Vibratii Bord Plastic Si Incuietori Portiere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

salut si eu am un logan din 2006 cu vreo 36000 km in bord si scartaie bordu undeva in dreapta in apropierea parbrizului...acum cativa azi mi-a spart cineva parbrizu si cand l-am schimbat cred ca cei de la service nu au prins bine bordu am fost cu ea cand am schimbat uleiul si asa era l-au prins din nou si acum iar se aude ca si cum bordu s-ar atinge de geam...vreo solutie stie careva?...zgomotu se aude cand merg pe drum cu denivelari
    Inchei orice tip de asigurare: RCA, CASCO, locuinta, viata etc. Detalii pe privat. Valabil pentru Galati si Braila. Cele mai mici preturi!!

Comment

Originally posted by andrei View Post
      O solutie pentru scurt timp e sa imbraci boltul in banda izolatoare, iar pentru remedierea totala, sa cumperi alt manson de teflon.
      ca sa le prelungiti viata desfaceti-le si intoarceti-le invers, si ca sa va mai vand un pont la mine nu s-au mai uzat asa repede, de vreo 6 luni am lipit o garnitura idee de la "Cristi tutorialelogan" pe usa din fata si spate si am constrans usile sa nu mai joace in halul ala din inainte.

Comment

Salutare tuturor!
        Pentru cei care au probleme cu scartaitul plasticelor la interior precum si cu troncanelile usilor, eu am facut urmatoarele "bricolaje" si s-a facut liniste-liniste in masina:
        - am schimbat mansonul (bucsa) din plastic de pe cuiul percutor cu 4 bucsi realizate din poliamida( facute la strung- pentru cei din Cluj va pot da numarul de telefon al mesterului- 4 bucsi de poliamida va costa 80 de lei)
        - am strans toate suruburile de la bord, portiere
        - fata de usa din plastic are niste distantiere din plastic care intra in contact direct cu tabla portierei ( aceste se pot vizualiza prin demontarea manerului de deschidere a portierei); intre tabla portierei si acele distantiere din plastic am pus bucati de burete
        - am uns tija de angrenare a mecanismului de deschidere a portierei+ cablurile si rotita de angrenare a geamurilor fata( am geamuri cu actionare electrica fata)
        - am demontat "cozorocul" de deasupra ceasurilor indicatoare si am pus bureti cu banda dublu adeziva astfel incat sa nu mai fie contact direct intre plastice
        - am demontat cochilia de sub volan si am pus deasemenea bureti cu banda dublu adeziva intre plastice( atentie la demontarea plasticelor, plasticul este dur la atingere si este destul de usor de rupt si/ sau crapat, ce sa mai vorbim, este un plastic infect)
        - am uns toate elementele din cauciuc, chederele care intra in contact cu portierele ( de aici provin majoritatea scartaielilor zgomotelor, deoarece portierele sunt grele pentru sistemul de balamale de pe masina si incep sa "joace" ) cu GLICERINA BORAXATA- am gasit aceasta solutie si pe forumurile de la VW , SKODA, etc. 1 sticluta de glicerina boraxata costa 2.5 lei/ aveti nevoie de 2 sticlute pentru a acoperi toate elementele din cauciuc din masina
        - am pus GLICERINA BORAXATA la suprafetele de contact dintre plastice, acolo unde nu am putut pune burete
        - scartaitul stergatoarelor l-am rezolvat definitiv( solutia este descrisa pe larg pe topicul dedicat acestei probleme http://www.loganclub.ro/forum/zgom_d...it+stergatoare
        Din pacate mai am doar zgomotul aerotermei in treapta 1 si 2 , probabil palele ventilatorului ating ceva plastic la interior( descentrarea ventilatorului cred eu).
        Sunt foarte multumit de rezultate, de o saptamana am efectiv alta masina, e o placere sa conduc acum, nu are importanta pe ce tip de drum, in masina este liniste totala( cu exceptia ventilatorului)
        Toate operatiunile descrise mai sus le-am realizat in aprox . 8-9 ore( adunate)
        Drumuri bune si spor la bricolat( pentru cei pasionati ) !

Comment

eu am niste "greierasi" prin zona de la ceasuri ... nu prea imi dau seama de unde apar zgomotele
          Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

Salut
            Demontezi cochilia de la volan, si ai acces si la "cozorocu" de deasupra ceasurilor. Este prins prin clipsare, trebuie sa tragi de plasticele alea dinspre parbriz spre tine. La mine chestia aia vibra si zbarnaia, i-am pus burete cu banda dublu adeziva la zonele de contact intre plastice si am scapat de acele zgomote. Deasemenea, sa strangi cele doua suruburi de fixare pentru tabloul de bord(ceasuri).
            Sper sa te ajute.

