CD Nu Mai Iese Din Casetofon (siemens)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• CD Nu Mai Iese Din Casetofon (siemens)

Salut Am si eu o problemutza: de ceva timp (o sapt) CD-ul nu mai vrea sa iasa din casetofon cand ii dau comanda respectiva: se aude un piuit in boxe si el trece pe radio daca era pe cd sau daca e pe radio face piu si atat. Cd-ul functioneaza super in schimb - lautarii canta.
    Am un Logan Ambitios din mai 2005 cu un casetofon cu cd Siemens.
    A mai facut glume d-astea si cu alte cd-uri dar pana la urma a iesit cd-ul din cateva comenzi "eject mah".
    Stie vreun electronist priceput care e solutia ? Sa nu-mi ziceti altu'...
    Vreau sa stiu cum sa-l depanez pt ca vreau sa pastrez masina originala - fara modificari
    Multumesc mult !!!

Scoate HU afara de la locul lui si scoate-i mufa de alimentare afara. Dupa vre-un minut pune-o inapoi. Ar trebui sa se reseteze HU si sa scoata cd afara.
    fara linkuri externe

Comment

MERCI !

Da daca decuplez bateria sau siguranta din tablou pentru casetofon ? Ca oricum trebuie sa-i bag din nou codul ....
      HU - ce-i aia ?
      Dar oare mai apare iar defectul ?

Comment

HU = head unit.
        Nu decupla bateria pentru ca daca ai calculator de bord se reseteaza si datele partiale din calculator. Cel mai simplu scoti unitatea afara si scoti mufa de alimentare(e in stanga si are multe fire in ea), apoi o pui inapoi dupa ceva timp.
        Daca nu iese CD afara atunci e o alta problema(s-ar putea sa fie blocat mecanismul de incarcare CD din HU si trebuie reparat)
        fara linkuri externe

Comment

are praf, asa am patit si eu la pioneerul meu, intai a inceput sa sara cd-ul, pe urma sa nu-l mai citeasca prea bine, sa nu il mai scoata, si ultima oara nu mai citea nici un cd deloc. la service cand l-au desfacut mi-au aratat cat praf avea in el, si ma intrebat ce masina am ) . mi l-au curatat si acum merge perfect.
          sigpic

Comment

Sunteti tari !
            O sa fac ce mi-ati spus si o sa incerc sa vad cate kg de praf are cassu' in el. O sa-l curat ca pe PC pensula si aspirator. Va spun daca am rezolvat !!! multzam !!!

Comment

Vreau sa stiu cum sa-l depanez pt ca vreau sa pastrez masina originala - fara modificari
              cum sa o pastrezi originala? ca oricum cd player-ul care il ai pe ea nu e din fabrica.

sa imi spui si mie cat te-a costat curatarea lui si unde l-ai dus. eu am un sony xplod si mai sare discu din cand in cand, dar mie mi se mai intrerupe si radio-ul (e de la ei, ca si pe calculator la fel face)
              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

asta cu cd`u am patit`o si eu la mine..de obicei vara cand e cald si se incinge saracia aia de cd player....cred ca cere altu` nou

Comment

Playerul este Philips, iar de depanat daca nu merge prin resetare, se poate desface si umbla in el.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Eu zic sa nu bagi aspiratorul ca s-ar putea sa-ti iei adio de la el. De obicei din cauza uzurii sau mizeriei cd-ul nu mai iese direct prin fanta care protejeaza playerul de praf si loveste in aceasta, vezi ca este prinsa in doua suburi laterale, demonteazo si probeaza playerul fara ea. Daca functioneaza fara probleme, pot fi doua cauze, mizerie acumulata, vaselina uscata sau ceva mai grav, uzura angrenaj. Inclina aparatul pe spate si spala angrenajul cu o pensula si alcool, fereste capul cu lentila, nu atinge lentila sub nicio forma in timp ce speli angrenajul, dupa ce s-a uscat alcoolul ii dai cu ulei de oase. Pentru sters lentila desfaci un bat de chibrit in lungime si pui vata si alcool ca la vechile capete de redare ale casetofoanelor, nu pui mult alcool pe vata, stergi lentila fara sa apesi, mai mult nu o atingi decat o atingi. Eu dupa ce am sters cu alcool am mai sters inca odata cu vata fara alcool dar tot asa foarte fin. Metoda aceasta o folosesc si la lentila dvd-rw de pe laptop. Sper sa-ti fie de folos ceea ce am scris. Succes !

Comment

incearca de acum incolo sa bagi casete in casetofon , NU mai baga CDuri ca daia nu ies .
                      sau bagi cduri in speranta ca ies casete?

sigpic

Comment

Originally posted by tutupiciu View Post
                        Salut Am si eu o problemutza: de ceva timp (o sapt) CD-ul nu mai vrea sa iasa din casetofon cand ii dau comanda respectiva: se aude un piuit in boxe si el trece pe radio daca era pe cd sau daca e pe radio face piu si atat. Cd-ul functioneaza super in schimb - lautarii canta.
                        Am un Logan Ambitios din mai 2005 cu un casetofon cu cd Siemens.
                        A mai facut glume d-astea si cu alte cd-uri dar pana la urma a iesit cd-ul din cateva comenzi "eject mah".
                        Stie vreun electronist priceput care e solutia ? Sa nu-mi ziceti altu'...
                        Multumesc mult !!!
                        E plin de praf...trebuie curatat.

Comment

Ura !!! Am rezolvat !
                          Era o problema mecanica - unsoare uscata la mecanismul de "eject" cd.
                          L-am curatat de praf si l-am gresat - am gasit un punct "dur" fara unsoare al mecanismului - o sa incerc sa postez si cateva poze cu zona cu problema cu cateva detalii despre reparatie;
                          Multumesc Marisan, pentru sfaturi - meseee
                          Andrei ai avut dreptate - are chipset Philips - cu atat mai bine
                          Supercar merci - interesant ca nu era atat de mult praf in el dupa 4 ani
                          Ce istet esti Sony - nu m-am gandit ....

Comment

Pe scurt: am scos radio din bord si am demontat capacul superior
                            In dreptul găurilor de ventilaţie sub capac – pe mecanism era puţin praf pe care l-am şters cu o cârpa – in rest era curat
                            Am conectat radio-cd-ul la tensiune sa vad unde e buba
                            Am dat comanda de scoatere CD si am observat ca mecanismul înţepeneşte la inceputul cursei de scoatere a cd-ului iar motoraşul face cursa inversa aducând mecanismul in poziţia iniţială – lucru normal pentru ca motoraşul se opreşte automat daca întâmpina rezistenta la rotire
                            Am găsit pârghia din (poza atasata) neunsa. Am uns-o si gata. Apoi am demontat motoraşul de acţionare si am gresat si rotiţele preventiv.
                            Vezi si poza
                            Attached Files

Comment

Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google