Salut!Am cautat despre asa ceva si nu am gasit.Daca stie cineva il rog sa ma indrume si acest post sa-l atearga daca nu sa ma lamureasca cineva daca stie.Am schimbat distributia.Intimplator la scurt timp a inceput sa se auda un zgomot ca de rulment fara ungere in zona curea distibutie,fulie alternator,curea accesorii.Zgomotul este de la o piesa ce are o miscare constanta(oricit as accelera ramine costanta tonalitatea zgomotului).Totodata zgomotul apare uneori(nu este permanent).Are cineva idee?
Zgomot De Rulment Fara Ungere
Collapse
X
-
rola intinzatoare de la accesorii. cea care tine intinsa cureaua de la alternator. ori ii bagi vasilina, ori o schimbi.costa 550mii.daca o cumperi,ceri decit rola. la simptomele care le spui, doar rola asta le produce.cea de la distributie se manifesta altfel.
Comment
-
Zgomotul rulmentului uzat de la alternator are o tonalitate constanta si apare la o anumita turatie, un mecanic priceput poate pune un "diagnostic" concret.
Acum am vazut ca ai schimbat distributia de curand, un prieten si-a cumparat un kit de distributie (parca) turcesc si dupa schimbare a facut cam 50 de km si a revenit in service pentru ca avea un zgomot ca de "rasnita" sub capota. Stupoare, rola intinzatoare a curelei de distributie avea toata vaselina iesita pe langa garnitura rulmentului si se invartea destul de greu. O verificare nu strica!Last edited by vasile78; 19 April 2012, 22:58.
Comment
-
Multumesc pentru pareri!Nu stiu ce kit de distributie am.Mecanicul a spus garantat ca distributia nu are nimic(am dus masina de trei ori la el),pompa de apa nu s-a schimbat pentru ca nu avea nimic(masina are doar 31000km),kit accesorii nu s-a schimbat.Daca este de la acea rola de la kit de accesorii cum a spus Meggeo82 pot baga eu vasilina ?Sau trebuie sa dau jos cureaua?Si ca sa va dau un exemplu masina nu a mai facut niciun zgomot de joi 12.04.2012.Deci eu sunt in ceata!
Comment
-
Am inteles, dar si tu trebuie sa intelegi ca simptomele sunt percepute diferit si explicate in functie de individ si in acest fel exista pericolul sa cadem in ridicol, in ceea ce priveste parerile.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
aceleasi simptome le am si eu de cand am schimbat distributia (kit original+pompa de apa)....am 147.000 km si distributia am schimbat-o la 140. Ma dispera zgomotul ala mai ales ca nu apare tot timpul si are aceeasi tonalitate indiferent de turatie.
daca elucidezi misterul te rog sa ne spui si noua
P.S: rajnita mea e din 2007 70cp
Comment
-
Un simptom asemanator am si eu : de pe locul soferului se aude in partea dreapta sub bord un zgomot ca de rulment sa zic desi mai mult s-ar asemana cu un zgomot de ventilator la turatia cea mai mica posibil ; oricum are o tonalitate joasa si constanta.Parca ai auzi un vuiet ..ma rog.Cu capota ridicata e foarte greu sesizabil - din habitaclu se aude mai bine .Distributia e schimbata la 60k acum sunt 80.Enervant e ca nu pot localiza cu adevarat locul din care s-ar auzi, repet parca vine din dreapta cumva de sub borcanul cu lichid.Chiar nu stiu sper sa nu fie pompa de apa care nu s-a schimbat deloc.
Comment
Comment