apa in benzina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• apa in benzina

Ce se poate face cind apare apa in rezervorrul de benzina datorita condensului sau celor dela pompa care o pun intentionat?

Pai se poate desface pompa de benzina si se curata de apa ramasa in ea sau poti sa pui un aditiv special (nu-i mai stiu numele) care se gaseste in hyper-marketuri si pe la magazinele de piese auto care se "scoata" apa din benzina.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

pui aditiv in benzina , sau umbli cu rezervoru mai plin ca sa eviti condensu...

daca faci cat mai multe topicuri ce chestia asta nu cred ca scapi de apa

sigpic

Comment

acum cand vine iarna e bine sa avem rez. cat mai pline posibil si bineinteles sa mai folosim si ceva aditivi
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Scoatere pompa de benzina

Originally posted by andrei View Post
          Pai se poate desface pompa de benzina si se curata de apa ramasa in ea sau poti sa pui un aditiv special (nu-i mai stiu numele) care se gaseste in hyper-marketuri si pe la magazinele de piese auto care se "scoata" apa din benzina.
          Stie cineva cum se scoate pompa de benzina ? Un prieten are ceva probleme si vrea sa scoata toata benzina din rezervor cu un furtun (banuieste ca are apa). A bagat ceva aditivi dar ... nimic.

Oare la diesel e acelasi sistem ca la benzina ?
          It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

Daca e diesel, eu nu-i recomand sa umble la sistemul de injectie. Oricum daca avea apa i se aprindea martorul in bord.

Comment

Sub bancheta pasagerilor , exista o trapa de vizitare a ansamblului pompei de benzina . Se scoate capacul apoi ansamblul pompei si apoi se poate goli rezervorul de combustibil cu ajutorul unui furtun .

Comment

Multumesc pentru raspunsuri.
                E 1.4 benzina. Mi-a zis ca nu reuseste sa scoata pompa. Are un fel de "capac de butoi" pe care nu a reusit sa il desfaca. Trebuie ceva dispozitiv special, ca nu l-a fortat ?
                It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

Se desface prin rotire.

Comment

Da acel capac se desface prin rotire,sens normal, de filet,dar ar fi bine daca s-ar folosi un dispozitiv special,fiindca acel inel care fixeaza pompa in rezervor se poate rupe daca lovesti in el.
                    In plus la montare trebuie fixat bine inelul de cauciuc, si capacul se monteaza doar intr-o anumita pozitie -trebuie respectate cotele de inceput de filet alfel se poate monta "strimb"capacul si asfel o sa fie neetansietati la nivelul lui.
                    Traiesc in ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL !

Comment

Eu am patit-o grav, cu apa in benzina, am avut o detonatie in care s-au rupt 3 din cele 4 picioruse de la carcasa de la filtrul de aer.Am fost in service s-a curatat pompa de benzina, s-a schimbat filtrul, s-a curatat rezervorul .Eram in garantie cind s-a intimplat toata tirisenia asta...
                      Multa lume, putini oameni...

Comment

Si banuiesc ca ai platit operatiunea de curatare a pompei de benzina si a rezervorului, nu?

Comment

Parca s-a mai discutat acum cateva luni treaba asta...ma rog, ideea e ca se baga alcool in rezervor (e singurul care se amesteca si cu benzina si cu apa) si astfel apa e "consumata" odata cu benzina. cativa litrii de alcool (2-3) si facut plinul de la o benzinarie de incredere, problema se rezolva de la sine.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Folositi alcool tehnic, nu alcool sanitar care contine si el apa .
                            *Recomand-1/2 alcool tehnic la un rezervor plin .

Comment

Partial corect ce zice ady62, in sensul ca alcoolul trebuie sa fie de 98% (chiar si etilic, adica de prefereat o tuica tare unui alcool ce contine albastru de metil) dar totusi sa nu fie mai mult de 15% din cantitatea totala de combustibil. nu de alta, dar motoarele de logan pot functiona in cel mai rau caz cu combustibil E85 (85% benzina si 15% etanol), in nici un caz cu 50-50 alcool-benzina.
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google