Probleme Placute Ecologice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme Placute Ecologice

salut. mentionez ca problema mea nu este la un logan dar la orice tip de masina poate aparea acest inconvenient. pe scurt : am montat pe masina mea (ford transit din 1985) un set de placute ecologice marca FERODO si la franari usoare face un scartait de te scoate din sarite. acest scartait nu este provocat de subansamblele circuitului de frana ci din contactul placutelor cu discurile. pentru cei care locuiesc in bucuresti, pe vremuri DAF-urile de la ratb erau echipate cu asa ceva si faceau un vacarm infernal in momentul in care se opreau in statie. a mai patiti cineva asa ceva si a rezolvat problema? daca da, cum ati facut? multumesc anticipat.

p.s: mai era un thread despre scartaituri la franare dar respectivul care la deschis nu a dat destule detalii si la el parca era un scartait minor pe la pedala.
    vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

ferode racing scartaie un pic, dar nu sa te scoata din sarite. si nu tot timpul, doar cand e frana rece sau cand placutele noi si-si fac un pic de uzura. alea ecologice nu stiu ce au de scartaie. mai mult ca sigur insa, materialul e de vina.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Placutele ecologice, mai ales cele ieftine, contin mult metal in compozitia lor...la contactul placutei cu discul, apare acel scartait. Incearca sa vezi o placuta de frana ecologica si ai sa observi pilitura metalica in material
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

stiti vreo alta solutie pentru a scapa de scartait in afara de inlocuirea lor?

Comment

Da-i cu vaselina ))....glumesc...alta solutie nu exista, decat inlocuirea lor

Comment

asa zicea si taicamiu sa le dau cu vasilica )))

Comment

da-le cu vaselina. si dupa aia scoti piciorul pe usa sa opresti. lasa-le asa zici si tu ca mergi cu trenu, si cand pui frana de aia scârţâie
              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Nu numai placutele ecologice de la Ferodo fac asa, ci si de la celelalte marci. Sunt fabricate dintr-o multitudine de materiale metalice si au o textura destul de aspra, de aia apare zgomotul respectiv.
                Cel mai nou proiect auto din România!
                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by darksid3 View Post
                  Placutele ecologice, mai ales cele ieftine, contin mult metal in compozitia lor...la contactul placutei cu discul, apare acel scartait. Incearca sa vezi o placuta de frana ecologica si ai sa observi pilitura metalica in material
                  Nu stiu daca de la metalul continut in ferodou scartaie, la alea ale mele (alea ''originale'') sunt pline de metal, deci nu glumesc, au foarte mult metal, muulte bucati de 4-5 mm2, deci bucati mari.
                  La cele originale am vazut ca are metal, dar de granulatie foarte foarte mica si mai dese.

Comment

Eu stiam ca d-aia scartaie placutele ecologice si ieftine "de origine"...metalele alea pe care le contine in textura, adica metale "moi" scartaie la contactul cu suprafata discului

Comment

Deci la mine cu astea nu ''de origine'' ci ''originale'' renault nu scartaia deloc, dar cum am spus pe celalat thread, nu prinde frana.
                      Foarte dure si proaste.

Comment

si eu am aceeasi problema; am placute originale Renault luate de aici de pe forum; de vreo luna la franari mai fine spre oprire , se aude un scartait parca as avea o sarma agata la roti si se invarte in jurul rotii ..
                        am crezut ca o fi problema de la discuri, sau poate de la jante ca am luat niste gropi de numa numa
                        "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)

Comment

In primul rand alea care le ai tu nu sunt originale. Cat despre scartait, e normal sa apara la astea, ca sunt de calitate slaba.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

La mine chiar fluiera placutele, nu scartaie, de merg cu geamurile inchise ca m-au disperat.
                            Si au mai fost si "de origine" pentru megane/clio III. Imi pare rau ca n-am luat cutia de la service sa am ce le trimite la VC... Am inteles ca e din cauza la spanul care se pune in placute pentru transferul de caldura si rigidizare, iar partea naspa e ca nu stiu cat mai are pana se duce bucata de span cu pricina, poate clelelate or fi mai moi...
                            sigpic
                            Ambition 1.5 dc

Comment

auleu nu pot sa cred ca nu sunt de origine avea eticheta renault cutie tot ce trebuie si sunt luate de la o persoana super cunoscuta pe forum de unde iau toti;
                              precizez ca am 13000 km deja cu ele;
                              "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google