Proiectoare Utile Sau Moft

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• tu confunzi grav utilitatea cu indispensabilitatea unui lucru
    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Da, da! Stiu! Nu sunt utile asa cum nici aerul conditionat nu este util. Adica, vorba aia, se poate trai si fara.

Acest episod se cheama: "vulpea care n-ajunge la struguri, partea a 4-a".
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Oamenule (greseală intenționată), eu cred că oamenii care vorbesc pe forumul ăsta (o parte, nu toți) se cred cu/fără puteri speciale de merg ziua, la prânz, în luna august, la 45 de grade cu proiectoarele aprinse.
        Priviți ce se zice de mult aclamatele și poftitele «cornering lights»:
        Cornering lamps have traditionally been prohibited under international ECE Regulations, though provisions have recently been made to allow them as long as they are only operable when the vehicle is travelling at less than 40 kilometres per hour (about 25 mph)
        Așa că nu au fost interzise degeaba (o perioadă, ce-i drept).

Iar în continuare de luminile de ceață:
        The purpose of this system is to increase the conspicuity of the vehicle, and to display information about the vehicle's presence, position, size, direction of travel, and driver's intentions regarding direction and speed of travel.
        Mai multe detalii, și vreau să citiți ceea ce am subliniat, lucru valabil și pe plaiurile carpatine.
        The respective purposes of front fog lamps and driving lamps are often confused, due in part to the misconception that fog lamps are necessarily selective yellow, while any auxiliary lamp that makes white light is a driving lamp. Automakers and aftermarket parts and accessories suppliers frequently refer interchangeably to "fog lamps" and "driving lamps" (or "fog/driving lamps"). In most countries, weather conditions rarely necessitate the use of fog lamps, and there is no legal requirement for them, so their primary purpose is frequently cosmetic. They are often available as optional extras or only on higher trim levels of many cars. Studies have shown that in North America more people inappropriately use their fog lamps in dry weather than use them properly in poor weather.
        Cred că o mare parte înțelegeți engleza, dar totuși poate folosiți un dicționar, să vedeți adevăratul sens al cuvintelor, acolo și la cine este cazul.
        Și totul vine ca un răspuns la:
        Originally posted by vasile78 View Post
        @brutus1789, oamenii vorbesc pe forumul asta despre masini, nu despre biciclete sau puteri speciale gen "powerpuff girls" de a vedea clar pe timp de ceata. Si eu sunt de acord ca multi o iau grav pe aratura incercand sa-si impodobeasca cotetzul cu instalatia bradului de craciun, dar daca nu vezi utilitatea proiectoarelor corect folosite inseamna ca ai o problema...
        Dar nu numai.

Comment

• @brutus1789, pune si sursa citatului te rog, pareri pe internet sunt cu sutele de mii, vezi ca dumneata ai cam scos fraza din context subliniind ceea ce te-a interesat. Sunt multi care aprind toate luminile masinii doar pentru ca le au, fara alt motiv intemeiat, se intampla sa mergi noaptea dupa un cocalar "greu de depasit 3" care tine lampa de ceata spate aprinsa de-ti prajeste corneea... ei, ala cu adevarat trebuie omorat, nu inseamna ca lumina aia nu e utila cand e ceata, chiar daca se intampla sa fie numai o zi in an.

Comment

• Sursa este Wikipedia, varianta în limba engleză. Am uitat, îmi cer scuze.
            Eu nu am zis că lampa de ceață (doar ca să fie clar, aia din spate, de culoare roșie) nu este utilă. Ba din contră, mulțumesc cerului atunci când, în condiții scăzute de vizibilitate zăresc unul în fața mea cu ea aprinsă.
            Dar proiectoarele de ceață (alea din față) sunt relativ un moft, pentru că, așa cum zice și pe Wikipedia, nu există reglementări clare în privința lor și de multe ori au rol doar estetic.
            Și din proprie experiență îți spun că pe ceață, în 80-85% din cazuri, primul lucru zărit la mașinile care îmi veneau din față au fost farurile și nu proiectoarele.

Comment

• pe mine ma interesa daca sunt utile cu adevarat.adica nici directia asistata nu o vad ca utila din moment ce o folosesti de cateva ori pe zi.bine aqm nu spun ca este inutila.asa ceva vroiam sa aflu si despre proiectoare.adica daca fac putina lumina si in cazul in care nu aveam proiectoare mergeam cu 30 km/h si cu proiectoare merg cu 35 km/h este clar raspunsul

Comment

• Pe wikipedia poate edita oricine din cate stiu,asa ca ma abtin
                sigpic
                "BRABUS" STYLE

Comment

• Salutare. Astazi mi-am montat proiectoare pe versiunea Ambiance facelift din 2009, nu am avut nevoie decit de setul de priectoare, suportii, ornamente si maneta cu comanda pentru proiectoare, in rest totul era montat din fabrica.Mult succes pentru cei care vor sa faca aceasta operatiune.

Comment

• Originally posted by brutus1789 View Post
                    Din slabele mele conoștiințe, proiectoarele sunt în principal ca să te facă vizibil în condiții reduse de vizibilitate. În astfel de condiții prefer să fiu văzut și să-i văd pe ceilalți berbeci din trafic.

Denis, ai dreptate. Poți conduce foarte bine și cu și fără. În altă ordine de idei - cred că nu ar fi rău să îți schimbi locul de muncă sau colegii .

