Consum mediu Logan 1.5 dci 65 cp

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Multumesc Andrei..Ma uit pe cartea masinii si revin cu informatii..Din pacate doar weekend-ul urmator pot sa fac lucrul asta pentru ca masina mea este la Agnita si eu merg acolo saptamana viitoare..Imi este foarte teama sa conduc pe Valea Prahovei mai ales ca acum vine si iarna..Nu am experienta asa ca m-am gandit ca este mai bine sa devin sofer adevarat doar din primavara.. Pana atunci conduc doar prin Agnita, Medias si Sibiu.. SA NU RADETI !!!!!

Comment

traseul: Cluj-Napoca - Oradea
      kilometrii: 150
      metoda calcul: computer de bord
      tip drum: Extraurban
      motorina: euro 4 OMW
      consum mediu 3,9l/100km

A fost cel mai mic consum care l-am scos vreodata de la masina nu mi-a venit sa cred pacat ca nu am facut poza... nimeni nu a vrut sa ma creada toti ziceau da ce ii matiz.. sau chestii de genu
      Si mai am o intrebare rezervoru ii de 50 de L in carte.. dar am bagat si 55 catzi L de motorina pot sa bag in rezervor?
      LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
      Enter the Matrix

Comment

3.6%

In vara, ma intorceam de la mare si, pe autostrada soarelui am fost nevoit sa fac plinul la Lehliu.
        Intrat pe autostrada din nou, la 90Km/h am vazut pe CB afisat:3.6l/100km
        da, ati citit bine, nu am gresit... 3.6l/100km... fiindca era plictisitor la 90km/h, am crescut viteza la 100-110-120km/h (CB mi-a aratat o viteza medie de 97km/h) si atunci am inregistrat pe CB: 3.8l/100km, asta pana la Busteni. De la Busteni am plecat la Brasov, Vaslui, Iasi si, retur la Busteni. La sosire, la Busteni, consumul inregistrat de CB a fost de 4,4l/100km, (viteza medie inregistrata de CB: 73km/h)
        Total kilometri parcursi: aprox 885km. (Lehliu- Bucuresti-Busteni-Brasov-Bacau-Vaslui- Iasi- Vaslui-Bacau (realimentare)- Brasov- Busteni)
        Concluzie: o medie de 4.4l/100km in conditiile unui drum variat (dealuri, munti, campie) la o medie de 73km/h
        alex_myculescu: Iisus a murit cu bratele pe cruce pt noi,dak il stergi vei avea inima rece.trim asta si in 30 min vei observa ................
        Last edited by crististreulea; 13 November 2007, 22:20.

Comment

64-65?? Asa mult?? Eu intotdeauna pun motorina pana in gura rezervorului..
          Am o intrebare: cati km mai poti sa mergi dupa ce se aprinde beculetul rosu care indica faptul ca nu mai ai motorina?? Nu ajung niciodata in situatia asta ptr ca eu pun motorina destul de des..Cand vad ca nivelul de motorina a scazut 2-3 liniute merg si fac plinul..Si intra cam 30-35 litri...Si am fost putin contrariata..Daca la 3 liniute goale intra 30-35 litri, ma tot intrebam cata motorina intra intr-un plin..Eu stiam ca undeva in jur la 50 litri...

Comment

Cam 60-80 de km poti merge pe rosu. Teoretic cand s-a aprins becul mai ai aproximativ 5 litri in rezervor.Si tot teoretic fiecare liniuta la indicator inseamna 5 litri de motorina( 5*9 liniute=45litri + 5 litri cand intri pe rosu=50 litri). Dar nu stiu de ce, primele linute scad mai greu decat ultimele.
            MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

Imi spunea cineva ca pana sa scada prima liniuta mergi cam 400 km.. Este adevarat??

Comment

Eu cel mai mult am bagat motorina pana s-au umplut 7 liniute.Prima liniuta a cazut dupa 80 de km.E imposibil sa scada prima linuta cand faci fullul dupa 400 de km. Poate 40 km,dar e cam putin.
                MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

Mi-a spus un taximetrist care este vecinul meu... Si am observat si eu ca merg destul de mult pana sa scada prima liniuta..... Poate ca a fost doar o impresie dar in weekend-ul asta merg cu masina si o sa ma uit cu atentie.. Am facut plinul si am mers pana acum 60 km..Merg in weekend vreo 300 si o sa vad exact cand scade prima liniuta..

