Ce parere aveti despre motorul de 1.5 dci 85 el are 200N/m iar cel de 1.6 16v are 140 N/m care credeti ca este mai puternic in depasiri si in panta???
motorul de 1.5 dci 85 cp trage mai bine decat 1.6 si 1.6 16v???
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
cu dci depasesti in panta fara sa fortezi mitorul(cred ca merge si cu a 4 a fara sa fie foarte turat),in schimb benzina depasesti la fel de bine ca dci doar ca in ture mai mari.Frana de mana trasa pana in tavan,treapta a-II-a cu pedala in fund.....peste 5000 rpm=DRIFT nu altceva!
-
Originally posted by Razzvan View Post....
Cum sa va faca un dci in panta? ... daca ii dai treapta inferioara ( sa ai 4000 rpm ) il termini. La aspirata trebuie sa retrogradezi .... asta e tot .
danni - faci de ras toti posesorii de 1.6 16v.. mai invata sa mergi cu masina.
Comment
-
Zau ?...
M'am luat cu un dci 85cp ( cu plecare de pe loc de la baza dealului) pe panta de la iesirea din Craiova ( spre Metro ), de la a'2 a incolo deja pierdea rau ... Iar 1.6 16v pe langa Aveo meu e mult mai rapid . Lasa'ma cu sportivitatea unui diesel de 85 cp .
Dieselul are avantaj la consum si'atat!
Comment
-
Era o comparatie ... si am zis ca 1.6 16v e mai rapid decat Aveo care la randul lui e mai rapid ca 1.5 dci 85cp . De'aici rezulta ca 1.6 16v e mai rapid ca 1.5 dci 85 cp ( "tranzitivitatea" se numeste regula asta ). Mai inveti si tu ceva nou .... nu mai fi asa ofensat ( sper ca ai inteles ce'am vrut sa zic ) .
Comment
-
nu sunt ofensat de loc , da eu ziceam ca aici era comparatia intre 1.6 16v si 1.5 dci 85 cai ,nu zicea nimeni nimic de aveo sau de alt fel de masina PS: sper sa nu te superi
sa-mi dau si eu cu parerea : parerea mea ca 1.6 16v , nu de alta da am si eu una si stiu foarte bine cum merge , parerea meaMereu superiori unui sat cu caini si oi
Comment
-
nu stiu daca cel care a deschis topicul se refera strict la depasiri in panta, sau la depasiri (1) si in panta (2) (cu toate ca sigur e vorba de RAMPA, nu de panta); eu unul cred ca in rampa e mai bun diesel-ul, pt ca are cuplu mai mare, e mai bun si cand ai masina incarcata, insa la depasiri nu stiu, nu stiu cum merge 1.6 16v, insa din puterea motorului, tind sa cred ca e mai bun la depasiri ca dieselul... acuma na, faceti depasirile si voi cu atentie!1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Comment
Comment