Ori chiar nu știi a scrie...ori faci asta intenționat. Să vezi orbeală cu poziții aprinse. Nasol.

Eu simt lipsa materiei cenușii din cutia craniană. Atunci când ninge, este ceață sau ploaie torențială, folosești fază lungă doar dacă ai fost rezufat de programul e recrutare «Jihad» al Al-Quaeda și chiar ții morțiș să le demonstrezi că s-au înșelat în privința ta.

Zi PUNCT! cu limba scoasă și eu îți cred afirmația.

Să știi că eu vă vad, și doar dacă aveți fază scurtă aprinsă pe timp de zi. Nu e nevoie să vă chinuiți.

Eheee....cu așa oameni ar fi România mai frumoasă. Bravo!

La tine, chiar am rămas fără cuvinte.

Tie nu îți mai ajunge (sau funcționează) semnalizarea? La ce folos? Nu vrei un sticker cu «Cocalar 101%»?

Foarte amuzant acest topic.
                    Lăsând gluma, eu nu prea văd rostul proiectoarelor. Doar lampa de ceață din spate este extrem de utilă în condiții reduse de vizibilitate. În față, am farurile și faza scurtă.
                    PUNCT!

Deci ai reusit sa jignesti cativa oameni odata. Si inca n-ai luat BAN.
                    Nu vezi rostul proiectoarelor si probabil ca nici nu ai proiectoare.

Cand vizibilitatea e redusa, proiectoarele sunt foarte utile.

Tot asa, pe drumuri comunale pustii, le poti folosi pentru a a vedea mai bine marginea santului, sa eviti a lovi ceva, ca stii vorba, la ţară nu e ca la oras.

Nu mai spune tot ce-ti trece prin cap, fara a trece prin filtrul inteligentei cuvintele, ca dauneaza.

PS: apreciem parerile (NU DE PE WIKIPEDIA frate, ci alea personale), nu si jignirile.
                    Last edited by mr.K; 20 March 2012, 14:44.

Comment

• Frate K, eu nu am intenționat să jignesc pe nimeni. S-a vrut mai mult un pamflet.
                      Am condus, conduc și sper că voi mai conduce multe tipuri de automobile (în ciuda vârstei mele destul de mici, am fost șoferul personal al unor oameni de afaceri importanți, avocați de succes sau ambasadori), pe toate tipurile de vreme, iar la la automobilele mele am proiectoare, dar DOAR pentru că așa au venit echipate, cel mai important aspect pentru vizibilitate fiind acel stop/lampă de ceață plasată în spatele autoturismului. Pe timp de ceață le aprind și pe cele din față, dar doar că sunt «obligat» ca să le am și pe astea, în ordine pentru a le aprinde și pe cel/cele din spate.

În ceea ce privește proiectoarele de ceață (din față), nu există reglementări clare, așa că, constructorul este liber să pună cam ce vrea. Iar la cele amplasate in spatele autoturismului singurele reglementări spun că: lumina trebuie să fie de culoare roșie și este recomandat ca să foe un singur bec de ceață amplasat fie pe centru autovehiculului, fie pe partea stângă (în cazul tărilor cu circulația pe partea dreaptă a drumului).
                      Be safe!!

Comment

• omul intreba daca sunt utile nu voiA BASCALIE daa sunt utile in anumite situatii dar te descurci si fara ele daca esti prudent

Comment

• eu la multi le-as da voie sa isi comanda masini cu proiectoare doar daca trec un test de iq si de buna crestere, altfel vezi multi cu ceata-n creier, care ziua, pe senin, in amiaza mare, merg cu proiectoarele aprinse. sau noaptea, bezna, fara faruri, doar cu proiectoarele. retardatii trebuie tratati, nu sa le dai masina si drept de a conduce pe drumuri publice. iar nesimtitii trebuie arsi la buzunar pana se civilizeaza cat de cat.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by Seba View Post
                            eu la multi le-as da voie sa isi comanda masini cu proiectoare doar daca trec un test de iq si de buna crestere, altfel vezi multi cu ceata-n creier, care ziua, pe senin, in amiaza mare, merg cu proiectoarele aprinse. sau noaptea, bezna, fara faruri, doar cu proiectoarele. retardatii trebuie tratati, nu sa le dai masina si drept de a conduce pe drumuri publice. iar nesimtitii trebuie arsi la buzunar pana se civilizeaza cat de cat.
                            corect. dar sa.i vezi in bucuresti seara/noaptea cum merg cu luminile stinse, nici macar pozitii

eu consider utile proiectoarele, fiind plasate mai jos, "taie" ceata si te ajuta sa vezi marginea drumului, si marcajul care separa sensurile de mers
                            Last edited by geo_ultras; 20 March 2012, 23:18.

Comment

• mai sunt specimene din astea si in afara orasului, sa-i vezi noaptea

Comment

• @user2000, aia sunt iesiti la furat, pentru ei lumina dauneaza.
                                Oricum thread-ul a fost bascalie inca de la inceput, daca ajungi sa-ti pui intrebarea asta inseamna ca nu-ti trebuie permis, ci abonament la autobuz. Pana la urma totul tine de posibilitati, traiesc oameni fara maini sau fara vedere dar fara proiectoare.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google