If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Consum urban Sibiu 5.3% pe CB. 331km, viteza medie 24.5km/h
Mers economic, nu subturat schimbat cam 2500 ture foarte rar lasat sub 2000 doar in frana de motor. Circulat si la ore aglomerate si in ore mai lejere.
Buna tot vad consum de 4. ceva 5. si un pic eu am masina de 3 luni si cel mai mic consum am scos 5.6 cu 3 persoane in masina mers normal maxim 120 dar mers o portiune buna cu 50 si 90 km/h schimb normal media la 2.500 nu prea sprintez ca la nfs drum in afara localitatii ( pt ce icare cunosc zona Carei-Baia Mare) pot sa fac ceva sa consume mai putin? are 96.000 eu am luato cand avea 92.000 si tipu zicea ca nu mai scoate consumu ca la inceput recent am avut si probleme cu pompa si am refacuto pe dinauntru e noua (cel putin teoretic dar multi zic ca cei ce au facuto sunt seriosi) am cauciucuri de iarna si la 120 kmh consumu instant e de 7.2 ce pot face? si la voi e la fel?
ps: cel mai mic consum il scot la 70 spre 80 in a 4-a la turatii intre 2000 si 2500 undeva la 4.5 consumu instant
si eu am 7-8 consum in Bucuresti , dar cum prind o portiune goala (e ceva incredibil in Bucuresti si trebuie profitat de fiecare cm neocupat) pedala sta lipita de poadea la mine , stil deprins in Bucuresti inca din primele luni de permis , trist in jungla unde trebuie sa te bati pentru fiecare portiune de sosea
la diesel tot timpul iarna este consumul mai mare si mie in momentu asta mi se apropie de 7% dar nu ma sperii pt ca stiu ca e ceva normal, consumul pe timp de iarna fiind destul de frig afara creste cam cu 2-3% dar cate odata stau si ma intrab incalzirea aia pe care o folosim in masina nu consuma si ea, si sa nu uitam de inzapeziri sau de gheata cand iar turam mai mult mai folosim o frana de motor, etc. in concluzie parerea mea este ca e ceva normal sa creasca consumul pe timp de iarna
Nu e doar parerea ta, este ceva normal ca iarna indiferent ca e benzina sau diesel va consuma mai mult(mai ales daca o fatai pe distante scurte).
Frana de motor nu are nici o treaba cu cresterea consumului dar toate celelalte scrise deja de Goodman + temperatura scazuta ajuta intotdeauna la un consum mai maricel.
ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs
cel mai mic acuma iarna am scos 5.7 pe un drum spre cluj cu serpentine MERS CU 80 SI 110- 120, dar am o intrebare cat trebuie sa consume la temperatura de 4 lini a motorului la viteza de 100-120? ca i a 4-a la 2300-2600 aprox ia cam 4.5 dar a 5-a la 110 6.5 -7
Cam asa este si la mine. Pe timp de vara consumul mediu este de aproximativ 5,2 l/100 km. Consumul il calculez impartind motorina consumata la km parcursi. Nu am CB, iar in determinarea asta intra si mersul in oras si mersul in afara. Consumul de 5,2 l-am scos in fiecare an la mersul in concediu, Bv-Constanta-Bv, de la plin la plin si impartit la km parcursi.
Pe timp de iarna, iar acum chiar e iarna (-20, -25 de grade) consumul e undeva la 6,7 maxim, ceea ce mi se pare ok.
Masina are 117700 km, 1,5 dci E3.
Am facut recent un drum Bucuresti - Costinesti - Bucuresti , in total cu ce m-am mai plimbat prin statiuni -> 650 de Km; pe autostrada viteza medie a fost de 130-140 Km/h si prin orase 60-70, iar consumul mediu aratat de CB a fost de fix 6%. Mentionez ca au fost 3 persoane in masina + bagaje si motorina de la Aral ( zona Bragadiru pt. cine cunoaste, eu alimentez de la ei de cate ori am ocazia pentru ca motorina este foarte buna si foarte ieftina -> cam cu 10-15 bani ma ieftina ca cea din oras). Prin bucuresti si in general la un mers mai normal cu accelerari lente si schimbat pe la 2300 - 2800 imi ia cam 5,3% - 5,5%.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment