Indicatia Consumului Eronata?????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by constantinp View Post
    este posibil sa fie defect daca nu arata? si eu m-am gandit ca ar trebuie sa imi arate macar o liniuta

Ar trebui sa bagi o cantinate mai mare sau egala cu 10 l pentru a putea indica CB, dupa ce in prealabil martorul de lipsa benzina era aprins.

Comment

ieri am si alaltaieri am facut un circuit pe la manastirile din moldova...la intoarcere...fac plinu la lukoil (normal fara sa o "indes") si datorita camerelor fixe...merg cu 60-70 Tr 4 (destui de multi km).Am resetat computerul la pompa(TOATE)...can am plecat imi arata...8-9 consum mediu....mai merg eu Km buni cu regimul de mai sus ...si la un moment dat trag cu ochiul la consum...sa inebunesc...5.1-5.2 ies din potiunea cu satele ...ma fugaresc cu un nesimtit care ma sicana cu XC90 (isi batea joc de mine)...in fine speculez o stangacie dea lui si-l depasesc ii dau 160 si merg...merg iar ma uit la consum ma asteptam sa vad un 9 cel putin ...de unde 5.5....eu zic ca s-a intaplat ceva...o eroare ceva ca altfel nu se poate.....s-a mai intamplat cuiva? chestia asta ce v-am povestit eu s-a intamplat pe o distanta de vreo suta si ceva de km(120)
      ce poate sa fie?

Plus ca ma uit la liniutele de la carburant si sunt toate...si in 120 km trebuia sa scada macar una....sau o sa cada toate odata?
      Last edited by SSO; 16 February 2009, 16:09. Reason: modificari
      http://forum-lines.ru/rez/ab95552.gif
      жалюзи плиссе

Comment

e clar ca e o eroare a cb...
        sigpic

Comment

Pai n-ai mers 120 de km cu 160 km\h banuiesc, nu? dar daca ai mers apoi constant cu 80-100 km\h in treapta a 5-a ar putea rezulta un consum de 5,5l \100km.

Comment

La mine de exemplu imi indica pe mers pe gpl ,mai mic decat merul pe benzina...la gpl nu sare de 7,5 pe cand daca sunt pe benzina arata si 11....mai ales daca dupa ce bag benzina si resetez computerul..
            AG-73-BAR garib1973@yahoo.com

Comment

Salut, eu am calculat consumul mediu in felul urmator,nu stiu cat de bine am facut sau cat de corect ii ma rog. mam uitat la cat litri am consumat(in CB) cati km am facut (tot in CB) si am imparit litri la km si am inmultit cu 100 si mi-a dat fix media care zice si CB. deci eu zic ca arata foarte bine media si si liniutele arata foarte bine litri pentru ca verific cu "meniul ascuns"

Comment

Aceiasi metoda o aplic si eu , ca sa-mi verific cat de bine imi indica CB-ul. Dar nici asa nu prea ma satisface. De exemplu : in momentul cand mi se aprinde beculetul de la combustibil, fac o diagnoza sa aflu cati litri de motorina mai am in rezervor {de obicei 7 L}, si imediat alimentez cu 10 L . In mod normal la o reexaminare dupa alimentare ar trebui sa-mi indice 17 L , nu-i asa ? Dar imi arata 23 L . In schimb daca ma iau dupa indicatia consumului mediu din CB , avand in vedere cati Km parcurg , imi iese socoteala .
                Am sa mai studiez problema si la alti colegi , eventual cei care au diesel, poate conteaza.
                Mentionez ca nu am PH2 , iar daca am postat gresit , imi cer scuze.
                , sunt cu ochii pe voi !
                :thumbsup:

Comment

Originally posted by SSO View Post
                  ...si la un moment dat trag cu ochiul la consum... 5.1-5.2 ies din potiunea cu satele ...ma fugaresc cu un nesimtit care ma sicana [...] si-l depasesc ii dau 160 si merg... ma uit la consum [...] 5.5....eu zic ca s-a intaplat ceva...o eroare ceva ca altfel nu se poate
                  Nu vad de ce ar fi o eroare. Tu ai Ph2 ca si mine, deci nu avem consum instant. Consumul afisat de CB este consumul mediu realizat de la ultima resetare. Astfel, daca majoritatea km parcursi au fost la viteze care favorizeaza un consum redus este normal ca "reprizele" in care consumul ar fi trebuit sa creasca substantial (si creste) nu pot afecta consumul mediu general intr-o prea mare masura.
                  sigpic

Comment

Originally posted by Renault View Post
                    mam uitat la cat litri am consumat(in CB) cati km am facut (tot in CB) si am imparit litri la km si am inmultit cu 100 si mi-a dat fix media care zice si CB.
                    Pai si el la fel face pentru a calcula. Daca e sa fie eroare, apare la toti parametrii, nu la fiecare.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

va salut cu respect ! si eu am un laureat ph2 si imi arata si mie consumul aiurea . am mers cca 15 km cu o viteza cat de cat constanta , turatia motorului nu a depasit 2500rpm iar cand am ajuns la destinatie imi arata un consum de 6,1/100 , am vrut sa-i arat la un prieten si cand colo imi arata 21 l/100 ..........junghiuri

Comment

SALUT.
                        Imi spuneti si mie cum accesez acel meniu ascuns despre care tot vorbiti!
                        multumesc

Comment

Ti apasat butonul de reset al computerului de bord in timp ce pui contactul, apoi intra in acel meniu si apesi de mai multe ori tot pe acel buton ca sa iti arate cati litri de combustibil mai ai.

Comment

Originally posted by MS1.6>16V View Post
                            Ti apasat butonul de reset al computerului de bord in timp ce pui contactul, apoi intra in acel meniu si apesi de mai multe ori tot pe acel buton ca sa iti arate cati litri de combustibil mai ai.
                            Am o rugaminte - imi poate spune spune cineva cum fac sa aflu dc nu mai merge km, si celelate indicatoare - consum, benzina disponibila etc? mi-am schimba cd- playerul recent, si de atunci nu mai functioneaza

Comment

E posibil sa se fi ars siguranta.
                              Ai verificat siguranta?
                              Un Logan----YNG-----
                              Numai bine.

Comment

consum bizar

Fratilor cred ca CB-ul e varza.
                                Sa va explic. La un drum de 600 km imi arata consum mediu intre 5,5-5,7 iar la litri consumati 18, adica 3 litri. Parerea mea e ca asa ceva nu se poate. O fi CB-ul stricat??? Poate ma ajutati cu un sfat sau o idee. Bafta pe soselele tarii!
                                From all the things i`ve lost i miss my mind the most

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google