If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Valeriu61: bun consumul pe vreme rece. Aceeasi metoda si la mine, doar ca nu merg pana la becul rosu si la ultima linie din rez sa nu trag mizerii de pe fundul rez, am scos si 7% iarna, (cand era -20 -10) In rest cam 6.5 si cu o sapt inainte de remapre aveam 6.8 (pe CB)
DEci, ce sa zic...ai scos consum bun. Se pare ca o menajezi.
Consumul ramane acelasi daca mergi fara sa abuzezi de cei ~ 20 caluti primiti la remapare. Daca din cauza calutilor in plus te mananca si-i dai, normal consumul o sa creasca, daca mergi ca inainte, o sa fie aproximativ acelasi, fara diferente majore.
ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs
God: la mine chiar a scazut, nu abuzez dar din cand in cand o mai ard pe coaja. Aveam 6.7 inainte de remapare, in conditii asemanatoare, acum am 5.9 a mai crescut ca a fost frig o sapt si am prins nishte zile tare aglomerate, dar oricum si 6 remapat si forjat cam 20 -30% din mers zic ca e bine.
Nu inteleg diferenta asta. Mai nou toti prefera diesel.... cik consumul e mult mai mic. 2-3 litri nu mi se pare cine stie ce. Imi place la diesel cuplul dar benzinaru are sprintul ala. Benzina e la acelasi pretz acum cu diselul ... deci care e afacerea? poate nu o sa ma crede-ti consumul mediu la mine e 7,3 % mers lejer...daca o forjez ajunge la 10. nu mi se pare asa mult. La diesel e pretul de achizitie mai ridicat.
R3duc: este un topic, din pacate inchis pe tema care o zici tu si cre ca acolo se paote discuta asa ceva.
Apropo mie dintre un consum de 6 forjat si 10 mi se pare o diferentza ce nu se paote neglija.
Eu circul preponderent urban unde scot 5 si ceva, am avut pe mana si mpi ambele motoare si cu greu scoteam sub 10 in oras.
Stiu ca nu e prea bine pt dci sa circule mai mult in oras dar cam la 2-3000 de km fac neaparat un drum in exterior de vre-o 500km sa se curete turbina, injectoare si altele.
...Iar cat priveste pretul motorinei este o magarie care exista numai in Ro - ca sa castige ei bani cu accize de la noi. In toate tarile pretul motorinei este considerabil mai mic decat cel al benzinei.
Dar noi avem baietii destepti......
Nu stiu sigur dar cred ca la poarta radinariei 1l benzina = 20-25000 lei vechi
1L motorina 15-20000 lei vechi
Ca sa vezi cat baga baietii accize si cat castiga.... Pai cum sa renunti la petrol si sa lasi masini electrice si alte tipuri sa circule? Nu conteaza noxe efect de sera etc, sa traiasca ei bine , restul sa moara toti .
Sorry - stiu ca este in afara topicului dar asa este...
ValyR: este un pic off, dar si pe mine ma intriga asta. Am prieteni in germ si i-am intrebat cum e la ei. Tot mereu 10-15 centi motorina sub benzina. A fost si la ei o vreme invers dar s-a reglementat repede, in schimb la noi si-au dat seama "baietii destepti" ca pot scoate mai mult si politica de piatza ii face sa ridice pretul.
La noi la piatza si magazin ce se cere mult e mai scump, nu se mai pune la socoteala faptul ca ce se vinde mai mult tre sa fie mai ieftin. La noi primeaza cererea ff fmare la motorina si atunci o scumpesc.
Felixb: si la mine a inceput sa urce consumul am 6.00 l acum pt drum strict urban. Dar am inceput sa o mai forjez. Cand am mers linistit scoteam ce am spus mai inainte 5.6 - 5.7 acum cred ca ma indrept spre 6.5 - 6.7 cam atat consumam inainte de remapare pe vreme ceva mai rece in oras.
Felix ai uitat sa le zici la oameni ca n-ai motorul stock pe masina.
Traseu : Constanta - Cernavoda - Bucuresti - Predeal - Rasnov dus intors consum 5,7 pe CB.
Constanta - cernavoda in afara 120 in localitate 60.
Cernavoda - bucuresti .. n`am mai rezistat) 140-150 .. k de plictiseala mai scapam picioru pe acceleratie.
Bucuresti - Predeal - Rasnov la fel .. 140 in afara si .. 80 in localitate si in valea prahovei skimbam viteza la 3000 turatii din cauza drumului cu serpentine si dealuri.
Mentionez ca traseul era gol golutz deoarece am facut drumul dus in ziua de paste.
La Intoarcere a 2`a zi de paste deja toti se intorceau acasa. toata valea prahovei am facut`o in 2 ore jumatate mers bara la bara si pana la vreo 60 km de bucuresti unde am calcat`o la 140 pe unde apucam si localitati 80 k sunt camere montate prin zona aia la pasajele de pietoni. Autostrada toata 140-150 si de la Cernavoda pana la Constanta deja numai puteam era f aglomerat si faceam intreceri dupa intreceri cu skimb la 3 mii 3 mii si ceva de turatii.
Pe CB imi arata acelasi consum si la dus si la intors 5,7 %
La stilul in care am mers ... 5,7 % mi se pare super bine ! eu ma asteptam sa sara la 7 ce parere aveti ?
Ah si am uitat sa va zic ca .. la plecare mai aveam 2 linuite la carburant ... am facut plinul de la rompetrol de la iesirea din Constanta si mi`au intrat 47 litri si cand am ajuns acasa am ajuns tot cu 2 liniute de carburant.
Te-ai plimbat ceva Eu cand am "insistat" cu 140+km/h pe autostrada (A2) am avut consum "de oras".
Am refacut consumul in Bucuresti si ajung la aceleasi valori vara, adica 6.5-6.8% cu un MAXIM de 7% - in conditiile in care circul cel mai mult dimineata la 9 si seara la 17:30-18.
Saptamana trecuta am facut un drum Bucuresti(Dr. Taberei) - Calarasi(traversat cu bacul) - Ostrov, dupa care Ostrov - Bulgaria(Silistra) - Ostrov si putin fatait pe acolo dupa care inapoi spre casa Ostrov(traversat cu bacul) - Calarasi - Bucuresti(tot in Dr. Taberei).
Overall au fost 350 km iar consumul mediu a fost 4.3% pe CB(recunosc, la intoarcere am mers destul de incet-in coloana, iar cineva din coloana avea niste probleme si nu putea sa mearga peste 100km/h)
ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment