Originally posted by 30_VLD
View Post
Benzina + Amestec
Collapse
X
-
LOGAN--> <--TOYOTA
-
-
@einstein1984 - nu stiu daca aia sunt "experti" de pe primul site din cautarea ta, da' tu ai vazut ce raspund? Ma repet, la procentajul pe care il am eu, nu cred ca are ce sa pateasca, iar daca ei mi-au recomandat folosirea acelei benzine in acel mod, chiar daca la ei "cotizez ca la ei acasa", tind sa cred ca exista si exceptii de la regula.
@dan.gutu - Am incercat sa minimalizez pierderile in ceea ce priveste benzina respectiva. Vecinul meu, cu 1.4 o foloseste in amestec cu benzina "fresh" de vreo 10 zile, nu a observat nimic dubios , inca. Poate putin fum...
Comment
-
Toate astea pentru un ~800 lei cat valoreaza benzina aia, 130 de litri, chiar crezi ca merita riscul de a strica masina si de a plati o reparatie mult mai costisitoare ?
Daca tot vrei sa o folosesti pune cat mai putina la un plin, un 5-7 litri la 30 ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
ON: Deja am aproape 300 km parcursi si cu benzina respectiva intr-o doza mica in rezervor. Desi cu inima cat un purice, sper sa nu se intample nimic. (stimate domn 827sam , eu poate nu imi permit sa spun ca 800 ron e o nimica toata, sau ca 130 litri de benzina sunt de aruncat).
Sa-mi fie cu iertarea parerea impertinenta, da' daca as fi stat sa ascult eu de "cartile de utilizare" , si acum mergeam cu bicicleta ca sa nu poluez natura.
Nu toata lumea isi permite sa isi traiasca viata dupa carti, altii mai au si alte necesitati etc.
Desi sunt relativ tanar, in copilarie aveam motoare (mobra,hoinar, minsk - lista poate continua) , care zaceau de-a dreptul cu benzina (amestecata desigur cu ulei 2t) in rezervor si culmea, dupa luni de zile ,poate chiar ani in cazul unora, puneam doar bujia sus si le dadeam pedala.
Nu contest respectarea instructiunilor, au si alea scopul lor, dar nu putem fi asa stricti.
Comment
-
L3on_rgby n-ai somn . Eu o folosesc in procentaj de vreo 30% din cantitatea totala din rezervor.
Daca in masina nu o pot folosi, sa o tin pana la anu' "expira", sa imi dea alte sugestii ca sa recuperez gaura din buget, pt mine 800 ron sunt bani. Cum a spus si vitriol, o sa revin cu o postare dupa perioada asta, deocamdata merge asa. Si suntem 3 masini acum care o folosim asa.
Comment
-
Originally posted by 30_VLD View PostON: Deja am aproape 300 km parcursi si cu benzina respectiva intr-o doza mica in rezervor. Desi cu inima cat un purice, sper sa nu se intample nimic. (stimate domn 827sam , eu poate nu imi permit sa spun ca 800 ron e o nimica toata, sau ca 130 litri de benzina sunt de aruncat).
Sa-mi fie cu iertarea parerea impertinenta, da' daca as fi stat sa ascult eu de "cartile de utilizare" , si acum mergeam cu bicicleta ca sa nu poluez natura.
Nu toata lumea isi permite sa isi traiasca viata dupa carti, altii mai au si alte necesitati etc.
Desi sunt relativ tanar, in copilarie aveam motoare (mobra,hoinar, minsk - lista poate continua) , care zaceau de-a dreptul cu benzina (amestecata desigur cu ulei 2t) in rezervor si culmea, dupa luni de zile ,poate chiar ani in cazul unora, puneam doar bujia sus si le dadeam pedala.
Nu contest respectarea instructiunilor, au si alea scopul lor, dar nu putem fi asa stricti.
De ce ai mai postat aici daca aveai deja raspunsurile, daca stii bine ca nu e o problema?
Ti-au spus colegii mai sus problema cu infundarea catalizatorului, scoate-l.
In raport cu ce inseamna o masina ca intretinere si functionare, da, 800 lei e "o nimica toata", mai ales cand vine vorba de niste riscuri.
E problema ta daca strici sau nu masina, daca dauneaza ori nu, te intreb din nou, daca nu erai pregatit sa asculti sfaturi sau pareri de ce ai mai postat?
"golanul meu a mers vreo 20km doar cu benzina cu ulei 2T si nu a tusit deloc. In rest a mai mers cu benzina combinata cu amestec si inca nu are nici pe dracu"
Razvy, ai mers 20 de km, nu 2.000 km cum ar vrea sa mearga domnul coleg.Last edited by Niki; 26 February 2014, 19:56.Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Motorul nu are nimic,din contra se lubrifiaza pistoanele.Uleiul ala chiar si in cantitate mica,se arde prin compresie si rezulta emisii care nu sunt compatibile cu catalizatorul de benzina.Efectul se vede in timp.Sfatul meu este ca,intre doua alimentari cu benzina in amestec, sa se foloseasca benzina curata si forjata putin masina,sa se arda acele depuneri din catalizator.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
Comment