Probleme Placute Ecologice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ca sa fiu rau si nestiutor pana la capat, mai este un topic pe undeva pe forum cu un post legat de franele pe spate. Daca ai probleme cu ele si masina e in garantie, la service se rezolva relativ onorabil (adica gratis). Ca sa va lamuriti cat de dezechilibrat e spatele in raport cu fata, ia faceti asa: masurati (cu ajutorul unui prieten) distanta de franare de la 60 la 0 km/h (e arhisuficient si cu senzatii tari pe masura) cu rezervorul aproape gol, faceti plinul si mai puneti doua plase cu cumparaturi si reexperimentati, dupa care va astept cu opinii. Apoi repetati totul, dar cu frana de mana trasa succesiv la un dinte si apoi la doi, functie de gradul de uzura. Sa nu uit: ar fi bine sa aveti ABS.
    @tutupiciu: placutele de prim montaj sunt mult mai OK decat ce pui dupa. E clar. Dar de unde iei asa ceva?
    Last edited by JREwing; 1 June 2009, 09:24.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

greu de facut rost - eventual doar din zona Mioveni, Argeş
      Sau se mai poate face ceva - aplicata pe zona metalica o vopsea cauciucata (cu duritate mai mare) - asemanator cu ce e aplicat pe placutele de prim montaj - dar inca n-am cautat asemenea vopsea pt ca am avut noroc pana acum si am folosit placute originale de uzina - primele le-am dat jos la 50,000 km - acum am 60.000 km

Comment

Placutele de fabrica au o folie metalica vopsita/imprimata cu ceva vopsa de care zici.
        Dar treaba asta o au si astea after market (chiar si cele de neorigine).
        Dar ce...? Scartaie din cauza acelei lamele sau a vopselei date pe lamela aia?
        Eu stiu ca scartaie la franare, la suprafata de contact placuta-disc.

Comment

Scartaitul este de fapt o vibratie a placutei pe disc in momentul cand acestea sunt facute pachet de etrier - rolul acestui material cauciucat este de a pozitiona relativ placuta fata de disc astfel incat sa dispara fenomenul de vibratie si sa se produca o alunecare relativa fara vibratie intre cele doua componente (placuta-disc)
          Alta solutie antizgomot o vedem la masinile mai bengoase care au un arc lamelar (o lamela nituita) pe zona metalica cu acelasi rol de anulare vibratii - mai sunt si alte solutii

Comment

Ahaaaaa. Deci nu neaparat placuta in sine e de vina.
            Ma gandeam eu ca tre' sa aibe un rol si lamela aia vopsita.

Comment

Mai este un factor agravant al zgomotului - daca perechea disc-placuta nu e optima ca si coeficent de frecare zgomotul devine aproape inevitabil
              Din ce stiu discul de logan de facut din FG9 (fonta cu grafit) - o fonta relativ moale spre deosebire de alte marci ce folosesc FG11 (o fonta mai dura)
              Placuta de la TRW e inca secret de fabricatie furnizor si nu stiu pe ce coeficient de frecare se imperecheaza cu discul
              N-a sesizat nimeni (din experienta) ca sunt unele placute care raman efectiv lipite de disc si dupa terminarea franarii mai scartaie putin pana cand iei un viraj sau doua ?
              Sau alte placute dure - cand franezi ai senzatia ca nu te mai opresti ?

Comment

aha, deci discurile sunt prastie din fabrica. ma miram eu ca trebuie schimbate la 45000km, cand nici la vechea dacie nu trebuiau asa des inlocuite. si astia de la service incercau sa ma convinga ca discul se uzeaza din cauza greutatii amri a masinii. nah sa-mi trag palme, dar la merceds s-klasse o fi mai mic efortul de franare, de nu trebuiesc schimbate din an in an?
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by tutupiciu View Post
                  ......................................
                  N-a sesizat nimeni (din experienta) ca sunt unele placute care raman efectiv lipite de disc si dupa terminarea franarii mai scartaie putin pana cand iei un viraj sau doua ?
                  Sau alte placute dure - cand franezi ai senzatia ca nu te mai opresti ?
                  Cum sa nu.
                  Alea dure (noi noute) dupa vreo 3000 km le-am aruncat la gunoi din cauza franarii proaste (nu era numai senzatia, nu oprea masina cum trebuie).

La alea originale era senzatia ca si dupa ce eliberezi frana parca mai frana o clipa.

La ce am acum (Remsa) au un comportament neutru vizavi de senzatiile astea, nu prea dure sa nu franeze si nici prea moi ca sa simti ca mai frneaza o clipita dupa ce ai lasat frana.
                  E ok (si nu scartaie, au scartait un pic la inceput si acum e liniste).

Comment

in ce priveste franarea pe spate la logan, e intr-adevar asa cum spunea mai inainte un coleg, care o patise la itp
                    se mai strange cu o cheie piulita de la repartitor cam 2-3 ture(asta doar la cele fara abs, la cele cu abs nu mai exista repartitor)
                    oricum e o chestie arhicunoscuta la orice service dacia

Comment

Buna dimineata....ca deobicei nu intru decat atunci cand am o intrebare fara raspuns .Am o problema cu placutele de frana care au fost schimbate in 10.08.2011 deci aproape doi ani insa nr de km era 44750 iar acum am 62556 si sa ales praful de ele si de discul din fata stanga care este praffffffffffff .Intrebarea este cat trebuie sa tina placutlt de frana la nr de km cel mai minim indiferent de calitatea lor sau de felul condusului?
                      Si nu ar fi trebuit sa am un martor luminos care sa ma avertizeze ca sunt uzate? Din cate am inteles modelul meu de logan F2 din 2008 au asa ceva insa atunci cand le-am schimbat oare mi-au pus unele proaste calitativ si farasenzor sau ar fi trebuit sa le schimb si din cauza mea am stricat discurile?
                      Intreb pt ca eu am reclamat asta si maine ma duc in service unde le-am schimbat si vreau sa stiu cam ce sa le spun.Multumesc anticipat si astept un raspuns.

Comment

Ai placute ecologice?
                        Uite aici mai multe despre placutele de frana.
                        Totul despre intretinerea Daciei Loganr. Uleiuri logan, filtre logan, placute de frana logan,consumabile logan etc.

Nu ai senzor de uzura placute, la ph2.
                        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google