Comment

Originally posted by bluee
                    64-65?? Asa mult?? Eu intotdeauna pun motorina pana in gura rezervorului..
                    Am o intrebare: cati km mai poti sa mergi dupa ce se aprinde beculetul rosu care indica faptul ca nu mai ai motorina?? Nu ajung niciodata in situatia asta ptr ca eu pun motorina destul de des..Cand vad ca nivelul de motorina a scazut 2-3 liniute merg si fac plinul..Si intra cam 30-35 litri...Si am fost putin contrariata..Daca la 3 liniute goale intra 30-35 litri, ma tot intrebam cata motorina intra intr-un plin..Eu stiam ca undeva in jur la 50 litri...
                    nu e bine sa umpli rezervorul "ochi"... cel putin asa spun cei de la dacia, pentru ca motorina, la caldura, se dilata destul de mult si ei au creat o asa zisa "cocoasa' pentru a permite dilatarea motorinei. daca umpli ochi, risti ca sa dea afara cand se dilata....
                    in ce priveste rezerva dupa aprinderea beculetului, nu stiu, dar nu am mers pana sa raman fara benzina. sunt cam 5 litri / 5%=> cam 100km.
                    plinul il consideri facut atunci cand sare pistolul lasat pe automat. lasi sa se lase spuma si apoi mai apesi pe tragaci inca o data (la max) sare iar si repeti inca o data. GATA! ai rez plin!
                    cum poti vedea cata motorina ai in rezervor:
                    1. contactul luat.
                    2. apesi pe butonul din bord si pui contactul
                    3. mentii apasat butonul din bord pana incep sa se miste acele si apare pe bord scris 7112 (FUNCTIE DE VARIANTA DE SOFT)
                    4. apesi repetat butonul din bord, pana ajungi sa vezi litrii din rezervor. ex. 48L (nu arata mai mult de 50 daca ai alimentat ochi!)
                    5. iei contactul
                    Last edited by ramsui68; 13 November 2007, 15:28.

Comment

La mine cand s-a aprins beculetul pt carburant mai am pentru 99km (la consum de 6%), inseamna ca mai sunt ~6L utilizabili in rezervor.

Comment

Originally posted by ramsui68
                        nu e bine sa umpli rezervorul "ochi"... cel putin asa spun cei de la dacia, pentru ca motorina, la caldura, se dilata destul de mult si ei au creat o asa zisa "cocoasa' pentru a permite dilatarea motorinei. daca umpli ochi, risti ca sa dea afara cand se dilata....
                        in ce priveste rezerva dupa aprinderea beculetului, nu stiu, dar nu am mers pana sa raman fara benzina. sunt cam 5 litri / 5%=> cam 100km.
                        plinul il consideri facut atunci cand sare pistolul lasat pe automat. lasi sa se lase spuma si apoi mai apesi pe tragaci inca o data (la max) sare iar si repeti inca o data. GATA! ai rez plin!
                        cum poti vedea cata motorina ai in rezervor:
                        1. contactul luat.
                        2. apesi pe butonul din bord si pui contactul
                        3. mentii apasat butonul din bord pana incep sa se miste acele si apare pe bord scris 7112 (FUNCTIE DE VARIANTA DE SOFT)
                        4. apesi repetat butonul din bord, pana ajungi sa vezi litrii din rezervor. ex. 48L (nu arata mai mult de 50 daca ai alimentat ochi!)
                        5. iei contactul

in cartea masinii scrie 50 litri dar eu cand mi-am luat masina si am facut plinul mi-au incaput 54 de litri.

Comment

Intra 55, daca e cald tare afara intra si mai mult. Dar nu e bine. Si eu cand am luat masina mi-a intrat 54 litri...

Comment

oricum eu am facut si azi plinul si au intrat 30 de litri ... e nasol la mine ca imi iau 11-12l in oras... dar asta e...daca vrei sa mergi "repede" )

Comment

in rezervor e bine sa bagi pina declanseaza pistolul. daar nu e crima sa mai indesi putin ca sa ajungi la la o anumita suma de bani. si eu am bagat 50 litrii si mai aveam o linie la rezervor.
                              liniile la rezervor sint aproximative. timisoara bucuresti 600km si mi-a scazut o singura linie ... si pina la constanta inca 300km mi-au mai scazut 3, deci eroare maxima. de precizat ca am facut exact cum ati spus, pina nu maiintra nici un strop, mai era si intr-un peco cu inclinatie iar spatele era sus, deci tot ce era aer s-a scurs afara. n-am mai repetat plinul in acest fel, cind declanseaza insist ca sa fie suma fixa.

s-a aprins becul si am facut 70km pe rosu, adevarat ca aveam morcovul infipt dupa vreo 50km rulati. in principiu rezerva este calculata pentru 100km.
                              nu este bine sa rulati pe rezerva deoarece trage toata mizeria in injectie!
                              Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Originally posted by bluee
                                Imi spunea cineva ca pana sa scada prima liniuta mergi cam 400 km.. Este adevarat??
                                400 e cam mult, insa poti merge peste 200 de km pe prima liniutza
                                Cu cat inghesui mai multa motorina/benzina, cu atat o sa scada mai greu prima liniuta, fiindca ea se stinge doar cand cantitatea de carburant din rezervor scade la 45 de litrii...asa ca daca alimentezi cu 50 si ceva (depinde cat de mult o scuturi si cat de multa radbare ai, sa se duca spuma din rezervor) poti merge mult si bine...
                                http://www.monitorulexpres.ro/arhiva..._rasturnat.jpg
                                Condu cu picioarele, nu cu capul....

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google