar
      pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Originally posted by urobert25 View Post

Am inceput sa aud aer ce rasufla de sub volan, dupa verificari mi-am dat seama ca se aude de la pedala de frana (unde intra tija in pompa de frana-> are un burduf de cauciuc)
        Ca o mica adaugare la ceea ce a scris NYT, atasez doua poze , prima este cu pompa de vid , care iti ceeaza vacumul in burduful de la servofrana, iar a2a este cu cuplarea furtunului de la pompa de vid in servofrana. Daca tu auzi zgomotul de aer in masina , tot ce-i posibil ca sa ai acel burduf crapat , sau sa scape pe langa axul pompei de frana de la pedala.
        Cu stima.
        Attached Files
        , sunt cu ochii pe voi !
        :thumbsup:

Comment

daca e umed acel burduf,atunci e bai,mai ales ca spui ca pedala se cam duce pina la podea,trebuie data jos servofrina cu pompa si inlocuit semeringul din acel rotund negru si se inlocuiesc si garniturile pompei frina,daca nu te pricepi trebuie sa mergi intr-un service autorizat,ca e munca si ai de demontat si remotat o gramada de piese,plus ca daca schimbi tu acel semering si nu stringi cum trebuie vei avea in continuare probleme
          Attached Files
          sigpic
          Poate pentru lume ești o singură personă,dar
          pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google