Cum de nu i-a propus nimeni sa mai deconecteze bateria pentru o noapte? Nu mai e valabila treaba aia cu invatarea parametrilor,stilul de mers al soferului? Poate omul nu a mai incercat sa atinga viteze mari de demult.Umbla mult prin oras,nu-i da talpa si are si calamina la greu...arde-o putin la turatii mari si incearca dupa aia ce ti-au recomandat baietii...e doar o parere.
Masina Puturoasa
Collapse
X
-
Originally posted by o8MeLC View Post@vasile se spune motor de turatie la orice motor pe benzina. era vorba aia ca sportivitatea incepe unde se termina turatia unui diesel.(...) la o masina pe benzina (in special aspirata) trebuie sa te duci pana la puterea maxima pentru a stoarce tot ce poate motorul.
Din slabele cunostinte asociez turatia cu uzura marita...
Comment
-
ECU invata anumiti parametri, insa mult sub performantele obtinute in urma unei remapari.
Cum din urma unei resoftari viteza maxima nu creste cu mult mai mult, nu vad cum ar creste in urma "mersului agitat".
Sau poate sunt eu prost si nu-mi dau seama...
Comment
-
sanderizer ... citeste un pic semnatura mea ,mai precis primul rand .
cand vorbim de motor de turatie eu cam inteleg tot ce treceva de 7500-8000 .
In rest , asa functioneaza orice benzina, face putere in ture mari ,dar aia nu inseamna ca e motor de turatie )
Cezar , ecu invata parametrii pentru mersul decent al masinii .La WOT ( wide open throttle) sau pedala blana in termeni romanesti se merge pe harta de injectie scrisa in calculator .Last edited by Cristi_Xp; 11 February 2011, 16:08.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
-
Originally posted by Cezar View PostECU invata anumiti parametri, insa mult sub performantele obtinute in urma unei remapari.
Cum din urma unei resoftari viteza maxima nu creste cu mult mai mult, nu vad cum ar creste in urma "mersului agitat".
Sau poate sunt eu prost si nu-mi dau seama...
Comment
-
Am facu o comparatie: castigurile obtinute dintr-o resoftare vs castigurile obtinute dintr-o "recalibrare".
In cazul resoftarii se castiga ceva cai putere, iar viteza max nu prea creste.
Si sa nu uitam ca in cazul WOT (cum bine spune Xp-ul), ce calibrari si-a facut ECU = wax.
Asadar, problema este din alta parte, nu din lipsa talipii
PS: da, ai dreptate ca masina ar fi mai fasneata, insa nu asta se discuta aici.
Comment
-
Originally posted by o8MeLC View Post@vasile se spune motor de turatie la orice motor pe benzina..................
La Logan e motor care TREBUIE sa-i dai turatie sa scoti ceva de la el (1.4) , departe de a rezulta de aici ca e un motor de turatie (in particular e petarda).
Alea care au cuplu max la 4000+ rpm si au limitarea undeva la 8000 rpm poti sa spui ca sunt motoare de turatie.
Comment
-
Originally posted by adyxo View PostCe benzina folosesti?Eu iti recomand alto 101,e diferenta mare fata de aia de 95
Comment
-
Originally posted by Octavian___32 View PostHai nu ma innebuni ))
La Logan e motor care TREBUIE sa-i dai turatie sa scoti ceva de la el (1.4) , departe de a rezulta de aici ca e un motor de turatie (in particular e petarda).
Alea care au cuplu max la 4000+ rpm si au limitarea undeva la 8000 rpm poti sa spui ca sunt motoare de turatie.
on topic: eu aseara am mers pe un vant napraznic, daca deschideai usa in camp deschis fara doua maini si sa tragi de sus nu puteai sa o inchizi, si imi era foarte greu sa ajung la 130 in treapta 5. eu zic sa incerce cu a 4 cat mai sus si daca urca peste 150 inseana ca a avut putin ghinion atunci.Last edited by o8MeLC; 13 February 2011, 23:01.
Comment
-
ai grija ce pui in aplicare...inainte de toate asigura-te ca toate sistemele sunt ok (cabluri, contacte, furtune, etansari, etc) apoi gandeste-te ce sa inlocuiesti ca sa mearga mai bine. un test comparativ cu o petarda din reprezentanta (te inscrii la test-drive) poate fi o comparatie buna...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment