pe ce parte curge uleiul din cutie daca umbli la planetare
Burduf Planetara Stanga
Collapse
X
-
Octavian,cu permisiunea ta am sa dezvolt ; planetara dreapta se scoate fara sa ai treaba cu uleiul din cutie, pe cand cea din stanga este cuplata direct in cutie prin intermediul tripodei, iar etansarea este asigurata de burduful care se fixeaza direct pe cutie; deci nu poti scoate aceasta planetara fara sa golesti in prealabil uleiul, sau sa-l pierzi daca o faci accidental.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
A mai patit cineva sa nu se potriveasca burduful de la planetara stanga dinspre cutie? Am Logan 1.4 din 2007 iar ansamblul e de origine dar diametrul la semering e mai mare decat la planetara. Sa fie mai multe modele de planetare? (la diesel si benzina?)
Comment
-
Planetarele General Ricambi, parca, sunt mai subtiri dar cea originala e de un singur fel:groasa.
Si apropo de picurat pe la burduful ce are ulei de cutie, e posibil ca aerisitorul cutiei de viteze sa fie infundat sau sa curga pe la simeringul rulmentului sau pe la colierul mic. Povestea cu batutul cu ciocanelul din manual se referea la simeringul de la diferential adica pe mana cealalta. A nu se confunda cu simeringul rulmentului de la burduful din stanga partea dinspre cutie!
Desi pare ciudat sa nu pui colierul cel mic la burduful cu vaselina, am intalnit asta la un Golf 4 dar vaselina era un pic infestata cu particule de praf. Deci daca recurgi la a nu pune colierul, va trebui sa mai verifici/schimbi vaselina.
Comment
-
Se poate schimba doar cel spart.
In timp poate sa se deterioreze si semeringul peste care vine burduful dinspre cutie. Dar nu este neaparat o regula, ca daca mie asa mi s- a intamplat se va intampla si la altii.
Burduful spart sa iei din ala original ca este mult de munca si nu se merita. Pretul este undeva la 70 -80 Lei.
Comment
-
Comment