Bataie Motor 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Da, in mare ai dreptate, dar uleiul 10w60 de la Castrol nu se recomanda pentru motoare uzate. Este un ulei recomadat motoarelor de mare putere, tunate sau serii limitate ex. BMW seria M. Dupa cum ai spus intradevar are indicele de vascozitate marit mai ales pana in 40 gr.Celsius, este bun pentru motoare cu jocuri pentru ca preia din ele (daca la mine ar fi vreun joc probabil l-ar ascunde). De la Castrol se recomanda Magnatec 10w40 sau Castrol Edge 0w30 pentru motorul Renault 1.6 16v.

Comment

Da, ''acopera'' din bataie (daca este vreuna) pana cand apare si mai rau. Nu e o rezolvare.
      Asta zic eu ca il bagi daca motorul e ok, dar e rulat mult, nu ca sa mascheze vreun defect (am bagat eu si doua tuburi de miere in Dacia 1300 si la cald tot se manifesta dupa vreo 500-1000 km).
      Si mie cu DaciaOil 5W30 mi s-a parut ca am o bataie la motor (care este intr-adevar, dar vad ca de la 8500 si pana acum la 54000 km nu s-a amplificat) si am bagat 5W40 Mobil SyntS cu virgula care motorul parca mai rau a mers.
      Am ramas pe 5W30, dar unul de calitate full sintetic si n-am treaba.

Comment

Acelasi lucru spun si eu, ma intereseaza defectul nu sa-l acopar.

Comment

Echipa venita de la Pitesti a dat ca diagnostic 100% lantul care angreneaza pompa de ulei. Au spus ca au mai intalnit asa ceva nu doar la 1.6 16v ci si la diesel intrucat spun ei pompa de ulei ar fi angrenata printr-un lant care la relanti ar bate. Nu au vrut sa intervina la motor intrucat Dacia nu agreeaza interventia pe acest tip de motor, la acest tip de defectiune, in service decat daca zgomotul depaseste 80 decibeli.
          Last edited by Bobo1973; 11 September 2009, 21:33.

Comment

Mda, azi dimineata, dupa -10 grade afara, am auzit si eu frecvent sunetul asta. Uneori se mai calma, ca pe urma sa reapara iar.
            I don't give a shit. Daca se strica ceva, le-o dau in primire, sa ii faca pe urma ce vor ei, numa sa mearga. Cand iese din garantie o marit.

Comment

am si eu un logan 1.6 16 valve nu se aude zgomotul ala...deci masina ta are ceva nu e in regula.....dupa cate am inteles si dupa cate am citit....cam toate incep sa aiba cate o poroblema in general dupa primul schimb de ulei,poate si datorita faptului ca fiecare baga in motor ce il taie capul sau ce a auzit el pe la unul si pe la altul ca ar fi bine de bagat....netinand cont de uleiul pe care il recomanda constructorul.

Comment

Revin Dupa inca 10000 de km zgomotul este la fel. Am facut revizia de 40000 si zgomotul exista si coabiteaza cu motorul. Incep sa cred ca cei de la Dacia a avut dreptate si este lantul de la pompa de ulei.

Comment

Bobo, ceva noutati legate de sunetul minune ? Si la mine face la fel, pe 1.6 MPI

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google