Siguranta-frana De Serviciu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Siguranta-frana De Serviciu

Acum vreo luna, mi-am schimbat si eu ca tot omul luminile din bord si consola centrala. La o saptamana,dupa, in drum spre regiolanala de la Galati, am constatat ca nu aveam lumini pe frana. Am schimbat vreo sigurante in 2 zile,dar nu am reusit sa dau de capatul problemei. Ajuns acasa, am dat jos triplele, am schimbat becul din stopul stg, am dat cu spray pe piciorusele de la mufa, schimbat siguranta....si totul fu ok.
    Aseara, vrand sa plec pana la Bacau, constat ca iar nu mai aveam lumini pe frana. Schimb vreo 4 sigurante (luate din timp),schimbat si becul pe drepata,dar nici o schimbare. Azi am cumparat iar un "pumn" de sigurante de 10 amperi, m-am uitat la mufa de la pedala de frana (scotand mufa,si punand-o la loc), am inlocuit siguranta......si apoi era totul ok.
    De ce se intampla asta? si sare siguranta numai pe luminile de la frana...atat.. Unde e "buba"??
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

buba se pare a fi un scurt la intrerupatorul de la pedala de frana, verifica vizual, apoi cu un aparat de masura.
    Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

Daca as fi stiut sa umblu cu asa ceva, faceam treaba asta de mult. oricum sper sa ajung la un bun electrician cat de curand....pana atunci, alte sugestii, idei....???

Comment

Azi mi-am schimbat placutele de frana, si l-am rugat pe domnu Paul sa verifice un pic instalatia electrica a masinii. S-a uitat la triple, mufe, becuri, circuite....nimic defect. In masina, a ridicat bancheta spate, si a gasit in manunchiul de fire izolat ce trecea pe sub bancheta din spuma, firul cu problema. Bancheta spate este din spuma poliuretanica ,si are pe margini coltare din fier.....acele apasau pe acel manunchi de fire. S-a rezolvat problema mea, ca ma scotea din sarite.

Comment

Probabil in acel manunchi ai acum niste fire cu izolatia defecta, care dupa ce s-a inlaturat apasarea nu mai fac contact. daca nu le izolezi problema va reveni, vei misca iar cablurile, va mai merge o perioada si tot asa.
          sigpic

Comment

S-a izolat bine acel fir....s-a protejat din nou acel manunchi de fire izolate, pe toata portiunea ce trece pe sub bancheta spate. Aceasta problema poate surveni la oricine, nu numai la mine.

Comment

buna observatia lui Cristi - multzam pt sfat - o sa verific pozitia cablului ca si eu m-am jucat cu bancheta spate si n-am fost atent cum stau firele pe acolo

Comment

eu am patit cu stopurile pe frana dar nu din cauza firelor sau a mufelor de la stop ci din cauza contactului de la pedala frana,acesta in timp daca falfai piciorul pe frana face mici contacte si rezulta scurcircuitarea acelui contact in interior,l-am schimbat cu unul de origine si l-am reglat ca la atingere pedalei frane sa si intre in actiune stopurile,cel putin a mea din fabrica se aprindeau stopurile pe frana daca o calcam mai patrotic asa frana era sa o si patesc de vreo 3 ori sa se suie pe mine ca cica nu aveam stop fortam pedela si se aprindeau
                dupa reglajul acelui tamburus de pe contact nu mai am patit nimic si sau facut 2 ani si numai am probleme cu acel contact stop frana
                am mai avut probleme cu contactul mufei stopuri dar le-am curatat le-am impins mai spre fata sa fie contact perfect si iar nema probleme

succes tuturor si fara probleme

Stima!!!
                sigpic
                Poate pentru lume ești o singură personă,dar
                pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google