Cred ca problemele sunt doua: 1. Nu inteleg exact ce ti se blocheaza tie la 1000 km (din ce spui tu se pot intelege multe). Cati km ai cu masina (cat arata bordul dimineata cand pui contactul prima data?) 2. Modul tau de calcul e problema: tu imparti km facuti la consum (e normal sa dea cu virgula). Consumul il calculezi cu regula de trei simpla: litri consumati x 100 / kilometri facuti = consumul la 100 km. Refa calculele si sa vezi ca seamana cu ce-ti da CB-ul.
Indicatia Consumului Eronata?????
Collapse
X
-
Originally posted by BeciAcustic View PostBun.... am revenit cu informatii.
..............
3- consumul nu prea da la calcul. am facut acum 2 zile un calcul: 994,0 km parcursi, 91,3L consumati iar consumul pe CB imi arata 9,1L/100km. Daca impart cei 994km la 91,3L consumati imi da 10,8L/100km. Unde este problema?
Azi am facut acelas calcul dar la 1000km si 92L consumati. Pe CB imi arata consum 9.2L/100km ceea ce ar parea normal dar la impartire imi da 10,8L/100km.....Care este problema?
=> 91.3 L : 994 KM = 9.18 L %
Scuze
P.S. Acum am vazut postul colegului de mai sus care i-a spus acelasi lucru, daca e problema se poate sterge postul meu.Last edited by Eu4yas; 12 June 2009, 09:39.9! 9! 9!sigpic
Comment
-
Da....aveti dreptate.... nu stiu de ce am facut eu asa ca doar am avut dacie si tot asa faceam....am avut un moment de "blond". Cand pun contactul am km general... 4800km... Iar CB... ultimii km care ii afiseaza la 1000 se blocehaza.... iar jurnalul de bord, al doilea dupa cel general se reseteaza si o ia de la 0....Intalniri Logan Club Constanta:
In Fiecare duminica la ora 18 la OMV-varianta vis-a-vis de DONA Seat
Ptr detalii : 0723.955.045
Comment
-
Eu am facut cu 1.6 16V cam 150 km iar media este de 7%. Am mers mai mult exterior, drum intins dar vreo 50 km sunt in oras si cu ac oprit 95% din timp, e prea puternic. Dar trage bine, si vreau sa-i fac rodajul, primii 1000 km exterior, apoi forja si oras. Media ma astept pe la 8%, asa are un prieten cu 1.6mpi, dar are 2 ani masina. Face banii, desi e scumpa rau.
Comment
-
Revin cu informatii despre consumul aratat de CB.Am 6051 de km facuti in 2 luni si jumatate.La ultimul drum am facut calculul la consum in felul urmator :am facut plinul , am facut un drum dus intors de 115 km si am alimentat a doua zi de la aceeasi pompa pina la plin. Am alimentat 7.8 litri.Dupa calulul meu- 7.8 litri impartit la 115 inmultit cu 100 mi=a iesit un consum de 6.78 %.CB imi arata consum mediu de 6.7 deci foarte aproape de realitate.
Comment
-
eu am un 1.4 si de curand am facut o proba sa vad treaba cu consumul la cb, 1000 si ceva de km galati-oituz-tranfagarasn si retur,l-am resetat la plecare iar la intoarcere aveam un consum de 6.2 tinand cont ca am fost 5 pers in masina si portbagajul plin.eu zic la consumul aratat a fost real pt ca am calculat si benzina consumata.in concluzie e ok.depinde cand il resetezi si ce fel mergi imediat dupa aceea cu masina.
Comment
-
Originally posted by beciacustic View Postbun.... Am revenit cu informatii.
Deci:
1- jurnalul de kilometrii dupa cum am spus se reseteaza la 1000km... O ia purt si simplu de la 0
2- cb la 1000km ramane blocat....am atins 1000km apoi am mai facut ~1-2km si tot 1000km imi arata.... A trbuit sa il resetez eu ....nu se reseteaza singur.
3- consumul nu prea da la calcul. Am facut acum 2 zile un calcul: 994,0 km parcursi, 91,3l consumati iar consumul pe cb imi arata 9,1l/100km. Daca impart cei 994km la 91,3l consumati imi da 10,8l/100km. Unde este problema?
Azi am facut acelas calcul dar la 1000km si 92l consumati. Pe cb imi arata consum 9.2l/100km ceea ce ar parea normal dar la impartire imi da 10,8l/100km.....care este problema?
-ca sa vezi consumul exact imparti numarul de litrii la numarul de km
sigpic
Comment
-
in primii km consuma in oras 9 calculati (cata distanta parcurgeam cu o anumita cantitate de combustibil alimentata.. regula de trei simpla ) pe comp imi afisa 11,acum la 13mi si ceva de km iarasi calculat consumul se afla pe undeva la 7.8 - 8 in functie de tipul petrecut de prietena mea la volan. pe comp imi afisaza tot acel 11 ...oricum niciodata nu il iau in seama.Ca o inf in plus cu un plin nu am coborat sub 500 km cu precizarea ca am mers urban si extraurban.
Comment
-
E relativ totul...consumul aratat (imediat dupa resetarea CB-ului) conteaza de viteza cu care mergi,de treapta in care esti...Eu am reusit cel mai mic consum in treapta a 4-a cu 50km/h.In a 5-a nam testat.(oricum am numa 2500km facuti...sper sa mai scada consumu cand se mai lasa motoru)
Comment
-
Se lasa stai linistit.....asa eram si eu cand masina era in rodaj, consuma destul de mult, acum e mult mai bine iar luna care vine fac revizia si ma astept sa mai scada putin....Intalniri Logan Club Constanta:
In Fiecare duminica la ora 18 la OMV-varianta vis-a-vis de DONA Seat
Ptr detalii : 0723.955.045
Comment
Comment