dupa ce i-am facut revizia a inceput sa consume mai mult (am facut 250 km si am consumat 18l), cam 7,2 % extraurban mers intre 80 si 130km\h cu 4-5 depasiri, adica ceva mai sport dapasirile. Care ar fi cauzele? Daca stie cineva care chiar a trecut prin asa ceva il rog sa imi suna si mie ca sa nu mai ajung si tester ca e criza!!!
Consum
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ai consum normal, daca ii dai jar consuma, daca ii dai peste 110 creste consumul simtitor, consumul de 4,6 l/100 Km este atunci cand o tii constant la 80 KM/h in treapta 5, insa nu prea e bine pentru injectoare in timp. Cresterea consumului mai este datorata putin si de tipul combustibilului, EFIX diesel este mai bun dar si se papa mai repede. Aerul conditionat si alte echipamente electrice cresc consumul, pneurile cu o presiune scazuta lafel, sau cauciucurile de iarna dinou cresc consumul, daca pui toate astea cap la cap ajungi la un consum mediu de 7 la suta;)sigpic
-
curata EGR-ul,sau mergi in turatii normale de 2500 rot/min si fara forjari aiurea,eu am consum de 6-6,4/100km,in oras,afara nu am mai iesit de cand eram mic,dar si ce spune RYCHY88,citez "Cresterea consumului mai este datorata putin si de tipul combustibilului...(poate nu alimenteaza cu EFIX). Aerul conditionat si alte echipamente electrice cresc consumul, pneurile cu o presiune scazuta la fel, sau cauciucurile de iarna dinou cresc consumul, daca pui toate astea cap la cap ajungi la un consum mediu de 7%",e adevaratsigpic
Poate pentru lume ești o singură personă,dar
pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!
Comment
-
Eu la 80 in a-5-a am 3.5% daca nu bate vantu din fata ce-i drept este resoftata si am marit putin presiunea de aer .
Acum 2 sapt Craiova si retur , am plecat la 14.30 si m-am intors la 22.30 deci nu am mers incet , pe A1 120-140 ..ideea e ca n-am mers la consum si a mancat 5.5% .
Am testat asta vara pe A2 , batea vantul rau din fata , la 110 aveam 7% .
Mai conteaza si cat de incarcata e , cata apa avea motorina , de unde batea vantul ....MCV 1.5dCi & Volvo 2.5I
Comment
-
Eu zic sa nu fie panica acum din orice.Cresterea consumului e frecventa dupa revizie deoarece se schimba uleiul si filtrele si atunci calculatorul ia masuri pina se echilibreaza toate constantele.Sunt cresteri ale consumului datorate vintului(eu am avut in aceeasi zi 8 la dus si 5 la intoarcere mers constant la 130),a cauciucurilor umflate necorespunzator(tot de mine patit crescuse consumul undeva la 8,5in oras),sau a motorinei atunci cind schimbi benzinaria.Mai spun ca si suntem mult mai atenti dupa o revizie si bagam de seama toate lucrurile.
Verifica si tu cauciucurile si dupa un timp incearca sa refaci traseul in aceleasi conditii.sigpicPasionat de MCV si natura
Comment
-
mie mi se pare destul de mult. la mine nu media mixta nu sare de 4.9% iarna iar vara 4.5%...
si pot spune ca nu merg cu masina tocmai goala.
dar conteaza si faptul ca nu merg pe distante scurte cu ea. traseul cel mai mic pe care il fac frecvent este de 30kmZilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
si pana la urma stie cineva cum se poate rezolva?
Originally posted by vadim_braia View PostEu la 80 in a-5-a am 3.5% daca nu bate vantu din fata ce-i drept este resoftata si am marit putin presiunea de aer .
Acum 2 sapt Craiova si retur , am plecat la 14.30 si m-am intors la 22.30 deci nu am mers incet , pe A1 120-140 ..ideea e ca n-am mers la consum si a mancat 5.5% .
Am testat asta vara pe A2 , batea vantul rau din fata , la 110 aveam 7% .
Mai conteaza si cat de incarcata e , cata apa avea motorina , de unde batea vantul ....
Comment
-
Originally posted by Stoicka View Postsi pana la urma stie cineva cum se poate rezolva?
Pai tu ar fi trebuit sa ai consum mai mare doar pt ca ai umblat la soft si tot ai 5, nu ca mine 7,
A mea cu altcineva la volan a consumat aprp 7% pe Buc-Cheia-Buc , drum pe care eu scot 4.5% , iar @Cata_Fof scosese cu a lui 5.5% (benzina) , adica mai putin cu un mpi
Conteaza si stilul de mers .MCV 1.5dCi & Volvo 2.5I
Comment
-
Originally posted by Stoicka View Postsi pana la urma stie cineva cum se poate rezolva?
Pai tu ar fi trebuit sa ai consum mai mare doar pt ca ai umblat la soft si tot ai 5, nu ca mine 7,
asa este normal sa se intample deoarece ai rapoartele mai rapideZilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
Comment