Pai daca e fonta e ciudat, pt ca roata se tine in cele 4 suruburi si alea au filetu in tambur, cum nu se fisureaza la socuri? din cate stiu fonta e foarte rezistenta la temperaturi, atata timp cat nu apar dilatari sau contractii bruste care sa o fisureze... curios
problema in timpul mersului
Collapse
X
-
Eu n-am contestat ca nu e din fonta, dar are si niste fier si alte metale (Al, Mg si C) in compozitie. Fonta simpla nu ar rezista, de la un soc (termic sau mecanic) s-ar fisura pentru ca e foarte casanta.
Comment
-
Originally posted by golanuPai daca e fonta e ciudat, pt ca roata se tine in cele 4 suruburi si alea au filetu in tambur, cum nu se fisureaza la socuri? din cate stiu fonta e foarte rezistenta la temperaturi, atata timp cat nu apar dilatari sau contractii bruste care sa o fisureze... curios
Comment
-
Ce este fonta baieti ? Un amestec de fier,carbon si alte treburi.Atat discurile de frana cat si tamburii spate sunt din fonta care se toarna,apoi se prelucreaza.Cand din turnare apar diferente de omogenitate,atat discurile cat si tamburii sunt pe anumite portiuni mai moi,si se uzeaza mai repede si apare fenomenul de ovalizare.Cand cobori FELEACUL numai pe frana si apoi treci DUNAREA, sau dus dracului si discul si tamburul de frana .Evitati sa treceti cu franele incinse prin balti si lacuri de acumulare.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
Comment