Trosnitura Directie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Trosnitura Directie

Am si eu o problema de cateva zile!
    Cand fac manevre de parcare si trag de volan mai mult mai ales cand dau cu spatele aud cateodata o trosnitura pe undeva pe dedesubt!

Aveti idee ce poate fi?!

merci

Se aude cand ai volanul rotit mai mult? Incearca sa vezi daca se aude aceeasi pocnitura cand treci peste un damb mai maricel.
    Eu vin cu 2 ipoteze:
    1. in bracare maxima pozitia telescoapelor se modifica si nu e ceva anormal sa se aude ceva sunete
    2. un troncanit de planetara
    Cati kilometri ai cu masina si a vazut forja mai multa, mai ales in viraje?
    sigpic

Comment

sa nu ai cumva un resort fata sarit de pe cupela stg sau dr
      faci un control vizual

Comment

Andy x3m:
        1 Se aude cand am volanul rotit mai mult, da, in principiu o patesc cand fac parcari laterale si stii si tu da-i inainte da-i inapoi ia de volan la maxim. Nu cred ca e normal ca 1 an si ceva nu facea asa
        2 asta cu planetara nu stiu ce sa zic.
        am 19000 la bord, ii mai dau forja, dar nu in viraje
        Acum ma mai gandesc si eu, ca mai iau si eu cate o groapa pe zi, o fi fost una mai data dreaq si nu stiu ce s-a intamplat

TUTUpiciu: o sa ma uit si la resort. Oricum m-am gandit sa bag si eu un ochi asa de nepriceput pentru ca unele chestii pot fi vizibile chiar si pentru un necunoscator

merci

Comment

Verifica sa nu ai jocuri la articulatii: bielete, bucse etc. Asa am patit si eu la 40000km la manevre de parcare cateodata pocnea cand dadeam fata/spate. Aveam joc mare la bieleta de pe stanga am schimbato si s-a rezolvat.

Comment

la capitolul directie, loganul sta prost la bielete, ori defect de fabricatie ori prost gandita;
            sigpicMy ride

Comment

deluxe - e varianta 2 (prost conceputa)
              Daca zgomotul e ca un glo glo infundat - sunt rotulele axiale moarte (capetele de bara)
              + varianta de arc sarit de pe cupela amortizor

Comment

capul de bara la masina noua? rotula axiala prin conceptia ei si prin materialele folosite pare teapana, nu as crede ... trosnitura la bracaj si demaraj/stop pot fi si de la:

etrierul e slab strans pe placute (verifica suruburile)
                ,,rulmentul" de la amortizor, cel de pe oala sau arcul

tutupiciu pare ca esti inginer?
                sigpicMy ride

Comment

Deluxe - pai n-a declarat omul nr de km- daca e noua masina nu sunt rotulele axiale - transmisii nici atat
                  raman pe ideea de arc sarit sau deplasat pe cupela - asta se poate la masina noua

la masina noua etriere - ma indoiesc
                  Last edited by tutupiciu; 18 June 2009, 13:23. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Explica-mi si mie te rog unde verific treaba cu "cupela" si cu arcul sarit sau deplasat. Am rugamintea sa pui si o poza.
                    Merci mult
                    sigpic

Comment

sal. la mine ;pocnitura; se aude cand virez de pe loc dreapta sau stanga si incep deplasarea, dar nu mereu. masina are un an si 4 luni si 33.000 km
                      http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-okrdMg

Don't Drink and Drive

Comment

Atasata o poza cu detalii
                        Attached Files

Comment

am spus: am 19 000km!

Luni sau marti ma duc la service, cred ca e mai bine asa!
                          o sa va spun ce avea!

o intrebare as mai avea.
                          joi vreau sa ma duc la mare!
                          daca nu am timp sa ma duc in service credeti ca e vreo prob sa plec asa la drum mai lung? merci
                          Last edited by throwerb; 21 June 2009, 12:30. Reason: Automerged Doublepost

Comment

eu zic sa nu te risti, eu recomand vizita la medic
                            sigpicMy ride

Comment

la viraj maxim si plecare de pe loc sau esti pe loc si in timp ce incepi sa iei virajul pocneste?
                              poate sa fie din cauza planetarelor la viraj maxim,nu iti da si volanul innapoi?
                              poate sa fie prost unghiul de cadere a rotilor,la viraj maxim ele se apleaca putin si mai fac arcurile
                              poate sa fie de la placute sau mai tocit si cand se tocesc ai un pocanit la franare,in mers normal nu prea se aud,eu am patit asa ceva,nu la toate fac de obicei cele made in vapor
                              poate sa faca servo pompa te-ai uitat si tu daca mai ai lichid in servo directie?
                              incearca sa iei virajul cu motorul putin accelerat sa vedem mai face,putin adica 5-600 rot/min in plus fata de relanti
                              poate ai slabite suruburile care tin fuzeta cele de pe amortizor
                              poate ai dus bucsile antiruliu care tin bara de torsiune
                              sunt multe chestii pe care ori le descoperi in service ori unul care se pricepe iti poate zice ca sa nu mergi in service si sa iti faca aia devizu sa dai pe spate,ca e criza si cum romanului ai place sa faca din tantar armasar si pe spatele tau sa isi mai scoata vreo cine stie ce piesa mai bine cauta un prieten sa iti spuna sigur si mergi in service
                              parerea mea de sofer
                              sigpic
                              Poate pentru lume ești o singură personă,dar
                              pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google