Un coleg a pus benzina la un van 1.5 dci al firmei si a mers cu el aprox. 30 min. motorul merge ca vechea dacie in doua bujii. Ce ne facem?
Benzina La Dci Din Greseala
Collapse
X
-
Ar trebui scos tot ce e in rezervor, scoasa tubulatura de la rezervor pana la motor si curatata, scoasa pompa de injectie si scursa toata benzina din ea si filtrul de motorina schimbat. Eu as zice sa mergeti in service, ca e o operatiune complicata.
-
Se strica motorul daca faci asa, mai ramane benzina pe circuitul de alimentare.
Comment
-
Hai mai baieti, adica un BMW E60 din 2004 in loc de motorina a bagat omul benzina, a mai mers si pana la Iasi si nu a avut nici pe naiba in afara de fum negru de vreo 2 m in spate si motorul de Renault o fi mai sensibil si nu-si revine daca-i baga motorina! Si bagase omu' si Carrera 100, crezand ca e o motorina foarte buna......
Comment
-
Benzina contine sulf mult si nu face bine injectoarelor si pompei de injectie.
Comment
-
De cand si pana unde benzina are sulf, de cand are benzina parafina in ea? si daca are ce? motorina n-are?
Atentie la exprimare.Last edited by valeriuciprian; 14 May 2008, 03:48.
Comment
-
Si eu stiu 3 patanii de astea . La un Ford Transit , 15 l benzina , restul motorina pana la 80 l , masina are astazi 200000 km si merge mult mai bine decat Ducato cu 110000 km.
Un Volvo Xc 90 , datorita oboselii a facut plinul cu benzina . Dupa 500 m s-a oprit motorul , nu a mai mers . Bineinteles , demontat rezervor , golit , inlocuit nu stiu ce piesa si merge belea in prezent .
La un Fiat Punto diesel alimentat cativa litri de benzina , nici o problema .
Dar la diesel nu este recomandat sa bagi benzina si nici invers . Acelasi lucru te sfatuiesc si eu ca Andrei , sa te duci in service pt mai multa siguranta .B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
@Omega: In primul rand confunzi parafina cu sulful, sunt doua chestii diferite.
Motorina are ~10 ppm sulf si benzina are ~50 ppm.
Comment
-
Cata benzina o bagat ? daca o bagat vreo 10 l , completeaza cu motorina si nu are nimic
un prieten o mers cu un fiat linea nu de mult 200 km cu juma benzina , juma motorina si nu o avut nici pe dracu
numa bineMereu superiori unui sat cu caini si oi
Comment
-
Vad ca postul meu de acum 2 ore n-a aparut vw passat din 2001, bagat plinul de benzina100 in loc de motorina, distrus pompa de injectie, dauna 800 euro. reparatia si timpul pierdut in service: nepretuit. pt restul exista mastercard sau ochii mari la pompaDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment