prin iarna un motor nou cel putin la reprezentanta din buzau dci de 65 cp costa undeva la 1500 euro nou . asta ca sa-ti faci o idee .
Schimbare motor 1.5 diesel cu 1.4 benzina....se poate?
Collapse
X
-
Originally posted by marian_sb View Postbuna!am un logan 1.5 dci,220.000km,s-a dat urat de tot la ulei,turbo este ok,nu curge pe la nici un semering si am ajuns la concluzia ca efectiv il arde si il scoate pe evacuare.vreau sa ii schimb motorul cu 1.4 benzina.v-as ruga daca a mai facut cineva asa ceva,iar pe langa motor,cutie,ambreiaj,planetare care ar trebui sa le cumpar...ce modificari mai trebuiesc facute?stie cineva?
Comment
-
Cauta pe net motoare sh, imposibil sa nu gasesti, macar la nivel de informatie, suna si afla pretul.
Cred ca la 700-1000 Euro se gasesc dizaluri in toate mintile.
Mai ales daca presupunem ca injectoare, turbina nu-ti trebuie.
Numai motorul chel.
Un prieten si-a luat 1.5 dci (de pe un clio) cu 500 Euro cu 151000 km rulati, fara injectoare si turbina.
Cu oaresce ajustari pe partea electrica (si la filtru de ulei o mica adaptare, nu stiu exact ce) motorul merge foarte bine, pus pe Logan, vazut cu ochii mei.
Comment
-
Gasesc motoare sh sunt destule pe net,majoritatea spun ca au doar 40.000 km,dar nimeni nu ofera garantie,daca schimbi injectoarele de pe unul pe altul am inteles ca pot aparea probleme,poate in final o vand ca m-am cam saturat de ea,dar totusi ma gandeam sa incerc un tratament pt motor si eventual pana una alta sa bag un ulei 15 w 40....ce parere aveti?
Comment
-
Iti dau si eu un sfat,numa R.A.R-U it ia in jur de 20 d mil pentru modificarea asta in caz ca ai v rea so faci sa il treci pe benzina, parerea mea zic sa iei alt motor de la dezmembrari din doua faci uni bun si iti raman si piese in caz de ceva.
Comment
-
Oricum nui chiar asa imposibil de schimbat cu un benzinar,la dezmembrari cand iei motorul il iei cu tot cu cutie si planetare si tot ce trebuie pe el toata electronica ecu altelnator etc,mai trebuie pompa care oricum e destul de ieftina si un electrician autO.
Motor plus cutie plus planetare plus pompa 500 600e
Instalatia electrica manopera la electrician si la mecanic 200e
Si cu motorul tau planetare pompa inalta joasa turbina injectoare si ce mai ai tu bun pe acolo dezmembrezi si recuperezi destui bani,cu omologatu e mai nasol,eu unu am 3 dci-uri trase maxim, si-au facut banii, cand o sa cada motorul nici nu-mi bat capul sa-l refac ca dupa o sa cada ba pompa de inalta ba turbina ba injectoare, asa ca o sa-l trec pe benzina.
Comment
-
Daca motorul merge brici si tot consuma ulei, foarte posibil sa fie de la garniturile de la supape si nu de la segmenti.
La o adica cu 700-800 Euro gasesti un alt 1.5dci in stare bune buna, turbina nu-ti trebuie, mai scurtezi niste bani).
Nu e varianta buna sa pui 1.4 mpi, trecerea va fi dezamagitoare, mai ales daca pastrezi raportele de dizal, dupa ce ca 1.4 e lesinat, il omori absolut cu totul cu rapoartele de pe dizal.
Comment
-
din cate citesc eu tu vrei sa schimbi un motor care inca nu stii de ce mananca ulei , cum ti-a mai zis si cineva de aici mai intai afla cauza , probabil trebuie sa faci o segmentare sau sa schimbi niste semeringuri in fine si eu cred ca odata desfacut un motor nu mai e la fel dar macar vezi ce are care e problema cu el trage linie la costuri si vezi ce e mai avantajos , intradevar foarte problematice motoarele dci dar eu nu m-as intoarce la motorizarile pe benzina de la logan mai ales 1.4Last edited by edee; 12 August 2012, 12:10.
Comment
-
Originally posted by Octavian View PostDaca motorul merge brici si tot consuma ulei, foarte posibil sa fie de la garniturile de la supape si nu de la segmenti.
La o adica cu 700-800 Euro gasesti un alt 1.5dci in stare bune buna, turbina nu-ti trebuie, mai scurtezi niste bani).
Nu e varianta buna sa pui 1.4 mpi, trecerea va fi dezamagitoare, mai ales daca pastrezi raportele de dizal, dupa ce ca 1.4 e lesinat, il omori absolut cu totul cu rapoartele de pe dizal.Last edited by dantis; 12 August 2012, 15:39.
Comment
Comment