Viteza Maxima 160km/h, 1.6mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Viteza Maxima 160km/h, 1.6mpi

De ceva timp, 2-3 luni, am impresionantul top speed de 160km/h, am incercat de mai multe ori, ultima oara pe autostrada soarelui duminica seara, ultima incercare fiind cu a 3-a pana la 120, a 4-a cam 145-150, si a 5-a s-a blocat la 160.
    Cam de fiecare data am incercat si cu dat in gura, dar si lejer, lafel, am incercat mai multe variante de combustibil, benzina 95, nu s-a schimbat cu nimic situatia.
    Am 56-57 mii km, am schimbat uleiul la 50mii, mereu din 10 in 10, bujii schimbate la 30mii (cum specifica in carte), distributia la 50mii (condus mai agresiv, am considerat ca ar fi bine) si tot odata cureaua de utilitati.
    La fiecare revizie am schimbat ce a cerut producatorul...

Eu nu am nici cea mai vaga idee de ce se intampla asta, anu trecut mergeam pe la bulgari cu 190km/h pe autostrada, vara la noi cu masina full 180km/h...
    si cam de atunci nu a mai prins viteza, limita coborand usor si treptat (180...170-160) eu dadeam vina pe distributie.

Are cineva idee de ce ? Merci

Ai incercat cu un GPS sa vezi ce viteza indica si el?
    Anvelopele sunt schimbate? Ce cote au?
    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Pffff ... ireal ce se aude aici . Incearca cu GPS poate iti indica bordul gresit (cam dupa 30k km am inteles ca se decalibreaza si urca mai greu din cauza ca masinile nu prea circula preponderent cu aceste viteze) . Sigur tre` sa ajungi la 180 pe benzina orice fel . Incearca cu Premium 99+ Petrom . Pana acum ce benzine ai folosit . Daca-mi spui ca EFIX atunci stim de ce (asta e cauza) daca nu ceva nu functioneaza cum trebuie.
      1.6 MPi Icy White

Comment

nu am incercat cu gps, dar duminica faceam o mica cursca cu un prieten, si mi-a confirmat ca m-am blocat la 160km/h.
        anvelopele sunt de iarna, respectiv yokohama w.drive 195/65/15, sa zicem ca ar trebuii sa scada din viteza, 2-3km/h din cauza anvelopelor.
        Folosesc petrom, petromv, omv si lukoil. daca cu benzina de 95 nu merge, inseamna ca nu o sa mai mearga niciodata, eu nu alimentez decat cu cea mai ieftina, adica 95-ul. Oricum nu cred ca ar face diferenta, desii acum vreo 2 saptamani imi aduc aminte ca am bagat omv100 din greseala, si nu s-a schimbat mersul masinii, tragea lafel, mergea lafel, dar nu am avut unde sa vad daca prinde mai multa viteza.

Este clar o problema tehnica, ceva s-a uzat, stricat, nu mai functioneaza in parametrii, si este evidenta ca s-a stricat in timp.

Comment

Mai am o intrebare "stupida"...ai libera pedala de acceleratie? Ai cursa completa a ei, adica sa nu fie covoras ori altceva pe acolo?
          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Vezi geometria rotilor.

Comment

Originally posted by 77sky View Post
              Mai am o intrebare "stupida"...ai libera pedala de acceleratie? Ai cursa completa a ei, adica sa nu fie covoras ori altceva pe acolo?
              nu e stupida, se mai intampla....

Comment

Originally posted by tomu View Post
                .............................................

Este clar o problema tehnica, ceva s-a uzat, stricat, nu mai functioneaza in parametrii, si este evidenta ca s-a stricat in timp.
                Ti-ai facut vreo remapare ceva...?

Comment

In primul rand e de la anvelopele de iarna, opun o rezistenta la rulare mai mare. Sunt montate cu sensul de rotatie corect?

In al doilea rand, incearca sa schimbi filtrul de aer si incearca o testare de injectoare.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

pune rotile de vara (recomandat 185/65/15) sau echivalentul!! gumele care le ai pe masina sunt mai late, mai mari si de iarna. stai linistit, masina nu are nimic. se recomanda ca anvelopele de iarna sa fie mai inguste, nicidecum mai late. ce ai tu nu te prea ajuta iarna(aluneca mai tare ca un cauciuc mai ingust binenteles tot de iarna), mai creste consumul, nu mai demareaza asa bine, viteza indicata de tahometrul de bord e mai mica logic si viteza maxima scade.
                    Last edited by raduSB; 16 March 2009, 16:36.

Comment

da tomu-le, incearca sa pui rotile de vara, geometrie, presiune roti, filtur de aer nou, si in primul rand incearca sa cureti injectoarele sau ce-l putin sa bagi o solutie de curatat injectoare sa-mi mai arda din impuritatile care s-au depus pe tot traseul si chiar si pe injectoare. Respect ! ! !
                      sigpic
                      The MVP

Comment

- nu au nici o treaba anvelopele...sunt 195, fata de 185 cele stock, asta inseamna 1cm mai mai late! sa zicem ca ar afecta si anvelopele...dar nu asa drastic.
                        - montajul si echilibratul a fost facut la autosoft, sunt puse cu sensul de rotatie corect, si nu tremura deloc la absolut nici o viteza, deci exclus echilibrat-ul...si umflate cu azot.
                        - filtrul de aer a fost schimbat la 50mii km, are 7000mii km, si e curat, l-am verificat !
                        - remapare urmeaza sa fac, si un filtru sport, dar dupa ce se rezolva problema.
                        - ar fi o varianta cu injectoarele...

1. Daca cureaua de distributie nu este pusa cum trebuie, masina nu mai trage in a 5-a ?
                        2. Ar putea fi un uzaj prematur al ambreajului din cauza stilului de condus ? ( Daca da, asta ar insemna sa nu mai traga in a 5-a ? Azi am facut un control, si tot 90km/h prinde cu a 2-a ! )

Cel mai mult tind sa banui spre astea 2 ...

Sunt bune de ceva solutiile pentru injectoare?

Comment

1. Nu are legatura cu viteza maxima.
                          2. In conditiile in care nu oscileaza turatia motorului in deplasare cu viteza constanta si nu simti ca patineaza, n-ai de ce sa-ti faci griji.

Referitor la solutii: Da si nu. Cateodata fac bine, cateodata fac rau. Ramane la decizia ta. Eu unul as pune testerul pe masina sa observ valorile injectoarelor in timpul mersului. Daca rezultatele ar fi satisfacatoare, as verifica pompa de benzina (filtru, presiune) si as curata injectoarele in prima instanta.

Comment

Eu zic ca e din cauza la anvelope.
                            sigpic

Comment

Schimba anvelopele prima data,daca nu se remediaza bag-o pe tester si acolo se decide ce trebuie sa-i faci pt.a remedia "problema".
                              Numai bine.
                              Un Logan----YNG-----
                              Numai bine.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google