Huruit Si Bataie Roata Dreapta Fata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Huruit Si Bataie Roata Dreapta Fata

Salut am revenit si eu cu problema mea care credeam ca sa rezolvat.
    Problema este ca atunci cand rulez pe un asfalt mai zgronturos apare la roata dreapta fata un huruit si atunci cand trec peste crapaturi din asfalt sau acele pete de asfalt apare si o bataie . As vrea cateva sfaturi.
    Multumesc.

Din ce povestesti tu tind sa cred ca e rulmentul.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Sa inteleg ca daca mergi pe un afalt normal , nu se aude? Daca nu se aude huruitul tot timpul nu-i de la rulment . Dar poti suspenda masina pe partea respectiva fara sa desfaci roata, si sa invarti de roata inainte/ inapoi, asculti zgomotele care le face. Iar pentru jocurile din fuzeta sau directie , tragi de roata prin socuri Stanga/Dreapta , si Sus/Jos , si vezi "danseaza" sau nu .
      Oricum informatiile astea mai sunt si pe un alt topic.
      , sunt cu ochii pe voi !
      :thumbsup:

Comment

Da intradevar daca merg pe asfalt normal se aude dar nu asa de tare.

Comment

Ce anvelope ai?Sunt toate la fel?Verifica presiunea pe partea dreapta...in mod normal, daca e rulmentul uzat ar trebui sa huruie permanent
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Anvelopele sunt Kormoran iar presiunea este pe fata 2 iar pe spate 2,2 iar ca nr. de Km. 8500.
            Si mai tin sa precizez ca am schimbat anvelopa cu cea de pe spate stanga , am facut aceasta operatie crezand ca este de la anvelopa.
            Last edited by Robert Stefan; 25 April 2009, 19:10.

Comment

pai daca ai schimbat roata si tot persista zgomotul inseamna ca nu era cauciucul de vina. vezi sa nu fie rulmentul uzat cum spune si darkside mai sus.
              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

)
                altceva nu are ce sa huruie la rulare in partea din fata ... decat rulmentul .
                dai 90 ron , iri rulment nou , il pui ...si ...drumuri bune !!
                si daca tot esti pe dedesubt , poti sa te uiti si la bucse , la brat , capete de baza , pivot ...
                ai a reusit rulmetul sa se duca , cred ca is afectate si alea ..
                ai dat aiurea bani pe cauciuc , trebuia sa intrebi intai ;)
                *ori poate ai noroc , si nu are vaselina , pune-i vaselina de jur imprejur *sa fie fina vaselina , nu de tractor , ii pui discu la loc , si invarti roata , si vezi daca se mai aude huruitul . e posibil sa fi intrat praf pe acolo ... si sa iti fi stricat ungerea la rulment.
                sper sa te fi ajutat ... noroc
                sigpicSa traiasca urile , si

Comment

Originally posted by Robert Stefan View Post
                  ...
                  Problema este ca atunci cand rulez pe un asfalt mai zgronturos apare la roata dreapta fata un huruit si atunci cand trec peste crapaturi din asfalt sau acele pete de asfalt apare si o bataie ....

Ce mi se pare ciudat e faptul ca face zgomot la portiuni diferite de carosabil...adica la unele nu face si la altele scoate zgomote
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Original a fost postat de Robert Stefan
                    ...
                    Problema este ca atunci cand rulez pe un asfalt mai zgronturos apare la roata dreapta fata un huruit si atunci cand trec peste crapaturi din asfalt sau acele pete de asfalt apare si o bataie ....

...
                    nu prea are logica ce spui tu ... cel putin in privinta asfaltului si a rotii
                    este normal , ca schimbarea de textura a asfaltului , sa modifice zgomotul produs de cauciuc...
                    acum , is putin confuz ... nu inteleg ce spui tu prin "huruiala"
                    daca e rulmentul , se aude un huruit de "fier pe fier" , care nu ai cum sa-l ignori *seaca la cap zgomotul produs...
                    daca "huruiala" de care spui tu , isi shimba zgomotul de fiecare data cand schimbi "asfaltul" atunci m-i se pare normal ...
                    cat despre bataie ....
                    pot fi destule , sfatul meu e , asa cum am spus mai sus ...verifica bucsele !!
                    cele de la brat/bara torsiune/capete de bara/pivoti/bielete de directie *in caz extrem poate fi si o bataie in caseta de directie ....
                    sunt mai multe tipuri de "batai" ...
                    oricum , avand in vedere drumurile noastre ...banuiesc capetele de bara sau pivotii ...
                    cand mergi pe un drum de tara ...pietris ..etc ... simti vreo bataie in volan ? adik simti tot ce trece pe sub roata in mod "brut" ?
                    noroc

Comment

Nu nu simt nici o bataie in volan si mai precizez ca masina are 8500Km si este inca in garantie. Cred ca o sa dau o fuga la service.

Comment

ok. daca nu simti batai in volan inseamna ca bucsaraia e buna...
                        a mai ramas rulmentul ... mergi cu masina la service, daca tot e in garantie , si vezi ce iti spun si cei de acolo ...
                        noroc

Comment

Ok. Multumesc pt. sfaturi.

Comment

daca tot s-a deschis acest thread, am si eu o problema si nu as vrea sa deschid un thread nou.
                            aceleasi simtome le am si eu la masina mea, insa pe partea stanga.
                            pe drumuri rele batai puternice pe care le simt in volan (capetele de bara sunt noi). bucsile nu le-am schimbat nicioadata si am 62k km in 3,5 ani.
                            problema nasoala e alta. cand merg pe drumuri de tara (sunt nevoit) stie toata lumea ca trebuie sa mergi mai incet, mai schimbi a doua, mai dai treapta intai, si tot asa. cand este putin subturat motorul se aude un huruit foarte puternic ca si cum 2 piese solide si masive de sub masina se lovesc una de alta. ce poate sa fie? exista piese care s-ar fi putut slabi in timp si acestea sa produca zgomotul? am desfacut scutul si nu se vede nimic suspect. cateva pareri ar fi de un real ajutor. multumesc anticipat.
                            Last edited by adisss; 27 April 2009, 10:33.

Comment

si la mine se aude un huruit dar destul de tare, imi vibreaza si bordul simt si in pedale vibratul si toate astea pana la 60 km/h, dupaia nu se aude nimic.
                              de la roti nu poate fi vorba, le-am echilibrat perfect, am incercat si cu alte randuri de roti si face la fel.
                              ce poate fii???????????
                              http://www.loganclub.ro/forum/masinu...e-t742p11.html

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google