Comment

eu am demontat si bordul si tot nu au disparut in totalitate zgomotele )) ...
              Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

Nasol.....ai pus ceva pasla sau bureti intre plastice? Ca degeaba le-ai demontat si montat la loc la fel cum erau inainte. Plasticul de pe masina se dilata la caldura si se contracta la temperaturi scazute. Din fabrica se lasa o toleranta intre piese pentru montajul facil al acestora. Gaurile de prindere ale clemelor din plastic se largesc in timp datorita jocurilor existente intre subansamblele din plastic si a variatiilor de temperatura.
                Tot ce am facut eu a fost sa introduc ceva material( pasla, bureti, cauciuc, etc) intre diversele piese din plastic care au contact tot timpul intre ele. In felul asta doar ,am eliminat greierii din bord. Nu-mi zornaie nimic pe zona airbag-ului, cablul antenei cred ca e bine prins pentru ca nu-l aud( asa cum am vazut ca au patit alti colegi de pe forum), iar odata ce am schimbat bucsa de plastic de pe cuiul percutor al portierelor cu bucse din poliamida am scapat de zdranganitul si scartaitul portierelor in timpul deplasarii , indiferent de conditiile de drum.
                Succes la "lichidat" greierii, eu doar asa am reusit.

Comment

Salutare tuturor!
                  Am parcurs aproape 2000 de km. si revin cu update la solutiile expuse de mine mai devreme, in alte postari:
                  - solutia cu stergatoarele (schimbarea bratelor) este in continuare cea mai buna. Nu am avut parte de nici un fel de zgomot din partea lor. Recomand tuturor celor care vor sa scape de scartaitul enervant al stergatoarelor!
                  - ungerea chederelor cu glicerina boraxata a fost o solutie foarte buna, pana in prezent nu mi-au mai scartait portierele pe chedere.
                  - schimbarea mansonului din plastic de pe cuiul percutor de la portiere cu altele realizate din poliamida a fost o miscare foarte buna, nu mai am parte de troncanitul enervant al portierelor, indiferent pe ce fel de drum am mers.
                  Pana in prezent sunt foarte multumit de "bricolajele" realizate, se fac usor si cu o cheltuiala minima.
                  Apropos, pentru cei ce-si doresc sa vada TRANSFAGARASANUL, am o veste nasoala:
                  - drumul de la CARTISOARA( SB) pana la cabana Balea este relativ OK. Subliniez, RELATIV. Sunt portiuni carpite, peticite cu mana stanga si pe alocuri deja este sarita patura asfaltica.
                  - dupa ce treceti de cabana Balea, tineti-va bine pana la barajul Vidraru, drumul este praf-praf! Aveti mare grija cum circulati, sunt gropi mari si dese. Dupa ce treceti de baraj, drumul este usor imbunatatit, dar tot cu grija va trebui sa circulati. Eu l-am parcurs in data de 25.07.2011 si m-am ghidat /informat de pe forumuri, unde se zicea ca drumul este perfect, sau foarte bun. Am fost foarte dezamagit de starea drumului pe intreg traseul, insa peisajul este de-a dreptul mirific.

Comment

Cum desfac bordul ? Am o bataie infundata groasa ca si cum 2 tevi se lovesc....Chestia asta o aud doar cand merg putin subturat sau la schimbarea din a 2 in 3 a....

Nu exista oare nici un tutorial cu imagini cum se desface bordul pe forum sau pe youtube ?
                    "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

Dupa ce o sa vezi aici,sigur numai desfaci bordul dar iti urez succes ! http://www.loganclub.ro/forum/demont...an-t12482.html

Comment

multumesc "marian" dar am gasit un tutorial care ma surprinde ca nu a ajuns inca pe forum si baiatul asta chiar se pricepe .....ce ziceti de link-ul asta .....

Nu pot să spun că izolarea bordului a dus la o schimbare semnificativă a sunetului în habitaclu, dar în combinaţie cu izolarea uşilor, a po...

Comment

Eu cred ca nu esti deloc atent,,,,e acelasi baiat si aceleasi filmulete si in link-ul meu si anume unul dintre multele tutoriale ale lui CRISTI STREULEA.

Ps...numai fi surprins, ca el este de muuult pe forum cu o multitudine de tutoriale!
                          Last edited by Ivan Marian; 25 February 2012, 13:53.

Comment

ok....merci....se intampla sa nu citesc imediat ....ce raspunsuri dati......

Comment

bord care trepideaza+portiere care scartzie

prima problema cred c-o rezolvi la un meserias..(cu bordul)...a doua am avut-o si eu ,pe la 30000, si dupa ce am fost la niste smecheri dela nesty care au desfacut portierele,au lipit niste burete adeziv pe acele tije din portiera, dar zgomotul a persistat.
                              Am ajuns la un alt service, si ce crezi ca mi-au facut....au suflat cu aer incuietorile, le-au uns...si am 115000 si nu mai fac nici un zgomot....

Comment

Eu am alta problema.Nu pot sa desfac cuiul de la portiera spate dreapta,zici ca e sudat.Pe celelalte le-am desfacut usor dar la asta am rupt doua torxuri si cred ca mai degraba o sa stramb tabla sau il rup decat sa il scot intreg
                                "light up the darkness" Bob Marley

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google