Suierat - Zgomot Placute Frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Suierat - Zgomot Placute Frana

Salutare la toata lumea,

De aproximativ 2 zile se aude un zgomot foarte ascutit pe fata la franare. Masina are doar 3500 de km. Mentionez ca masina a stat aproape 10 zile nemiscata in parcare pe ninsorile de la inceputul lunii decembrie.
    Am luat ceva balti, sa fie oare de la sarea de pe sosea sau alte balarii cu care au stropit cei de la salubritate?
    Practic e prima oara cand aud acel zgomot, sa fie motiv de ingrijorare?
    Clar nu se pune problema de uzura placute de frana - masina are doar 3500 km si folosesc destul de mult frana de motor.

Va rugam sfaturi
    multumesc anticipat

Si eu am patit la fel si adisparut de la sine dupa cateva zile. Dar a mea nu a stat nici o zi fara sa fie nemiscata.

PS. eu am ~6500km si la mine a aparut acel fluierat pe la 4000km

Comment

stai linistit probabil ai prins o pietricica si aia suiera

Comment

Din cauza mizeriei chiar si a ruginei.Stai linistit.
        Multa lume, putini oameni...

Comment

Am facut un drum lung de curand, nu s-a mai manifestat acel zgomot la franare, e foarte posibil sa fi fost de la rugina de pe disc acumulata in cele cateva zile in care a stat masina. Practic suiera doar la franari usoare si prelungite - contact slab intre placute si disc, la uzura cred ca face zgomot la franari violente - contact fier pe fier.
          Stiti cumva cum se numesc placutele cu care vine din fabrica (f2, 1,6 16V laureate 2009)? ferodo cumva?

Comment

Si mie mi se mai intampla sa aud acel zgomot ascutit la franare, de obicei apare dimineata la primele cateva frane, apoi dispare. Nu se intampla in fiecare zi, dar de cand a dat zapada parca apare mai des.
            http://images.spritmonitor.de/428841_5.png Logan 1.4 MPI

Comment

Masina mea are 9000 imediat si dupa o spalare am lasat -o in garaj cateva zile.
              La fel facea .
              Dupa mine,
              asta intra in categoria „asa face toate”, era chiar infranata putin.Ceea ce ma deranjeaza e ca la directie se aude un scartait enevant cand virezi mai mult pe loc sau la vieza foarte multa. Am insistat cu spalatu dedesubt si tot nu a disparut zgomulul.

Comment

Originally posted by pitoonu View Post
                .Ceea ce ma deranjeaza e ca la directie se aude un scartait enevant cand virezi mai mult pe loc sau la vieza foarte multa. Am insistat cu spalatu dedesubt si tot nu a disparut zgomulul.
                greseaza capetele de bara
                Forza Steaua

Comment

Originally posted by sergiu_psc View Post
                  Si mie mi se mai intampla sa aud acel zgomot ascutit la franare, de obicei apare dimineata la primele cateva frane, apoi dispare. Nu se intampla in fiecare zi, dar de cand a dat zapada parca apare mai des.
                  Si eu patesc acelasi lucru daca nu o misc 2 sau 3 zile. Am 6100km

Comment

eu am patit ca mi se "lipesc" tamburii dupa spalare chiar si primavara sau vara daca e mai rece.. cred ca rugina isi spune cuvantul..

Comment

Ce e ciudat e ca acel suierat a aparut pe la 4000 de km .. apoi a disparut .. momentan am 10k aprox si nu am mai auzit suieratul placutelor ..

Comment

nu sunt probleme... pot fi multe cauze asa cum iti arata si ceilalati.. mai ales apa mizeria gheata... dupa cateva franari se curata .... suiera mai ales cand franezi asa cum dealtfel spui la franari usoare ...e normal atata timp cat presiunea in cilindrii de franare e mica dealtfel este recomandat pentru a usca sabotii si placutele sa franezi mai dur de cateva ori dupa ce treci printr-o balta sau speli masina pentru uscare bafta toate face asa inclusiv un mertan sau prsche

Comment

"este recomandat pentru a usca sabotii si placutele sa franezi mai dur de cateva ori dupa ce treci printr-o balta".
                          Este recomandat sa franezi usor dupa ce ai mers pe drumuri cu apa, deci franare usoara.

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google