Dar la Effix e aditiv...roz. Cat de bine o face injectoarelor numai cei care baga asa ceva stiu.
Consum mediu al Loganului 1,5 dCi Euro4
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Originally posted by b71gda View Postla 1600 de k pana acum cred ca a fost ok,eu zic ca e buna,daca stie cineva ca nu e buna sa spuna1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Comment
-
Salutare, am revenit din mini-vacanta de sarbatori cu noi date:
Kilometraj: 1100 km
Traseu1: Sibiu - Brasov - Bacau - Tg. Frumos - Hirlau - (acasa la parinti)
Distanta: 440 km;
Consum mediu (CB): 4.4%
Viteza medie (CB): 57 km/h
Ora plecare: 0:00
Obs: Ultimii 20 km au fost facuti cu o viteza medie de aprox 20 km/h in conditii de iarna grea, incat viitoarea sotie a zis: "Vali, unde e drumul !?!", zapada de aprox 40 cm fara urme de alte masini.
Traseu2: Radauti - Suceava - Roman - Bacau - Brasov - Sibiu
Distanta: 545 km
Consum mediu (CB): 4.6%
Viteza medie (CB): 62 km/h
Ora plecare: 9:00
Kilometraj: 3385 km
Motorina: Top Euro Diesel 4 de la Petrom
Comment
-
Efixul e de la Rompetrol.
R: Da! pe timp de iarna masinile consuma ceva mai mult din cauza ca motorul functioneaza in regim de temperaturi scazute (ajunge mai greu la temperatura optima de functionare), consumatori electrici multi (dezaburire, stergatoare, faruri, proiectoare), consumatori mecanici (AC-ul pentru dezumidificare), consumatori indirecti (zapada, polei, gheata elemente ce favorizeaza patinaj) iar daca mergi cu masina distante scurte cu pauze mari de functionare... se aplica prima cauza mentionata.
Comment
-
Originally posted by goriefanel View Postsal.pana sa vina frigul, conform CB 4,7L/100, motorina bagata si de la lukoil, si petrom; pe timp de iarna CB imi arata 5,4L/100, numai motorina aditivata efix de la petrom. Ce vroiam sa va intreb, e normal pe timp mai rece sa consume mai mult????????
Comment
-
Eu am consum de 7,2 - 7.5 % . Mi se pare enorm de mult. Stil de condus batraneste. Nu am AC. Ce poate sa fie? Pentru cei care-s din Bucuresti, traseul e capatul lui 105 (Drumul Taberei) - Bulevardul Expozitiei. (traseu servici) ore plecare de acasa: 7:00 , ore plecare de la servici 17:00.Logan Berlina 1.5 DCi 65 CP - Preferance 26 OCT. 2006 sigpic
Comment
-
22 km dus-intors. Si la dus si la intors fac c-am acceasi perioada de timp, dus 40 min = intors.
Cert e ca dupa revizii am un consum mai mare cu 1 - 1,5 L mai mult la 100 km/h. De ex. inainte aveam consum de 4% la 100 km/h si acum am 5,4-5,5L la 100 km/h 2 persoane si portabagajul full. Inainte de ultima revizie aveam ulei Elf Turbo Diesel 10W40 acu am Elf Evolution SXR 5W40. Numai ca dupa 5500 de km de la revizie nu si-a revenit consumul decat foarte putin.Logan Berlina 1.5 DCi 65 CP - Preferance 26 OCT. 2006 sigpic
Comment
-
sincer nici eu nu stiu care-i treaba cu diferentele astea ENORME intre consumuri ... eu am lejer 7-7.5 (n-am cb si fac prin metoda plin-plin si merg numai prin bucuresti) ... am mers un plin batraneste consumu 7.5 ... alt plin mers "tinereste" consum 7.2-7.3, oricum, putin sub 7.5
ptr mai multe detalii vedeti link-ul din semnatura
Comment
Comment