Intrebare Turbina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intrebare Turbina

la dieselu de 65 cp nu ar trebui sa deschida valva aceea westgate??
    eu am o turbina reconditionata de vreo 6 luni pe masina ... masina trage dar nu aud turbo ala deloc si de curiozitate m-am uitat la ea si accelerata pe loc nu deschide nimic(nu se misca nimic) ...am mai incercat si reglaje la westgate dar nu e nici-o diferenta(nici bine , nici rau)

s-ar putea sa fie blocata acea vana? mentionez ca fum nu prea da ... doar ceva normal

Daca masina trage atunci functioneaza si turbina. Daca nu aveai turbina ajungeai la 100km/h foarte greu. Si ai mare grija cu tija de wastegate ca poti baga prea multa presiune in turbina si sa o suprasoliciti. Sfatul meu e sa o pui pe un tester si sa verifici presiunea din turbina sa nu fie prea mare.

Comment

westgateul se deschide la o anumita presiune , tine capota deschisa si pune pe cineva sa bage talpa

Comment

pai asta e chestia ... am facut-o si nu se misca deloc westgateul

Comment

se misca foarte finut aproape insesizabil......
          Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Comment

Originally posted by sedativ18 View Post
            pai asta e chestia ... am facut-o si nu se misca deloc westgateul
            Aloo!! Ti-e greu sa dai cu manuta de el???? Slabeste-l din cele 2 piulite si trage cu mana de tija (vezi sa pui semn la piulite). Daca reusesti sa misti tija inseamna ca mecanismul ce trebuie sa miste tija e defect; spart;crapat.
            Vezi ca e un furtun ce vine in tulumba aia; este prins bine??
            Tulumba aia face un fel de vacuum care misca surubul ala lung de care este prinsa tija cu cele 2 suruburi.

Comment

daca ai westgate blocat crede ma ca iti dadeai seama , aveai furtune sparte diverse probleme pana la distrugerea turbinei din cauza presiunii

Comment

Furtune sparte cu wastegate blocat nu survin daca nu depasesti 2500-2800ture/min.
                Cu alte cuvinte daca nu o forjeaza poate sa aiba wastegate blocat ca nu se sparge nimic!! Sistemul wastegate functioneaza de la 3000-3500ture/min.
                Si se deschide o clapeta in turbina care face loc suprapresiunii sa iasa direct in evacuare; tocmai pentru a proteja furtune+motor!!

Comment

wastegateul ala se poate bloca si invers,pe deschis,caz in care, turbina nu prea mai face presiune cum trebuie ...
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google