Originally posted by vily pisica
View Post
Dacia Logan 1.5 Dci
Collapse
X
-
Acum spuneti toti adevarul, toti ce aveti dci-uri si le criticati atat. Ati pus motorina doar de le Statii carburanti renumite sau si din alte surse. Eu unul am un MCV 1.5 dci 85 CP. Acum am 47000Km. Nicio problema, doar cosumabile si motorina buna. Asa ca nu-l mai speriati pe saracum om.
Faima proasta ce o au dci-urile pe logan o au deoarece este o masina ieftina (in comparatie cu alte marci), si ramanul a zis el sa o ia pe motorina, ca se descurca el de combustibil. Si, surpriza, uite ca nu e asa. Aceste motoare common-rail sunt foarte pretentioasa la combustibil.
Daca bagati motorina buna nu o sa aveti probleme.
Cunosc un caz real (1.5 dci de firma), a mers fara probleme 167000Km. Mergea impecabil. Apoi dintr-o data au inceput sa bata rau injectoarele si sa scoata fum mult. Cum o accelerai usor, ze auzea un tacanit puternic din zona injectoarelor. Si l-am intrebat ce motorina a bagat. Si mi-a spus ca cu o saptamana inainte bagase motorina luata cu canistra de la unul.
Asa ca atentie mare.
Comment
-
Nu e adevarat chair daca bagi motorina buna tot iti pica injectoarele mai devreme sau mai tarziu. Eu am pus numai motorila de la rompetro lsi shel v-power cand plecam din romania si pe la 50.000km tot au inceput sa imi bata injectoarele, asa ca la 75.000km am vanduto ca sa fiu sigur ca nu bag o avere in reparatii. Asa ca DCIul tot pica chiar daca bagi motorina buna. Sfatu lmeu scapati de dciuri pana nu va mananca toti banii!
Comment
-
Originally posted by Lucian Logan View PostSincer m-am decis in privinta Loganului Dci. La Logan m-a incantat faptul ca sunt ieftine, consum redus, si interiorul ii spatios si comod. Am citit c-am tot ce era despre forum si ce pareri a-ti dat voi si nu prea sunt bune, probleme injectoare etc., etc. A doua optiune pe care o am ii un Opel Astra Caravan tot diesel. Parerea mea ii ca ii si mai fiabila, piese si mai ieftine iar conumul relativ acelasi. Dar problema este ca tot unul sh vreau. Va multumesc
Comment
-
Originally posted by Flipper View PostTu esti exceptia care intareste regula, dar nu te bucura prea mult ca nu se stie cand te loveste ghinionul...
Stiti orba aia: Norocul til mai faci si cu mana ta, asa ca eu am preferat sa nu imi fortez norocul si la 75000km am vanduto
Mentionez ca amicul de la care am cumparat MCV-ul, mai are unul de 85 cai - 96.000 de km, un Sandero tot de 85 de cai - asta are mai putini km, vreo 20.000 doar, si a mai avut si o Solenza diesel care si ea a trecut de 100.000 de km.
La nicio masina n-a avut probleme, le-a facut reviziile la timp intotdeauna, motorina de obicei de la Lukoil, si a schimbat foarte putin la ele -de ex. un capat de bara, maruntentii din astea.
Poate ca are el mana buna la cumpararea de diesele.
Comment
-
Originally posted by Flipper View PostTu esti exceptia care intareste regula, dar nu te bucura prea mult ca nu se stie cand te loveste ghinionul...
Stiti orba aia: Norocul til mai faci si cu mana ta, asa ca eu am preferat sa nu imi fortez norocul si la 75000km am vandutoFara Semnatura.
Comment
-
Am doi vecini care si au luat amandoi dci de 65 acum 4 ani.In regim de taxi au facut pana acum in jur de 140000 km si nu au absolut nici o problema.Unul dintre ei a schimbat doar de doua ori filtrul de motorina.Eu am tot de 4 ani dci ul meu si doar 45000 km...sper sa mearga ca celelalte doua.
Comment
-
Si frate-meu a ajuns la 72000 km fara probleme.dci de 65 cp din 2005.are dreptate @carmeloa la faza cu exploatareaLast edited by dragos firoiu; 19 October 2010, 18:17.ubi concordia ibi victoria
Comment
-
azi am facut 95000 cu 1.5 dci, fara probleme; doar revizii , distributie, capete de bara la 60000 si acum trebuie schimbat unul, iar.
Intrebare: daca schimb capetele de bara sa schimb si bucsele, astea cam cat tin, intreb deoarece trebuie facuta geometria la capete( nu stiu la bucse), si daca ma apuca sa le schimb peste ex. 20000 km, iar fac geometria, si asta costa mai mult ca piesele.
daca zic prostii, corectati-ma.
Comment
-
Originally posted by fanrenault View PostDci-urile fac parte printre cele mai bune motoare din LUME,doar combustibilul e de rahat.O sa dispara Romania de pe suprafata pamantului daca continuam tot asa,cu neseriozitatea!
Dintre TDI; TDCI; TD; D; si DCI numai de DCI am auzit sa se planga lumea.
Oare de ce?? Ca e cel mai reusit motor??
Comment
-
hai sa-mi bag ideile`n cap , zici matale ca dci ar fi printre cele mai bune motoare din lume ? ia uite cu ce tip de motor s-a ales loganul si noi nu stiam , sa dea naiba de nu-mi iau dci saptamana viitoare ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment